یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 19 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

با افزایش نرخ تورم در کشور، طبیعتا همه نوع کالا گران می‌شود، به‌طوری‌که با افزایش نرخ کالاهای اساسی، قیمت کاغذ و جوهر و به دنبال آن کتاب هم افزایش پیدا می‌کند، به همین دلیل نمی‌توان کالاهای مادی را از کالاهای معنوی جدا کرد. 

همانطور که قیمت مسکن و مواد خوراکی روند صعودی پیدا کرده به همان اندازه قیمت کاغذ و کتاب هم گران شده است. درحال‌حاضر آمار مثبتی درخصوص سهم مطالعه یک نفر در شبانه‌روز وجود ندارد، به‌طوری‌که اگر امروز تعدادی از افراد کتاب می‌خوانند بی‌شک براساس الزام و اجبار آزمون و دانشگاه است. 

با توجه به ضرورت مطالعه کتاب در راستای توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور، متاسفانه افزایش قیمت کتاب به هیچ عنوان مطلوب نیست، زیرا با افزایش قیمت کتاب سرانه مطالعه و کتابخوانی بسیار کاهش پیدا کرده است، به‌طوری‌که به غیر‌ از زمان امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها، دانش‌آموزان و دانشجویان رغبتی برای رفتن به کتابخانه ندارند و براساس آمار و مشاهدات علنی تقریبا در طول سال تردد افراد در کتابخانه‌ها بسیار اندک است. 

دولت باید یارانه‌ها را برای مباحث فرهنگی به‌ویژه حوزه کتاب‌ افزایش دهد، به‌طوری‌که سهم یارانه این بخش باید نسبت به دیگر بخش ها بیشتر شود و به کاغذ هم در راستای افزایش سرانه مصرف کتاب و مطالعه مانند سایر کالاهای اساسی یارانه دولتی داده شود. 

در چند‌‌سال گذشته شاهد ورود کتاب‌های دیجیتال و نسخه‌های الکترونیکی کتاب در بازار هستیم، اما به‌طورحتم این کتابخانه‌های دیجیتالی لذت خواندن کتابی را که به‌طورمستقیم مشاهده می‌شود به خواننده نخواهد داد به همین دلیل استقبال مردم از کتاب‌های دیجیتال هم اندک است. 

درچند سال اخیر به دلیل گرانی و به‌صرفه نبودن خرید کتاب از سوی مردم، شمارگان و تیراژ چاپ کتاب بسیار کاهش پیدا کرده است، به‌طوری‌که ناشران به یک میزان معین کتاب چاپ می‌کنند و چنانچه جامعه نیازمند آن کتاب باشد، مجدد به چاپ کتاب اقدام می‌کنند. 

درحال‌حاضر کمتر کتابی مشاهده می‌شود که تیراژ نوشته شده روی آن بیش از دو هزار عدد باشد، مگر اینکه از سوی وزارت آموزش‌وپرورش کشور دستور چاپ یک‌میلیون کتاب برای دانش‌آموزان مدرسه‌ای یا دانشجویان دانشگاهی داده شود‌ که در این صورت به دلیل اینکه کتاب متقاضی خاص خود را دارد ناشر بدون دغدغه‌ ضرر مالی اقدام به چاپ این حجم کتاب می‌کند. 

همچنین در حوزه‌های مختلف علمی و خارج از حوزه دانشگاهی مانند چاپ یک رمان، ناشر براساس صرفه اقتصادی فعالیت دارد نه به اندازه نیاز جامعه، زیرا اگر ناشر برای چاپ یک‌میلیون کتاب غیر‌درسی هزینه گزافی بپردازد به دلیل کاهش خرید کتاب از سوی مردم به دنبال گرانی، به‌طورحتم با ضرر مالی شدیدی مواجه می‌شود به همین جهت در حال‌حاضر تیراژ بیشتر کتاب‌های غیردرسی کاهش پیدا کرده است. 

متاسفانه تاکنون نوگرایی درخصوص افزایش انگیزه کتاب و کتابخوانی صورت نگرفته و ازسوی نهاد کتابخانه‌ها هم در طول سال برنامه‌ریزی خاصی برای ترغیب افراد برای رفتن به کتابخانه و افزایش سرانه مطالعه انجام نشده است، به‌طوری‌که تاکنون مراسم تجلیلی از افرادی که بیشترین کتاب را خوانده‌اند، صورت نگرفته است. 

مداد علما از خون شهدا ارزش کمتری ندارد به همین دلیل چنانچه فرهنگ‌سازی و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در کشور انجام شود و تجلیل از افرادی که در این حوزه فعال هستند در دستورکار مسئولان ذی‌ربط قرار گیرد، به‌طورحتم سرانه مطالعه کشور افزایش و نهاد کتابخانه یک نهاد موفق خواهد شد که این امر کمک بزرگی به تعالی و توسعه کشور خواهد کرد. 

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/dLoWa47x
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه