شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان دادوستدهای نخستین روز معاملاتی هفته با ثبت رشد ۱۷۴ واحدی در نزدیکی نیمه ارتفاع ۷۷هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل بورس همانند روز کاری قبل در هفته گذشته، از همان ابتدا با افزایش تقاضا روبه رو شد، به طوری که بعد از گذشت یک ساعت از بازار شاهد رشد بیش از 300 واحدی شاخص بودیم، اما پس از آن شاهد به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا در بازار سهام بودیم و هرچه به ساعات پایانی نزدیک می شدیم شاهد برتری نامحسوس عرضه بر تقاضا و عقب نشینی شاخص کل از رشد اولیه خود بودیم چنانکه در پایان شاخص کل با رشد بیش از 178واحدی، همچنان جایگاه خود را بالای ارتفاع77 هزارتایی حفظ کرد.
با توجه به توافق صورت گرفته کشورهای عضو اوپک، پالایش نفت بندرعباس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشت. در عین حال در پی سفر آخر هفته گذشته وزیر و معاونان وزارت صنعت و مدیران شرکت های خودروساز به فرانسه و حضور در نمایشگاه پاریس، سهام شرکت های خودروساز حاضر در بازار با اقبال و صف خرید و رشد قیمت روبه رو شدند. در این میان سهام سایپا طی چهارشنبه گذشته و اول وقت روز شنبه، صف خرید سنگینی دید، اما در میانه معاملات با معامله بیش از 255میلیون سهام سایپا، صف خرید حذف شد ولی رشد حدود 4درصدی آن پابرجا ماند تا این شرکت باعث رشد شاخص کل شود. انتظار می رود طی روزهای آینده مدیران گروه سایپا، اخبار مثبتی را اعلام کنند. برهمین اساس فعالان بازار به پیشواز این موضوع رفته اند و سهام شرکت های وابسته به سایپا با اقبال سهامداران مواجه خواهند شد.
کسب بیشترین بازدهی هفتگی در بین بورس های جهان توسط بورس تهران
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد ۱.۱درصدی در هفته گذشته، در میان شاخص های بورس های معتبر بین المللی بیشترین بازدهی را به خود اختصاص داد. براساس گزارش هفتگی بررسی بازارها که توسط مدیریت تحقیق و توسعه بورس تهران به بررسی عملکرد بورس تهران و 17 بورس معتبر خارجی، پرداخته است در هفته اول مهر امسال حجم معاملات بورس تهران با 44درصد افزایش به 4,212 میلیون سهم و ارزش آن با 55 درصد افزایش به 9,689 میلیارد ریال رسید. همچنین در این مدت سه صنعت «خودرو و ساخت قطعات»، «مواد و محصولات دارویی» و «سرمایه گذاری ها» به ترتیب با 38،7 و 7درصد از حجم معاملات، در مجموع 52درصد از حجم معاملات هفتگی را به خود اختصاص دادند. در نخستین هفته مهرماه امسال صنعت «قند و شکر» با بازدهی مثبت 13.3درصد در صدر صنایع بورسی قرار گرفت و صنعت «زراعت و خدمات وابسته» نیز با افت 3درصدی، بیشترین افت را تجربه کرد. در میان شرکت ها هم «ماشین سازی نیرومحرکه » با مثبت 65.3درصد و «سیمان ایلام» با منفی 31.9درصد به ترتیب بیشترین و کمترین بازدهی را در این مدت داشتند. به این ترتیب در میان شاخص های بورس های معتبر بین المللی در هفته منتهی به نهم مهر امسال، شاخص بورس تهران با رشد 1.1درصدی، بیشترین بازدهی و شاخص بورس عربستان سعودی (TASI) با افت 7درصدی، کمترین بازدهی را به خود اختصاص داده اند.
رونمایی از دهمین عرضه اولیه امسال فرابورس
تـعـداد 31مـیـلیون و 650 هزار سهم شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج با نماد معاملاتی «بکهنوج» روز دوشنبه (12 مهرماه جاری) در بازار دوم فرابورس ایران عرضه اولیه می شود. در این عرضه اولیه 15میلیون و 825 هزار سهم به فرآیند کشف قیمت و 15میلیون و 825 هزار سهم نیز به معامله گران برخط (آنلاین) اختصاص داده شده و محدودیت خرید هر کارگزاری به همراه تمامی شعب نیز 89 هزار سهم درنظر گرفته شده و به صندوق های سرمایه گذاری هم 89 هزار سهم اختصاص داده شده است.
شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج از 12 اردیبهشت سال جاری با نماد «بکهنوج» و سرمایه63.3 میلیارد تومانی و به عنوان هفتادمین شرکت در بازار دوم معاملات فرابورس درج شده و سهامدار عمده و 86 درصدی آن آرین ماهتاب گستر است. همچنین این شرکت یکی از نیروگاه های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید 968 مگاوات است که شامل دو مجموعه نیروگاهی به نام های نیروگاه سیکل ترکیبی کهنوج یک و دو است و ظرفیت هر یک از نیروگاه ها نیز 484 مگاوات است.
گفتنی است عرضه اولیه بیش از 31میلیون سهم شرکت شیر پگاه گلستان در حالی روز دوشنبه این هفته به عنوان یازدهمین شرکت جدید سال در بازار دوم معاملات فرابورس انجام می شود که از ابتدای سال جاری تا به امروز شرکت های کاغذ پارس، سرمایه مسکن الوند، حمل و نقل پارسیان، انرژی امید تابان هور، سرمایه گذاری توسعه گوهران امید، آتیه داده پرداز، دامداری تلیسه نمونه، کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان و شیر پاستوریزه پگاه گلستان به همراه شرکت بورسی واسپاری ملت با عرضه اولیه سهام وارد بازار شده اند.
ارتباط با نویسنده : [email protected]