شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

اکثر ما با شنیدن خبرهای مربوط به پیشرفت های هوش مصنوعی هیجان زده و شگفت زده می شویم، اما حقیقت این است که هنوز تصویر دقیقی از آینده هوش مصنوعی وجود ندارد.

اکثر ما فیلم سینمایی «نابودگر ۲» را دیده ایم؛ فیلمی که در آن سال ۱۹۹۷ فرا رسیده و هوش مصنوعی در تلاش است بشر را از صحنه روزگار محو کند، اما هنوز به این پیش بینی هالیوودی نرسیده ایم. با این حال، امروزه شاهد استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف هستیم. در دهه گذشته هوش مصنوعی در زمینه های مختلفی از امور مالی تا تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است. در زمان حال، هرچند پیش بینی های هالیوودی رنگ واقعیت به خود نگرفته اند، ولی آنچه به عنوان هوش مصنوعی می بینیم هم نتوانسته است پاسخی برای نیازهای مختلف بشر باشد.

در ادامه، به طور مختصر به تعریف هوش مصنوعی می پردازیم و دیدگاه های مطرح شده درباره آینده هوش مصنوعی را شرح می دهیم.

هوش مصنوعی چیست؟

در ابتدا بهتر است به تعریف هوش مصنوعی بپردازیم. هوش مصنوعی یک نرم افزار است که برای حل مسئله خلق شده. این نرم افزار در ابتدا مسئله ای را مورد بررسی قرار می دهد، سپس سعی می کند با برخی پیش بینی ها سازوکار مسئله را دریابد.

مطلب مرتبط: آینده هوش مصنوعی، این‌ بار از نگاه بنیانگذار فیس‌ بوک

اشلی ونس، گزارشگر بخش فناوری بلومبرگ، می گوید: هوش مصنوعی مانند یک فایل بزرگ در نرم افزار اکسل است. شما از آمار و ارقام موجود در این فایل استفاده می کنید تا به بهترین و دقیق ترین پیش بینی ممکن دست پیدا کنید.

اگر بخواهیم مثال ساده تری بزنیم، می توانیم به توانایی شناسایی تصاویر اشاره کنیم. اگر شما تصویر میوه ای را در اختیار هوش مصنوعی قرار دهید، این نرم افزار با بررسی ویژگی های مختلف آن میوه و مقایسه آنها با ویژگی های میوه های مختلف که در بانک اطلاعاتی اش موجود است، می تواند به این نتیجه برسد که چه میوه ای در تصویر دیده می شود.

در حال حاضر شرکت هایی مانند فیس بوک، گوگل، مایکروسافت و آمازون بیشترین بهره را از هوش مصنوعی می برند، اما استفاده های فعلی از هوش مصنوعی تا اندازه ای محدود هستند. در این میان می توان به ویژگی هایی همچون شناسایی تصاویر، ترجمه متون و دید ماشینی (در خودروهای خودران) اشاره کرد.

پیشرفت هوش مصنوعی

شاید باور این مسئله سخت باشد، اما اولین تلاش ها برای توسعه هوش مصنوعی به دهه ۵۰ میلادی بازمی گردد. در این دهه ، اولین شبکه های عصبی مصنوعی خلق شدند. این شبکه ها نرم افزارهایی بودند که از برخی تکنیک های تشخیص الگو (Pattern Recognition) مشابه مغز انسان استفاده می کردند.

اما اصلی ترین پیشرفت ها در هوش مصنوعی تقریبا از یک دهه پیش شروع شد. در این دهه، به لطف اینترنت، داده های کافی در اختیار شبکه های عصبی مصنوعی قرار گرفت. حجم بالایی از تصاویر و متون که در اینترنت منتشر شد ه اند، نقش سوختی را بازی می کنند که باعث به حرکت درآمدن چرخ های هوش مصنوعی می شود.

اکنون کار به جایی رسیده است که هوش مصنوعی می تواند در زمینه هایی مانند پیش بینی های تجاری و انجام بازی هایی همچون «گو» انسان را شکست دهد. هوش مصنوعی به حوزه پزشکی نیز وارد شده است و در تشخیص بیماری ها به یاری پزشکان می آید.

آینده هوش مصنوعی

با وجود گسترش تعداد حوزه هایی که هوش مصنوعی در آنها به ایفای نقش می پردازد، توانایی های این فناوری همچنان محدود مانده است. هوش مصنوعی که امروز در اختیار داریم، هنوز هم برای حصول اطمینان از صحت عملکرد خود به انسان ها وابسته است، اما هدف دانشمندان دستیابی به چیزی است که هوش مصنوعی عمومی (Artificial General Intelligence) یا به اختصار AGI نامیده می شود.

تفاوت اصلی هوش مصنوعی عمومی با هوش مصنوعی فعلی در این است که هوش مصنوعی عمومی مستقل خواهد بود و به انسان ها نیاز نخواهد داشت. اما مشکل اصلی اینجا است که بحث زیادی در مورد رسیدن به هوش مصنوعی عمومی وجود دارد. نه تنها نمی توان پیش بینی کرد که دقیقا چه زمانی به هوش مصنوعی عمومی دست پیدا می کنیم، بلکه امکان دستیابی به چنین نوعی از هوش مصنوعی نیز مورد سؤال قرار گرفته است.

از سوی دیگر، برخی از چهره های مطرح دنیای فناوری همچون بیل گیتس و ایلان ماسک، در رابطه با دستیابی به چنین سطحی از هوش مصنوعی نگاهی بدبینانه دارند. به عقیده این افراد، خودکارسازی بسیاری از مشاغل که یکی از نتایج گسترش توانایی های هوش مصنوعی است، می تواند به بیکار شدن میلیون ها انسان منجر شود. هرچند پیش بینی های بدبینانه از این حد نیز فراتر می رود.

مطلب مرتبط: آینده هوش مصنوعی در پیوند با مغز انسان است

ماسک می گوید: با هوش مصنوعی، ما در حال احضار شیطان هستیم.

نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا کاربردها و توانایی های هوش مصنوعی در آینده نزدیک چندان گسترش نخواهد یافت؟ یا شاهد پیشرفت سریع توانایی های هوش مصنوعی و دستیابی به هوش مصنوعی عمومی خواهیم بود؟ آیا پیش بینی های هالیوودی به حقیقت تبدیل خواهند شد و شاهد جدال ماشین ها و انسان ها خواهیم بود؟

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ULvwp1ub
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه