شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

گرچه بازی های فکری برای طیف وسیعی از گروه های سنی طراحی می شود،  اما عمده مشتریان این بازی ها اغلب کودکان هستند. آنچه در این بازار بیشتر خودنمایی می کند نبود کیفیت و خلاقیت در طرح بازی های فکری است،  همین امر موجب دلزدگی بسیاری از خانواده ها و کودکان برای خرید چنین بازی هایی می شود.

اگر بخواهیم به نحوی دیگر به این موضوع بپردازیم می توانیم بگوییم که کیفیت پایین بازی های فکری کودکان را به سمت بازی های رایانه ای و موبایل ترغیب می کند. در همین راستا «فرصت امروز» گفت و گویی را با هانی فتوت، مدیر عامل شرکت سرزمین ذهن زیبا داشته است که در ادامه می خوانید.

قانون کپی رایت نداریم

فتوت با اشاره به مهم ترین موضوعی که در بخش بازی های فکری مطرح است،  می گوید: بحث کپی رایت یکی از دغدغه های اصلی تولیدکنندگان محسوب می شود.

وی ادامه می دهد: در این حوزه نیز مشابه صنعت کتاب و انتشارات قانون کپی رایت رعایت نمی شود.  اخیراً کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هولوگرامی برای حمایت از کپی رایت ارائه کرده است که ضمانت اجرایی کوچکی داشته و کارکردی ندارد. مسئله دیگر بحث فرهنگ بازی های فکری است، متأسفانه این بازی ها هنوز آنچنان که باید جای خود را در بیان گروه های سنی متفاوت پیدا نکرده است.

بازی های کامپیوتری که کودکان این روزها درگیر آن هستند به دلیل اینکه کم هزینه بوده و لزومی به همفکری افراد خانواده در آنها احساس نمی شود، مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. باید در این حوزه فرهنگ سازی  صورت گیرد تا ارزش بازی های فکری مشخص شود.

فتوت با بیان اینکه بازی های فکری بازی هایی اند که با صفحه، کارت یا تاس در ارتباط هستند، می گوید: بازی های فکری از گستره فراوان، بخش های مختلف و رنج های سنی متفاوتی برخوردار هستند.

مفرح بودن بازی های فکری

وی با اشاره به اینکه تولید بازی های فکری از چند بخش مختلف تشکیل می شود،  ادامه می دهد: زمانی که بحث تولید مطرح می شود، پای تیراژ به میان می آید، به این صورت که باید تولید هر وسیله بازی به 5 هزار عدد برسد تا برای تولیدکننده، تولید آن بازی صرفه اقتصادی داشته باشد. در ایران گاهی اوقات، فروش کپی بازی های معروف فکری نیز در حدی نیست که تولید آن صرف داشته باشد.

فتوت می افزاید: ابتکار و خلاقیت از دیگر موضوعاتی است که در تولیدکننده ها کمتر مشاهده می شود. معمولاً تولیدکنندگان به دنبال این هستند که سریع به نتیجه برسند و کاری به محتوا و کیفیت کالا ندارند. وی ادامه می دهد: زمانی که خانواده ها چنین کالاهای بی کیفیتی را خریداری می کنند، کیفیت پایین محصول باعث می شود که هم خانواده و هم کودکان از بازی فکری دوری کنند و علاقه چندانی به این گونه بازی ها نشان ندهند.

فتوت با بیان اینکه استفاده از بازی های فکری نسبت به گذشته روند رو به رشدی داشته است،  می گوید: بازی های ما تنها محدود به کودکان نیست بلکه طیف وسیعی از گروه های سنی را در برمی گیرد، گرچه در دنیای امروز به دلیل وجود بازی های کامپیوتری با بازی های فکری فاصله گرفته ایم اما با انجام چنین بازی هایی می توان دریافت که این بازی ها تا چه اندازه لذت بخش و مفرح است.

فتوت در ادامه می گوید: مسئله ای که باعث شده ما در این بازار تداوم حضور و فروش داشته باشیم،  تأکید بر تنوع محصولات مان بوده. انگیزه ما این است که بتوانیم کاری در راستای اعتلای ذهن و رشد فکری کودکان ایران زمین انجام دهیم.

باید با برنامه و جذاب حرکت کرد

مدیرعامل شرکت سرزمین ذهن زیبا در رابطه با سرمایه اولیه برای شروع کار در این حوزه می گوید: برای شروع کار در بخش بازی های فکری داشتن یک سرمایه 30 الی 40 میلیون تومانی ضروری است، اما اگر شخصی بخواهد به طور حرفه ای وارد این صنعت شود این سرمایه بین 150 الی 200میلیون تومان متغیر خواهد بود.

فتوت با بیان این جملات می افزاید: در این راستا دو تیپ تولیدکننده وجود دارد؛ تولیدکننده هایی که کارهای تولید اولیه را به کارگاه های دیگر می سپارند و تولیدکننده هایی که صفر تا 100 محصول را خودشان تولید می کنند که معمولاً 90درصد تولیدکنندگان ایرانی کار اولیه تولید خود را به کارگاه های تولیدکننده جزء و خرده می سپارند.

فتوت با اشاره به نیروی کار مورد نیاز در این حوزه می گوید: یک کارگاه کوچک با سه الی چهار نیروی کار می تواند به کار خود ادامه دهد. اگر شرکتی بخواهد به طور حرفه ای فعالیت کند باید گروهی خلاق روی محصولات آن کار کنند؛ از چاپ،  بسته بندی و گرافیک گرفته تا بازاریابی و مسائل دیگر همه به نوعی باید کامل و جذاب برنامه ریزی شوند،  به همین منظور افرادی با تحصیلات مختلف مانند طراح صنعتی،  گرافیک  کار و مهندس کامپیوتر موردنیاز شرکت های تولیدکننده بازی های فکری است.

وی همچنین در رابطه با دریافت مجوز یک کالا می گوید: در زمینه اعطای مجوز یک بازی، این کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که مجوز تولید بازی های فکری را صادر می کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/mYBqGprx
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه