شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

وقتی صحبت از ایمیل مارکتینگ یا به زبان خودمانی بازاریابی ایمیلی می شود، خیلی از افراد به این فکر می افتند که مگر هنوز هم برندی هست که به چنین الگوی قدیمی ای اعتماد کند؟ خب در دنیایی که شبکه های اجتماعی این همه سر و صدا کرده اند، سرمایه گذاری بر روی سرویس ایمیل برای بازاریابی مثل آن است که به جای خریدن آخرین مدل آی مک (iMac) به سراغ یکی از نسخه های قدیمی آن بروید و کلی هم پول اضافه برای آن پرداخت کنید. بی شک اگر چنین ماجرایی را برای یکی از عاشقان محصولات اپل بیان کنید، بدترین روز زندگی اش را ساخته اید و شاید حتی شب ها کابوس این داستان را ببیند!

تصور خیلی ها از بازاریابی ایمیلی مثل شخصیت منفی فیلم های سینمایی است که همه از آن فراری هستند و هیچ کس دوستش ندارد. اجازه دهید یک بار برای همیشه تکلیف ایمیل مارکتینگ را روشن کنیم و به شما اطمینان دهیم که این الگو اصلا شبیه ضدقهرمان ها در فیلم های ماروِل نیست، بلکه هنوز هم به کار بازاریاب ها می آید؛ البته به شرط اینکه در طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ کاملا حرفه ای عمل کنید. 

احتمالا ادعای ما درباره اینکه بازاریابی ایمیلی هنوز زنده و سرحال است، چندان به مذاق کسانی که این الگو را از مُد افتاد می دانند، خوش نخواهد آمد. یک اعتراض دم دستی، اشاره به تجربه اغلب کاربران از حذف ایمیل های بازاریابی بدون حتی باز کردن شان است. خب اگر قرار است نتیجه همه کمپین های ایمیل مارکتینگ چنین چیزی باشد، اصلا چرا باید وقت تان را بی خودی با آن تلف کنید؟ 

ما در روزنامه فرصت امروز معتقدیم که بهترین راهکار برای ارزیابی الگوهای بازاریابی استفاده از اعداد و ارقام است. فکر می کنم شما دست کم یک بار در طول زندگی تان این توصیه که «اعداد و ارقام دروغ نمی گویند» را شنیده باشید. پس اجازه دهید از همین اول با اعداد و ارقام جلو برویم. 

مطلب مرتبط: بهبود کیفیت ایمیل مارکتینگ: چطور در بازاریابی ایمیلی بی رقیب باشید؟

فکر می کنم نرخ بازگشت سرمایه (ROI) برای تمام بازاریاب ها حکم همان فوتبالیستی را دارد که در یک چشم به هم زدن نتیجه بازی را عوض می کند. اگر شما به ایمیل مارکتینگ اعتماد کنید، می توانید نرخ بازگشت سرمایه حیرت انگیز 3800 درصدی را تجربه نمایید. این رقم به زبان خودمانی یعنی به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در این الگو 38 دلار بازگشت سرمایه خواهید داشت. شما را نمی دانم، ولی من که اصلا نمی‎توانم دست رد به چنین نرخی از بازگشت سرمایه بزنم!

اگر با مشاهده نرخ بالای بازگشت سرمایه در ایمیل مارکتینگ نظرتان درباره این الگو از این رو به آن رو شده و می خواهید همین حالا یک کمپین بازاریابی ایمیلی داشته باشید، این مقاله مخصوص شماست. ما در این مقاله می خواهیم راه و چاه طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ را به شما نشان دهیم. دست آخر هم چند نمونه موفق از برندهای بزرگ را با هم مرور می کنیم تا حسابی در این حوزه حرفه ای شوید.  

کمپین بازاریابی ایمیلی: یک تعریف ساده و به روز

یادگیری طراحی کمپین بازاریابی کار سخت یا غیرممکنی نیست، البته به شرط اینکه اول از همه با تعریف دقیق آن آشنا شوید. وگرنه مثل توریستی خواهید بود که بدون نقشه و راهنمایی مطمئن سراغ گشت و گذار در جنگل های آمازون رفته است. بی شک توریست داستان ما خیلی شانس بیاورد، سالم به خانه برسد و اصلا خبری از تجربه ای لذت بخش در طول سفر نخواهد بود.

ما برای اینکه شما مثل توریستی که گفتیم در دنیای بازاریابی سرگردان نشوید، یک تعریف خیلی ساده و به روز از کمپین بازاریابی ایمیلی جفت و جور کرده ایم. بر این اساس کمپین بازاریابی ایمیلی فرآیند ارسال مجموعه ای از ایمیل هاست که هدف آن تعامل با مشتریان یا مخاطب هدف برند است. چنین ایمیل هایی برای ترغیب مشتریان به تعامل بیشتر با برند کاربرد دارد و یکی از زیرشاخه های بازاریابی دیجیتال محسوب می شود. ماجرا جالب شد، نه؟

همانطور که می بینید، کمپین ایمیل مارکتینگ شباهتی به هفت خان رستمی که در ذهن تان ساخته بودید، ندارد. با این حساب بد نیست که از خودتان بپرسید که اگر کمپین بازاریابی ایمیلی اینقدر سرراست است، پس چرا کلی از برندها با آن مشکل دارند و همیشه در اجرای آن شکست می خورند؟ راستش را بخواهید این سوال از آن دست بحث‏ هایی است که کمتر کسی به آن توجه می کند، اما اگر از ما بپرسید، می گوییم جواب آن خیلی ساده است: بلد نبودن نکات حرفه ای در طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ!

اگر شما تا اینجای کار حسابی به ایمیل مارکتینگ علاقه مند شده اید، اما نمی دانید چطور یک کمپین درست و حسابی برای برندتان طراحی کنید، به هیچ وجه ادامه مقاله را از دست ندهید. ما در روزنامه فرصت امروز می خواهیم چندتا نکته طلایی درباره ایمیل مارکتینگ به شما آموزش دهیم تا حسابی آماده طراحی اولین کمپین تان شوید و هیچ برندی به گرد پای تان هم نرسد. 

 طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ: نکاتی برای حرفه ای شدن!

حالا که با تعریف کمپین ایمیل مارکتینگ آشنا شدید، کم کم باید به سراغ طراحی یک کمپین جذاب برویم. همانطور که یک تیم فوتبال فقط با استفاده از تکنیک های درست می تواند شانسی برای قهرمانی در مسابقات معتبر داشته باشد، شما هم باید به دنبال بهترین ایده ها برای طراحی کمپین بازاریابی ایمیلی تان باشید. به هر حال اگر برندی را پیدا کردید که با ایده های کلیشه ای و تکراری توانسته در بازاریابی موفقیتی به دست بیاورد، ما را هم بی خبر نگذارید. 

احتمالا شما هم قبول دارید که لازم نیست درباره اهمیت استفاده از نکات و تکنیک های حرفه ای در کمپین ایمیل مارکتینگ خیلی با آب و تاب صحبت کرد، چراکه هر بازاریاب حرفه ای به خوبی اهمیت حیاتی آن را می‏ داند. از آنجایی که تمام مخاطبان فرصت امروز کارآفرینانی باهوش و حرفه ای هستند، بدون هر بحث اضافه ای به سراغ نکاتی برای حرفه ای شدن در طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ می ‏رویم.

مطلب مرتبط: ایمیل مارکتینگ چیست؟ سیر تا پیاز قدیمی ترین الگوی بازاریابی آنلاین

1.    تعیین هدف برای کمپین 

آیا تا به حال کارگردانی را دیده اید که بدون هیچ هدفی شروع به فیلمبرداری یک پروژه عظیم و چند میلیون دلاری کند؟ جواب این سوال قطعا منفی است، چراکه هیچ کارگردانی شهرتش را از سر راه نیاورده و سرمایه گذارها هم بدون آشنایی با هدف یک پروژه سینمایی ریسک همکاری با آن را نخواهند پذیرفت. اگر شما می خواهید کمپین ایمیل مارکتینگ تان حرفی برای گفتن داشته باشد، باید از همان ابتدا قدم های تان را محکم بردارید؛ همین و بس.

شاید شما با خودتان فکر کنید هدف اصلی بازاریابی فقط و فقط فروش بیشتر است و بقیه اهداف به هیچ دردی نمی خورد. در این صورت باید کاملا با شما مخالفت کنیم، چراکه کلی هدف دیگر نیز در دنیای بازاریابی وجود دارد. کارآفرینان کارکشته همیشه براساس نیاز برند خود هدف کمپین بازاریابی شان را انتخاب می کنند. با این حساب بد نیست که شما هم در طراحی کمپین بازاریابی ایمیلی از همین نسخه استفاده نمایید. 

ما برای اینکه کار شما در انتخاب هدف کمپین بازاریابی تان خیلی ساده و راحت شود، چندتا از مهم ترین اهداف را برای شما دستچین کرده ایم. اجازه دهید نگاه خیلی سریعی به آنها داشته باشیم:

•    افزایش ترافیک سایت: هیچ بازاریابی دوست ندارد سایتش سوت و کور باشد و حتی یک کاربر هم به آن سری نزد. اگر شما فکر می کنید این امر یک اتفاق عادی است، باید بگوییم که با یک کمپین ایمیل مارکتینگ دقیق خیلی راحت می شود کاربران را به سمت سایت برند هدایت کرد. خب مگر کسی هست که یک ایمیل بازاریابی جذاب و کاربردی دریافت کند و نسبت به برند فرستنده اش کنجکاو نشود؟ 

•    افزایش آگاهی مشتریان درباره برند: اینکه مشتریان یک برند را نشناسند، بدترین اتفاق عمر هر کارآفرین و بازاریابی است. اگر شما هم از اینکه هیچ جایی در یاد و خاطره مشتریان ندارید خسته شده اید، الان وقت تغییر دادن وضعیت است. شما با انتخاب آگاهی بخشی به مشتریان به عنوان هدف کمپین تان می توانید مثل آب خوردن برندتان را بدل به قهرمان مشهور و محبوب مشتریان کنید.

•    دریافت بازخورد مشتریان: اینکه شما بدانید مشتریان دقیقا درباره تان چه نظری دارند، کلید به دست آوردن اعتماد آنهاست. اگر شما همه راه ها برای اطلاع از بازخورد مشتریان را رفته اید، شاید بد نباشد کمپین ایمیل مارکتینگ را هم امتحان کنید، چراکه مشتریان در قالب ایمیل خیلی راحت تر با برندها ارتباط برقرار می کنند. 

2.    با پرسونای مشتری خودتان را جای آنها بگذارید

شما تا ندانید چه در ذهن مشتریان می گذرد، هیچ شانسی برای موفقیت در بازار کسب و کار ندارید، چه برسد به طراحی یک کمپین ایمیل مارکتینگ! 

اگر پای صحبت بازاریاب های مختلف درباره شناخت درست از مشتری و انتظاراتش بنشینید، احتمالا آنها از هر دری برای شما صحبت می کنند، بدون اینکه حتی اشاره ای کوچک به بحث اصلی داشته باشند. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که فکر می کنند هیچ راهی برای شناخت دقیق مشتری وجود ندارد، باید شما را با معجون موفقیت بازاریابی آشنا کنیم: پرسونای مشتری.

پرسونای مشتری مفهوم عجیب و ترسناکی نیست، بلکه به شما کمک می کند تا هرچه بهتر مشتریان ایده آل تان را شناسایی کنید. این مفهوم به طراحی شخصیت مشتریان برند براساس اطلاعات دقیق و تجربه تعامل با آنها اشاره دارد. همانطور که سرمربی هایی مثل گواردیولا یا کلوپ همیشه سعی می کنند خودشان را جای بازیکنان شان بگذارند تا شناخت دقیقی از تیم شان پیدا کنند، شما هم با پرسونای مشتری تمام انتظارات، سلیقه و حتی راهکارهای مناسب برای تعامل با مخاطب هدف تان را کشف خواهید کرد. خب مگر یک بازاریاب چیزی بیشتر از این هم می خواهد؟

مطلب مرتبط: ایمیل مارکتینگ موفق با 5 اقدام ساده

بی شک پرسونای مشتری مفهوم خیلی گسترده ای است و می شود کلی درباره اش صحبت کرد، اما چیزی که ما از این مفهوم می خواهیم خیلی ساده تر از این حرف هاست. پس اجازه دهید بی خود و بی جهت خودمان را وارد دردسر نکنیم. در عوض با جواب دادن به سوالات زیر خیلی راحت می توانید پرسونای مشتری تان را شکل دهید و خودتان را جای آنها بگذارید:

•    چه چیزی درباره برند شما برای مشتریان جذاب است؟

•    کمپین شما چطور می تواند نیاز مشتریان را هدف قرار دهد و برای آنها ارزشمند شود؟

•    مشتریان فعلی شما چرا عضو خبرنامه برندتان هستند یا ایمیل های بازاریابی تان را باز می کنند؟

•    سلیقه مشتری در طول ماه های اخیر چه تغییری کرده است؟

فکر می کنم خیلی بی انصافی باشد که شما را تک و تنها با سوالات بالا تنها بگذاریم. اینطوری شاید کلا قید طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ را هم بزنید. اگر برای جواب دادن به سوالات فوق از ما کمک بخواهید، ابزار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) را به شما معرفی خواهیم کرد. بی شک ابزارهای بسیار زیادی مثل دریم دیتا (Dream Data) یا اسپروت سوشیال (Sprout Social) نیز گزینه های جذابی هستند، اما راستش را بخواهید وقتی پای گوگل و خدمات حیرت انگیزش وسط باشد، هیچ ابزار دیگری به چشم نمی آید. پس با جست وجوی اضافی در میان ابزارهای مختلف خودتان را سردرگم نکنید. شما با ابزار گوگل خیلی راحت می توانید با داده های دقیق از سلیقه و نیازهای مشتریان در حوزه فعالیت تان مطلع شوید. این یعنی جاده موفقیت تان در دنیای بازاریابی از همیشه هموارتر خواهد بود.

3.    ایجاد فهرست ایمیل ها برای کمپین

بعد از آنکه از مرحله تعیین هدف کمپین و پرسونای مشتریان به سلامت عبور کردید، دیگر باید آستین ها را بالا بزنید و برای ایجاد فهرست ایمیل ها وارد گود شوید. به هر حال آخر سر قرار است ایمیل های شما به دست مخاطب هدف برسد، مگر نه؟

شاید شما با خودتان فکر کنید پیدا کردن فهرستی از ایمیل ها ساده ترین کار دنیاست و بهتر است بدون اتلاف وقت به سراغ مرحله بعدی کار بروید. در این صورت باید از شما بخواهیم خیلی به خودتان مطمئن نباشید، چراکه خیلی وقت ها کارهای به ظاهر کوچک می توانند بزرگترین مشکلات را برای کسب و کارها به همراه داشته باشند. ایجاد فهرست ایمیل ها نیز دقیقا همینطور است و اگر حواس تان را جمع نکنید شاید اصلا به مرحله اجرای کمپین ایمیل مارکتینگ هم نرسید.

همانطور که هزاران راه برای رسیدن به موفقیت وجود دارد، طراحی فهرست ایمیل ها نیز کلی راه دارد. ما در اینجا نمی خواهیم به شما بگوییم از چه راهی استفاده کنید، بلکه حرف حساب مان این است که دور یک راه حل را خط بکشید: خرید فهرست ایمیل!

فرض کنید شما یک گالری عکاسی برپا کرده ‏اید و می خواهید توجه همه هنر دوستان و منتقدان را به آثارتان جلب کنید. شاید در اینجا پول دادن به بعضی افراد برای حضور در گالری و تعریف و تمجید بی جهت از آثارتان ایده خوبی به نظر برسد، اما دیر یا زود دست شما برای همه رو خواهد شد. آن وقت دیگر حتی نمی توانید سرتان را در دنیای عکاسی بالا بگیرید. این ماجرا دقیقا در مورد ایجاد فهرست ایمیل مصداق دارد. بنابراین همینجا هر ایده ای برای خریدن فهرست ایمیل ها دارید را دور بریزید تا اعتبارتان در بازار سر هیچ و پوچ به باد نرود. 

اگر فکر کرده ‏اید ما فقط به خط کشیدن دور یک راهکار برای تهیه فهرست ایمیل اکتفا می کنیم، سخت در اشتباهید، چراکه ما راه حل جایگزینی هم برای شما داریم. یک راه حل دم دستی و ساده در اینجا دعوت از بازدیدکنندگان سایت و حساب رسمی تان در شبکه های اجتماعی برای عضویت در خبرنامه برند است. اینطوری شاید فهرست جمع و جوری از ایمیل ها به دست تان برسد، اما در عوض همه این افراد به کسب و کارتان علاقه دارند. این ایده خیلی هم بد به نظر نمی رسد، نه؟

مطلب مرتبط:  ایمیل مارکتینگ را چگونه شروع کنیم؟

4.    انتخاب تیتر جذاب برای ایمیل ها

آیا تا به حال شده با دیدن اسم یک فیلم قید مشاهده اش را بزنید؟ فکر می کنم همه ما دست کم یک بار در طول زندگی مان چنین کاری کرده ایم و به اصطلاح کتاب ها را با جلدشان مورد قضاوت قرار داده ایم. اگر شما چنین کاری را بارها و بارها انجام داده اید، پس دلیلی ندارد مشتریان هم ایمیل بازاریابی تان را با تیترش قضاوت کنند. 

مردم تا وقتی یک چیز را خیلی خوب نشناسند، کلی درباره اش حدس و گمان می ‏زنند. اگر شما کلی صحبت منفی درباره سختی های طراحی تیتر جذاب برای ایمیل های بازاریابی شنیده اید، باید خیلی روراست بگوییم که بیشتر آنها فقط گمانه زنی است، نه چیزی بیشتر.  

ما برای اینکه به شما ثابت کنیم انتخاب یک تیتر جذاب کاری ندارد، چند نکته طلایی را کنار هم قرار داده ایم تا شما مثل آب خوردن یک تیتر جذاب برای کمپین تان انتخاب کنید. پس لطفا به توصیه های زیر توجه نمایید:

•    کوتاه بودن تیتر ایمیل می تواند هر مخاطبی را جذب کند. اجازه دهید با هم روراست باشیم، وقتی یک ایمیل تیتر طولانی داشته باشد، خیلی از کاربران همان اول کار زحمت خواندن تیتر را به خودشان نمی دهند، چه برسد به اینکه ایمیل را بازهم بکنند. 

•    وقتی شما مشغول بالا و پایین کردن ایمیل های دریافتی ‏تان هستید، اگر به ایمیلی با تیتر «فروش ویژه» یا «آخرین فرصت برای خرید با تخفیف 70 درصد» برسد، ناخودآگاه روی آن کلیک خواهید کرد. شما به همین راحتی می توانید با ایجاد نوعی فوریت و اضطرار در تیتر ایمیل ‏تان مخاطب هدف را مستقیم به باز کردن آن ترغیب کنید. 

•    انتخاب تیترهای معماگونه شاید یک مقدار ریسک داشته باشد، اما ذهن مخاطب را حسابی درگیر خودش می کند. چنین تیترهایی می تواند سوژه خوبی برای فکرهای گاه و بی گاهی باشد که آخر شب ها خواب از سر هر کسی می برد. با این حساب اگر شما تیتر ایمیل ‏تان را اندکی معماگونه طراحی کنید، خیلی هم راه را اشتباه نرفته اید. 

•    هر بازاریابی خیلی خوب می‏ داند که سلیقه مشتریان از زمین تا آسمان با هم فرق دارد. با این حساب باید انتخاب یک تیتر برای تمام ایمیل ها را فراموش کنید. در عوض با شخصی سازی تیتر ایمیل ها برای هر گروه از مشتریان شانس تان برای افزایش نرخ باز شدن ایمیل ها دوچندان خواهد شد؛ به همین سادگی!

5.    قرار دادن دعوت به عمل (CTA) در جای درست

اگر یادتان باشد، اول مقاله گفتیم که هر کمپین ایمیل مارکتینگ باید هدفی داشته باشد. اینکه شما یک هدف خشک و خالی برای کمپین تان انتخاب کنید، تازه اول راه است. پُلی که شما را به هدف تان می رساند، چیزی نیست جز دعوت به عمل (CTA). باور کنید یا نه، خیلی از بازاریاب ها بخش دعوت به عمل را بدون هیچ مقدمه ای جلوی مخاطب قرار می دهند. چنین کاری مثل آن است که شما بدون یک پیش غذای درست و حسابی صاف سراغ پذیرایی از مهمانان تان با غذای اصلی بروید؛ همینقدر عجیب و غیرمنتظره!

وقتی شما با یک ایمیل بازاریابی سراغ مخاطب هدف می‏ روید، باید پس از معرفی محصول یا سرویس جدیدتان حرف اصلی تان را بی کم و کاست بزنید. همانطور که مشتریان از برندها انتظاراتی دارند، برندها نیز در رابطه با خریداران خواسته هایی در سر دارند. اگر بخواهیم صاف و پوست ‏کنده به شما بگوییم، تحقق خواسته های شما در گرو قرار دادن حرف اصلی یا همان دعوت به عمل (CTA) در جای درستش است. 

فرقی نمی کند شما در قالب دعوت به عمل از مخاطب هدف چه می خواهید، نکته مهم جایگذاری بخش موردنظر پس از تاثیرگذاری اولیه ایمیل است. جای درستی که این همه درباره اش برای شما صحبت کرده ایم، معمولا آخر ایمیل خواهد بود. بنابراین هر خواسته‏ ای که از مخاطب تان دارید، در پایان کار ساده و صریح بیان کنید. یادتان باشد اگر خواسته تان را به طور غیرمستقیم یا با زبانی عجیب و غریب مطرح کنید، نه تنها مورد توجه مخاطب قرار نمی ‏گیرید، بلکه دیگر حتی خبری از مشتری احتمالی تان هم نخواهد شد. 

مطلب مرتبط: نکات مهم برای شروع و ادامه کمپین ایمیل مارکتینگ تأثیرگذار

6.    تعیین محدوده زمانی برای اجرای کمپین

آیا تا به حال سریالی را دیده اید که هرگز تمام نشود؟ یک سریال هر چقدر هم جذاب و محبوب باشد، باید یک روز تمام شود. وگرنه کم کم جذابیتش برای همه از بین می رود و شاید دست آخر حتی بازیگرانش هم آن را دنبال نکنند. کمپین ایمیل مارکتینگ از این نظر خیلی شبیه سریال های تلویزیونی است. شاید شما یک کمپین فوق العاده داشته باشید، اما اگر در زمان درست بی خیال آن نشوید و سراغ کمپین تازه ای نروید، تا آخرین مشتری تان را هم از دست خواهید داد. 

پیشنهاد طلایی ما برای شما این است که قبل از شروع کمپین تان فکری به حال زمان پایانش کنید. اینطوری دیگر خبری از وسوسه های گاه و بی ‏گاه برای ادامه دادن کمپین نخواهد بود. 

خیلی از بازاریاب ها زمان اجرای کمپین را به طور تصادفی انتخاب می کنند. اگر از مخاطب های ثابت فرصت امروز باشید، خوب می دانید که در کار ما هیچ چیزی تصادفی نیست؛ پس چرا زمان ‏بندی کمپین اینطور نباشد؟ ما در اینجا می خواهیم تکنیکی را به شما معرفی کنیم که شما را برای همیشه از شر زمان ‏بندی تصادفی خلاف می کند: چرخه خرید مشتری.

چرخه خرید مشتری به مراحلی که هر خریدار طی می کند تا دست آخر راضی به خرید شود، گفته می شود. ما در اینجا نمی خواهیم خیلی وارد جزییات این چرخه شویم، چراکه ارتباطی به بحث‏ مان ندارد. مهم ترین درسی که چرخه خرید برای زمان ‏بندی کمپین در بازاریابی ایمیلی دارد، توجه به مدت زمان تاثیرگذاری آن بر روی مشتری است. این امر به زبان خودمانی یعنی زبان پایان دادن به یک کمپین باید دقیقا موقعی باشد که تاثیرش بر روی مشتری به کمترین میزان رسیده است، همین و بس. 

شاید شما از خودتان بپرسید چطوری می شود زمان کاهش تاثیر کمپین را فهمید؟ جواب این سوال در ارزیابی مداوم وضعیت هدف کمپین نهفته است. وقتی هدف کمپین شما افزایش ترافیک سایت است و پس از چند هفته دیگر خبری از ترافیک بالا در سایت نیست، زنگ تمام کردن کمپین به صدا درآمده است. پس الکی ماجرا را کش ندهید و سراغ یک کمپین دیگر بروید. 

آشنایی با کمپین های ایمیل مارکتینگ موفق

هیچ چیزی در عرصه بازاریابی به اندازه یک الگوی خوب و حرفه ای به درد کسب و کارها نمی خورد. وقتی نوبت اجرای کمپین بازاریابی می رسد، بازاریاب ها همیشه نگران کیفیت نهایی کار هستند. خب حق هم دارند؛ به هر حال پای سرنوشت یک برند در میان است و اصلا جایی برای اشتباه وجود ندارد. ما در روزنامه فرصت امروز دقیقا به خاطر چنین دغدغه هایی بخش آخر مقاله کنونی را بررسی برخی از کمپین های موفق در بازاریابی ایمیلی اختصاص داده ایم. اینطوری شما حسابی در طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ حرفه ای خواهید شد و با خودتان خواهید گفت اصلا چرا نگران طراحی کمپین بودید!

پی پال: خداحافظی با مشکل دُنگ صورت حساب

وقت گذرانی با دوستان همیشه گزینه جذابی است، به ویژه اگر یک پاتوق دنج و آرام هم داشته باشید. جمع های دوستانه در کافه یا رستوران ها همیشه به خوبی و خوشی پیش می رود، البته تا وقتی که سر و کله صورت حساب پیدا نشده باشد.

مطلب مرتبط: 6 سوال اساسی در ایمیل مارکتینگ

اغلب مردم وقتی در قالب جمع های دوستانه بیرون می روند، صورت حساب نهایی را دُنگی حساب می کنند. فکر می کنم اگر یک بار هم با دوستان تان چیزی را دُنگی حساب کرده باشید، تا الان فهمیده اید که کمپین پی پال در چه موردی است: دردسرهای دُنگی حساب کردن سفارشات در جمع های دوستانه! 

پی پال در کمپین ایمیل مارکتینگش خیلی ساده و بی دردسر سراغ مشکل تقسیم صورت حساب و پرداختش در دورهمی های دوستانه رفته است. ایمیل اصلی کمپین این برند به کاربران کمک می کند تا در سه مرحله ساده صورت حساب ها را دُنگی حساب کنند. تنها کاری که باید انجام داد، ورود به اپ پی پال، درج مبلغ و در آخر ثبت شماره تلفن یا ایمیل دوست مان است. اینطوری در یک چشم به هم زدن دُنگ مان را به دوست تان پرداخت می کنید و از شر دردسرهای دادن پول نقد خلاص خواهید شد.  

آنچه در مورد کمپین پی پال خیلی جالب به نظر می آید، انتخاب تیتری جذاب است. شما را نمی دانم ولی تیتر «غذای خوب، دوستان خوب؛ راهی مناسب برای تقسیم صورت حساب» من یکی را که خیلی راحت میخکوب می کند. این یعنی پی پال خیلی خوب پرسونای مخاطبش را طرحی کرده و به راحتی آب خوردن کاربران را به استفاده از اپ رسمی اش تشویق می کند. 

اوبر: درک ارزش زمان مشتریان

اوبر در بازاریابی همیشه به ارزش زمان مشتریانش فکر می کند. بی شک همین یک نکته برای اینکه مشتریان عاشق اوبر شوند کافی است، اما مدیران این برند خیلی بلندپروازتر از این حرف ها هستند. آنها برای اینکه مشتریان شان حتی یک لحظه را هم از دست ندهند، فرصتی را فراهم کرده اند تا کاربران بتوانند جدول برنامه‏ های خود را در سیستم اوبر بارگذاری کنند. اینطوری اوبر بهترین پیشنهاداتش را براساس برنامه روزانه مشتریان طراحی می کند. اجازه دهید با هم روراست باشیم، آیا اصلا ایده ای جذاب ‏تر از این هم برای ایمیل مارکتینگ وجود دارد؟ 

ایمیل اصلی اوبر در کمپینش در نوع خود بی نظیر است. آنها در ایمیل ‏شان یک متن طولانی برای کاربران ارسال کردند که فقط چند کلمه اش به رنگ مشکی برجسته شده بود و از این قرار بود: «ما می ‏دانیم که شما برای صرفه‏ جویی در زمان این ایمیل را سرسری نگاه خواهید کرد؛ پس همین حالا برنامه ‏تان را با اوبر هماهنگ کنید تا صرفه‏ جویی بیشتری کرده باشید.»

همانطور که می بینید، هدف اوبر در این کمپین کاملا روشن است. از آنجایی که تیم بازاریابی این برند روی نکته خیلی مهمی دست گذاشته و همینطور باکس ساده ای برای دعوت به عمل (CTA) در پایان ایمیل قرار داده، بعید به نظر می رسد کسی بتواند دست رد به چنین پیشنهادی بزند. خب وقتی پای صرفه‏ جویی در زمان وسط باشد، همه مشتاقانه از آن استقبال خواهند کرد، مگر نه؟ 

دراپ باکس: اوج خلاقیت در بازیابی مشتریان

دراپ باکس یکی از نوستالژی های همه ‏خوره‏ های اینترنت و دستگاه های هوشمند محسوب می شود. به اشتراک گذاری فایل ‏های مختلف بین چند دستگاه و کاربر مختلف رویایی بود که دراپ باکس اولین بار به طور حرفه ای بدل به واقعیتش کرد. با این حال دراپ باکس در رقابت با گوگل درایو و سرویس ابری مایکروسافت یعنی وان درایو حسابی قافیه را باخته است. همین امر آنها را به این فکر انداخت که سراغ بازیابی مشتریان شان بروند؛ به همین سادگی.

مطلب مرتبط: 4 اشتباه رایج در ایمیل مارکتینگ

دراپ باکس در کمپین بازیابی مشتریانش خیلی خوب یک لیست درست و حسابی از ایمیل کاربران قبلی اش را طراحی کرد. اینطوری همه ایمیل ها به دست افراد درست رسید و خبری از شکایت کاربران نشد. 

اگر حتی یک بار از دراپ باکس استفاده کرده باشید، خیلی خوب جعبه آبی لوگوی آن را به یاد می آورید. خلاقیت اصلی دراپ باکس در این میان طراحی یک جعبه خالی و درب و داغون بود که کنار لوگوی اصلی اش قرار داد تا به کاربرانش نشان دهد برندش بدون آنها هیچ معنا و مفهومی ندارد. 

بازی با لوگوی اصلی و دیگر المان ‏های بصری برند گاهی اوقات مثل بمب صدا می کند. دست کم در مورد دراپ باکس که اینطوری بود. اگر شما هم لوگویی دارید که می شود با اندکی دستکاری سوژه ای جالب از آن بیرون آورد به هیچ وجه فرصت بازاریابی ایمیلی با آن را از دست ندهید. اینطوری خیلی مثل آب خوردن می توانید مخاطب را مجبور به مطالعه کلمه به کلمه ایمیل ‏تان کنید. خب مگر یک بازاریاب چیزی بیشتر از اینکه کاربران ایمیلش را دقیق مشاهده کنند هم می خواهد؟

سخن پایانی

همانطور که هر کمپین ایمیل مارکتینگی یک پایان دارد، مقاله ما هم حالا به آخر خط رسیده است. امیدواریم که این مقاله کمکی هرچند کوچک به شما برای طراحی کمپین ایمیل مارکتینگ کرده باشد. اگر سوال یا نظری درباره طراحی کمپین در بازاریابی ایمیلی دارید، خوشحال می‎شویم که همینجا آن را با ما به اشتراک بگذارید. من و همکارانم در روزنامه فرصت امروز همیشه آماده ایم تا مثل مربی دلسوز به شما کمک کنیم، پس لطفا تعارف را کنار بگذارید. 

منابع: 

https://blog.hubspot.com


https://blog.hubspot.com


https://www.prontomarketing.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Bds2MltN
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه