پنجشنبه, ۶ شهریور(۶) ۱۴۰۴ / Thu, 28 Aug(8) 2025 /
           
فرصت امروز

یک کارشناس مسکن با بیان اینکه احتکارگران شیره بخش مسکن را کشیده‌اند، بر ضرورت جدی اخذ مالیات از خانه‌های خالی و اجاره‌ای تاکید کرد. محمد عدالت‌خواه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از یک‌سو در کشور با خیل افراد بدون خانه مواجهیم و از سوی دیگر کسانی هستند که خانه‌های خالی خود را احتکار کرده‌اند و مالیات چندانی هم نمی‌دهند.

وی افزود: در کشورهای غربی کسی حق ندارد خانه‌ای را خالی بگذارد چون این مسئله نوعی احتکار است. برابر تعریف احتکار که در دین مبین اسلام هم پسندیده نیست، بیان می‌شود درست است که شما مالک هستید ولی نمی‌توانید نیازهای جامعه را در یک گوشه بدون کاربرد بگذارید. طبق قوانین ما نیز احتکار مسکن جرم است و برخورد با این جرم باید عملیاتی شود.

به گفته این کارشناس مسکن، در ایران راه‌های زیادی برای فرار از مالیات وجود دارد. به‌طور مثال به‌ظاهر خانه را به فردی اجاره می‌دهند تا مالیات نپردازند که در آن صورت دولت باید مالیات اجاره را از طریق اجاره‌نامه رسمی بگیرد. اگر این مشکل حل شود قدمی جدی در رفع مشکل مسکن و اجاره برداشته خواهد شد.

عدالت‌خواه همچنین به تامین مسکن اقشار ضعیف اشاره و تاکید کرد: دولت به تنهایی و به‌عنوان متولی نباید برای تامین مسکن جامعه ورود پیدا کند، بلکه باید نظارت کند تا ساختمان‌ها طبق ضوابط شهرسازی ساخته شوند. وی تصریح کرد: به‌جز دهک‌های پایین جامعه که باید از طریق یارانه به خانه‌دار شدن آنها کمک کرد، اقشار متوسط و بالای جامعه نیازی به کمک مستقیم دولت ندارند. فلسفه تشکیل بانک مسکن هم برای تامین منابع مالی دهک‌های پایین جامعه برای خرید مسکن بود. دولت باید با دریافت پول از دهک‌های بالای جامعه از طرقی همچون مالیات خانه‌های خالی یا مالیات ارزش افزوده، اقشار نیازمند را برای تامین خانه یاری کند.

این کارشناس مسکن با بیان اینکه از منبع مسکن و ملک می‌توان یارانه‌های لازم را دریافت کرد، گفت: بخش مسکن برای تامین مالی خود نیازی به جاهای دیگر ندارد. باید مالیات اضافی از زمین، ملک، خانه‌های خالی و خانه‌های بزرگ دریافت شود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته فقط از خانه اول شهروندان مالیات نمی‌گیرند و خانه دوم باید مالیات بدهد. مالیات خانه سوم سنگین‌تر است و به همین ترتیب مالیات تصاعدی بالا می‌رود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/e9B4HQ20
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسقرص تنوییدتور ترکیهتور تایلند ؛ سفر رویایی به سرزمین لبخندهاسایت معتبر خرید طلا
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه