شاخص کل بورس اوراق بهادار در معاملات روز شنبه با 903 واحد افت، در نهایت به ایستگاه 76هزار و 594 واحدی عقبنشینی کرد. همانطور که انتظار میرفت و پیشتر نیز بسیاری از فعالان بازار سهام گمانهزنی کرده بودند، قیمتها و شاخصها در بازار سهام در حال اصلاح و استراحتند. چرا که آهنگ رشد بازار چنان هیجانی بود که شاخص کل در 40 روز از نیمه کانال 60هزار واحدی تا نیمه کانال 78هزار واحدی جهش کرده بود. در این شرایط قابل پیشبینی بود که هر رشد هیجان زدهای، سرانجام فروکش میکند. به این ترتیب بازار سهام باوجود رشد قیمت جهانی نفت و همچنین انتشار خبرهایی مبنی بر احتمال کاهش نرخ سود بانکی روندی منفی را سپری کرد.
سماجت برخی مدیران سرمایهگذاری شرکتهای حقوقی بزرگ برای سرکوب تقاضا و پایین کشیدن قیمت سهام از دلایل عمدهای بود که باعث شد تا معاملهگران بورس فروش را بر خرید ترجیح دهند.از سوی دیگر طیف قابل توجهی از فعالان بازار سهام از جمله سفتهبازان در حال فروش و خالی کردن سهام خویش هستند.
این در حالی است که تازهواردان، در حال ورود تدریجی و سرمایهگذاری و خرید سهام مختلف در بازار هستند.در چنین شرایطی به نظر میرسد رشد یا افت بازار سهام در روزهای آینده بستگی به جریان و ورود پول بیشتر دارد. اگر طی روزهای آتی طیف بیشتری از خریداران به بورس بپیوندند، ادامه رشد بازار و صعود شاخص کل تا پایان سال، دور از انتظار نیست. در غیراین صورت، باید منتظر کاهش قیمتها و شکسته شدن پیدرپی کانالهای شاخص کل بود.
با گروههای بازار سهام
در بازار روز گذشته بورس تهران همانند روز چهارشنبه اندکی از هیجانات بازار کاسته شد و اصلاح قیمتها موجب شد تا فشار فروش در تابلوی معاملات افزایش پیدا کرده و اکثر سهام شرکتها به جز شرکتهای خودرویی با روند نزولی مواجه شوند. در بازار منفی دیروز شرکتهای خودرویی در شرایطی مورد توجه اهالی تالار شیشهای قرار گرفتند که شرکتهای سایپا آذین، سرمایهگذاری رنا و سایپا از تقاضای میلیونی برخوردار شدند.
در بازار نخستین روز هفته با وجود منفی شدن قیمتها و شاخص کل بورس، ارزش و حجم معاملات قدرت بیشتری افزایش پیدا کرد به طوری که بیش از 240میلیون سهم به ارزش 540میلیارد تومان دادوستد شد و ارزش بازار سهام به 328هزارمیلیارد تومان رسید. در گروه بانکها زیر سایه بازارگردانی و معاملات بلوکی سهامداران حقوقی در بازار خردهفروشی، روندی متعادل اما روبه منفی بر اغلب نمادهای معاملاتی این گروه حاکم بود.
روز گذشته اغلب گروههای کوچک بازار و برخی تکسهمها از جمله شرکتهای غذایی مورد توجه بازار قرار گرفتند. در این میان به دلایل نامعلوم همچنان دو شرکت خودروساز ایرانخودرو و سایپا در حالی با تقاضای انبوه خریداران حقیقی و حقوقی روبهرو هستند که در سایر شرکتهای این گروه واگذاری سهام و شناسایی سود کوتاهمدت بهخوبی به چشم میخورد.
افت 9.5 واحدی شاخص آیفکس
معاملات 24 بهمنماه 1394 با خریدوفروش 308میلیون و 880هزار سهم به ارزش 2هزار و 957میلیارد و 20میلیون ریال پایان یافت. آیفکس اما برخلاف هفته گذشته رو به کاهش گذاشت و در پایان با 9.5 واحد افت، عدد 806.73 را نمایش داد. بیشترین حجم معاملات بازار سهام مربوط به معامله 57میلیون و 560هزار سهم بانک دی و بیشترین ارزش معاملات به میزان 96میلیارد و 450میلیون ریال در اختیار سرمایهگذاری اقتصاد نوین بود.
همچنین، گروه فنآوا، صنعتی مینو و مواد ویژه لیا بیشترین افزایش قیمت سهام را داشتند و شرکتهای مهندسی ساختمان تاسیسات راهآهن، آهن و فولاد ارفع و بیمه نوین بالاترین کاهش قیمت را تجربه کردند.در بازار اول 45میلیون و 290هزار ورقه بهادار به ارزش 120میلیارد ریال دادوستد شد و بیشترین حجم معاملات در نماد سرمایهگذاری سبحان و بیشترین ارزش در نماد تولید دارو اتفاق افتاد. همچنین 143میلیون اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش 394میلیارد ریال خریدوفروش شد و بانک دی رکورددار حجم و ارزش معاملات در این بازار بود.
براساس این گزارش، صندوق سرمایهگذاری اعتمادآفرین پارسیان با معامله 6میلیون و 540هزار سهم به ارزش 80میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات ETF را در روز جاری از آن خود کرد. در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز، اوراق اجاره بوتان با دادوستد 500هزار ورقه بهادار بیشترین حجم معاملات را داشت؛ ضمن آنکه ارزش معاملات در پنج نماد اسناد خزانه اسلامی به رقم 649میلیارد ریال رسید و بالاترین ارزش معاملات به میزان 140میلیارد ریال در نماد «اخزا2» رقم خورد.
ارتباط با نویسنده: [email protected]