چهارشنبه, ۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

فیس بوک تصمیم گرفته است برنامه های جدیدی به استراتژی توسعه لیبرا اضافه کند تا شاید حمایت بیشتری از تنظیم گران قانونی دریافت کند.

به گزارش زومیت، فیس بوک از ماه ها پیش مشکلات متنوع تنظیم گری قانونی را درباره رمزارز لیبرا تجربه کرد. پس از جداشدن نام های بزرگی همچون مسترکارت و ویزا از انجمن پشتیبانی لیبرا، نگرانی قانون گذاران، به ویژه در ایالات متحده، مشکل بزرگ دیگر توسعه رمزارز اختصاصی فیس بوک بود. به هرحال، مارک زاکربرگ و تیمش اکنون تصمیم گرفته اند برنامه های توسعه ای لیبرا را تغییر دهند تا قانون گذاران و سیاست مداران را کمی راضی کنند.

فیس بوک استراتژی رمز ارز لیبرا

طبق گزارش های اخیر درباره لیبرا، فیس بوک دیگر توکن لیبرا را به عنوان نقطه تمرکز استراتژی پرداخت دیجیتال خود در نظر نمی گیرد. توکن لیبرا همان رمزارز اصلی است که پروژه لیبرا در همکاری با انجمن غیرانتفاعی Libra Association حول آن شکل گرفت. فیس بوک در تصمیم جدید قصد دارد ارزهای تحت پشتیبانی دولت آمریکا مانند دلار آمریکا و یورو را در سرویس های خود پشتیبانی کند و پس از آماده شدن لیبرا، آن را به پلتفرم موجود بیفزاید.

اخبار دیگر ادعا می کنند رونمایی کیف پول دیجیتال کالیبرا نیز با تأخیر روبه رو خواهد شد. کیف پول لیبرا قرار بود به عنوان نقطه نمایش اصلی پروژه لیبرا رونمایی شود. امکاناتی همچون خرید و نگهداری رمزارز و خرید کالا و خدمات با گوشی هوشمند، ازجمله قابلیت هایی هستند که برای کالیبرا ذکر می شوند. به هرحال، اخبار جدید می گویند کالیبرا علاوه بر لیبرا، از ارزهای مرسوم نیز پشتیبانی خواهد کرد.

پیش از این، تابستان سال جاری زمان رونمایی کالیبرا ذکر شده بود، ولی حالا فیس بوک اکتبر را زمان رونمایی عنوان می کند. به علاوه، کالیبرا در زمان رونمایی در همه نقاط جهان در دسترس نخواهد بود. دسترسی پذیری به این کیف پول به این بستگی خواهد داشت که کدام دسته از ارزهای حمایت شده دولت در اپلیکیشن پشتیبانی شوند.

برنامه های جدید و تلاش برای هماهنگی بیشتر با مقا م های قانون گذار، درنهایت به آهستگی در رونمایی کامل کالیبرا منجر می شود. البته قابلیت های اصلی اپلیکیشن همچون نگهداری ارز و قابلیت های جابه جایی و پرداخت، در سرویس های دیگر فیس بوک مانند مسنجر و واتس اپ هم عرضه خواهند شد. بااین همه، هنوز نمی توان برنامه زمانی مشخصی برای رونمایی قابلیت ها پیش بینی کرد.

مطلب مرتبط: لیبرا با ارز رایج کشورهای مختلف پشتیبانی می شود

رسانه ها در ابتدا به اشتباه برداشت کرده بودند کالیبرا از رمزارز لیبرا پشتیبانی نخواهد کرد، اما سخنگوی فیس بوک در بیانیه ای ادعاهای مطرح شده را کاملا رد کرده و از تعهد کامل به لیبرا خبر داده است و پس از انتشار بیانیه، رسانه ها گزارش خود را اصلاح کردند.

پروژه لیبرا ژوئن سال گذشته معرفی شد؛ پروژه ای بلندپروازانه که تلاش می کند سیستم انتقال پولی را متحول کند. فیس بوک و شرکایش در انجمن لیبرا تلاش می کنند خود را در مرکز انقلاب بعدی دنیای فناوری و صنعت پرداخت دیجیتال قرار دهند. پروژه مذکور دو بخش اصلی دارد: ۱. توکن لیبرا که شباهت های زیادی با رمزارزهای دیگر همچون بیت کوین خواهد داشت، اما برای جلوگیری از تورم و نوسان های شدید، تفاوت هایی جدی هم با آنها دارد؛ ۲. شبکه بلاک چین که بنیادهای فنی لازم را برای توکن مذکور فراهم می کند و ابزارهای متنوعی نیز برای تأیید تراکنش ها و مالکیت توکن ها دارد.

فیس بوک پیش از رونمایی لیبرا، انتقادهای تنظیم گران و قانون گذاران را پیش بینی کرده بود؛ به همین دلیل، انجمنی غیرانتفاعی تشکیل داد که فیس بوک و زیرمجموعه جدید موسوم بهCalibra، تنها یک عضو در انجمن مذکور هستند.

در ابتدا، ۲۷ شرکت و سازمان غیرانتفاعی دیگر نیز عضو انجمن لیبرا بودند. گروه مذکور که در زوریخ سوئیس راه اندازی شد، وظیفه نظارت بر توسعه رمزارز و شبکه بلاک چین زیرساختی آن را برعهده دارد. همچنین، در برنامه های اولیه گفته شد مجموعه ای از دارایی های متعدد شامل ارزهای موجود در جهان از ارز حاصل پشتیبانی و شرکای انجمن از سرتاسر جهان نیز ارزهای پشتیبان را تأمین می کنند. در ابتدا، نام های بزرگی همچون مسترکارت، ویزا، پی پال و استرایپ در میان اعضای انجمن لیبرا حاضر بودند.

با وجود تمام تمهیداتی که فیس بوک برای لیبرا اندیشیده بود، سیاست مداران از طیف های گوناگون از همان ابتدا مخالفت شدید خود را با پروژه ابراز کردند. تنظیم گران نگران ابعاد تأثیرگذاری شرکتی مانند فیس بوک در این پروژه بودند. درواقع، متولد شدن ایده از فیس بوک و بازدهی مالی پروژه برای غول شبکه های اجتماعی نگرانی ها را افزایش می داد. افزون بر این، عواقب اجازه دادن به شرکت های خصوصی برای تولید ارز و ورود به اقتصاد جهانی و محاسبات ژئوپلیتیک کاملا ناشناخته بود.

قانون گذاران علاوه بر نگرانی های یادشده، بر سر شیوه دسته بندی توکن جدید و تنظیم گری قانونی لیبرا نیز بحث می کردند. آنها نمی توانستند سازمان مشخصی برای تنظیم گری پروژه تعیین کنند؛ به ویژه اینکه فیس بوک در زمان رونمایی پروژه، قابلیت های بانکی متعددی همچون پرداخت قرض و وام در آن را تبلیغ کرده بود. از مهم ترین نگرانی ها، می توان به قابلیت تبادل پول خارج از سیستم بانکداری اشاره کرد که احتمال سوءاستفاده از پروژه برای مقاصدی همچون پولشویی و کمک به سازمان های تروریستی را افزایش می داد.

پاییز سال گذشته، بزرگ ترین ضربه ها به پروژه لیبرا وارد شد؛ زیرا فشار سازمان های تنظیم گر روز به روز بیشتر می شد و فیس بوک و مدافعان متعدد پروژه لیبرا پاسخ مناسبی به مقام ها نداشتند. به همین دلیل، بزرگانی همچون مسترکارت، پی پال، ویزا و استرایپ از انجمن لیبرا خارج شدند که بحران خبری بزرگی برای پروژه لیبرا به همراه داشت.

از آن زمان، دیوید مارکوس، مدیر بخش بلاک چین فیس بوک و عضو سابق پی پال و فیس بوک مسنجر، در مصاحبه های عمومی، برنامه ها و قابلیت های پروژه لیبرا را کمتر از قبل بیان می کند. اخیرا هم که خبر تأخیر در عرضه محصول و پذیرفتن ارزهای دیگر منتشر شده است، شواهد بیشتری مبنی بر تلاش فیس بوک برای هماهنگی بیشتر با سازمان های تنظیم گر دیده می شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/5QM1qLbv
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه