در آخرین روز کاری هفته، بازار سهام بعد از شروعی منفی، خیلی زود با افزایش تقاضا و برگشت قیمتها که توام با هیجانات بود مواجه شد و اکثر گروهها بهخصوص گروههای پیشرویی همچون خودرویی مثبت و صف خرید شدند اما به واسطه عرضههای حجم دار برخی حقوقیها همچون بیمه ایران، در نهایت با اصلاح به کار خود پایان دادند. شاخص کل بورس هم متاثر از معاملات هیجانی و منفی نمادهای بانک ملت و مخابرات ایران با افت 701 واحدی به ارتفاع 77 هزار و 497 واحدی رسید. با توجه به نحوه دادوستدها و حجم مناسب معاملات پیشبینی میشود در صورت عدم رخداد منفی و خاصی، شنبه پیش رو نیز بازاری پرتقاضا، متعادل و مثبت را نظارهگر باشیم.
به طور کلی در آخرین روز معاملات هفته، بازار سهام در تب و تاب نگرانیهای شکل گرفته از روز سه شنبه در حالی شاهد غلبه عرضه بر تقاضا بود که همسو با تقویت بازارگردانی سهام فرصت خوبی برای جاماندههای بازار برای خرید سهام فراهم شد. روز چهارشنبه ارزش کل معاملات بورس تهران به بیش از 648 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دستبهدست شدن 3 میلیارد و 357 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 164 هزار و 793 نوبت دادوستد بود.
در نگاهی کلی، آخرین روز معاملاتی هفته شاهد بازاری محتاط و گاهی هیجانزده بودیم که با وجود تکاپوی برخی سهامداران محتاط، شاهد معاملهگرانی بودیم که ترجیح میدادند علاوه بر نگهداری سهام خود، به دنبال استفاده از فرصت به وجود آمده برای خرید سهام شرکتهای پیشرو باشند. با توجه به اینکه بعد از توافق هستهای ریسک سیستماتیک عمده از بازار سهام حذف شده است، ادامه رشد در بازه بلندمدت برای بورس پیشبینی میشود. سرمایهگذاری مجدد در بازار سهام منجر به ورود نقدینگی قابل توجهی به بورس شد و همین امر چشمانداز روشنی را برای بازار سهام نوید میدهد.
نگاهی به گروههای بازار سهام
در گروههای خودرویی، لیزینگی و حملونقل، نوسان و صف خرید سنگین نمایانتر بود. شرکت بهمن دیزل طی گزارش 9 ماهه با پوشش 84 درصدی بودجه و تعدیل مثبت2 درصدی مواجه شد. گروههای بانکی، بیمهای و سرمایهگذاری از فشار فروش به مراتب بالاتری از گروههای دیگر برخوردار بودند. گروههای پتروشیمی و پالایشگاهی اکثرا متعادل و منفی بودند که در این بین گروه پالایشگاهی در اواسط بازار باوجود افت حدود 8 درصدی قیمتهای جهانی نفت با افزایش تقاضا مواجه شدند. گروههای فلزی و معدنی هم اکثرا منفی دنبال شدند.
در گروههای ساختمانی و سیمانی که اکثرا منفی بودند معاملات مثبت گروه کاشی و سرامیک چشم نوازی کرد.در گروه بنیادی محور دارویی که اکثرا متعادل و مثبت بودند داروسازی کوثر طی گزارشی با تعدیل مثبت 1090درصدی نسبت به پیشبینی قبلی مواجه و متوقف شد. نماد صنایع لاستیکی سهند با توجه به عدم کشف قیمت در روز معاملاتی قبل بدون محدودیت نوسان و با رشد 37 درصدی به گردونه معاملات بازگشت.
افت 12 واحدی شاخص آیفکس
معاملات 21 بهمن فرابورس در حالی به پایان رسیدکه 440 میلیون و 130 هزار ورقه بهادار در 39 هزار نوبت به ارزش یک هزار و 833 میلیارد ریال خریدوفروش شد.در جریان معاملات چهارشنبه، آیفکس بر خلاف روزهای گذشته روند کاهشی به خود گرفت و در نهایت با افت 12 واحدی نمایشگر عدد 816.33 شد.
معاملهگران فرابورسی بیشترین حجم معاملات خود در بازار سهام را به دادوستد 60 میلیون سهم موسسه اعتباری کوثر مرکزی اختصاص دادند و نماد شرکتهای ذوبآهن اصفهان، بانک دی و پالایش نفت تهران پربینندهترین نمادهای بودند. همچنین ذوبآهن اصفهان با دادوستدهایی به ارزش بیش از 156 میلیارد ریال، بیشترین ارزش معاملات روزانه سهام را به نام خود کرد. بیشترین افزایش قیمت مربوط به سهام شرکتهای نیرو سرمایه، عمران و توسعه شاهد و صنعتی مینو بود و در عین حال تاسیسات راهآهن، فنآوا و آهن و فولاد ارفع با بیشترین افت قیمت مواجه شدند.
به طور کل 77 میلیون و 450 هزار اوراق بهادار به ارزش 178 میلیارد و 340 میلیون ریال در بازار اول دادوستد شد و بیشترین معاملات این بازار در نماد بانک سرمایه انجام شد. این در حالی است که در بازار دوم شاهد معامله 273میلیون اوراق بهادار با رقم 737 میلیارد و 302 میلیون ریال بودیم و بیشترین حجم معاملات این بازار مربوط به نماد موسسه اعتباری کوثر مرکزی بود.
همچنین در بازار اوراق با درآمد ثابت، بیشترین حجم و ارزش معاملات اوراق با درآمد ثابت مربوط به دادوستد 79 هزار ورقه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا3» به ارزش 67 میلیارد ریال بود و در مجموع ارزش معاملات در پنج نماد اسناد خزانه اسلامی به 336 میلیارد ریال رسید.
ارتباط با نویسنده: [email protected]