چهارشنبه, ۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 24 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

به سوی اشتغال‌ زایی پایدار برویم

8 سال پیش ( 1394/10/30 )
پدیدآورنده : غلامرضا فرجادی  

یکی از چالش‌های مهم اقتصاد ایران مسئله بیکاری، خصوصاً بیکاری جوانان و قشر تحصیلکرده و زنان است. اصطلاحا گفته می‌شود که ایجاد اشتغال یا تقاضا برای اشتغال یک تقاضا مشتق شده است یعنی هیچ کس برای اینکه عده‌ای را به شغلی مشغول سازد، کسب‌و‌کار ایجاد نمی‌کند. بنابراین باید سرمایه‌گذاری انجام شود تا افراد ترغیب شوند وگروهی که کارآفرین هستند و گروهی که سرمایه‌گذار هستند انگیزه پیدا کنند که منابع خود را وارد اقتصاد کنند.

از طرفی سرمایه‌گذاری نیاز به نیروی کار دارد. نیروی کار به تبع اینکه سرمایه‌گذاری انجام می‌شود باید جذب شود و باعث کاهش بیکاری شود. بنابراین مهم‌ترین مسئله این است که چگونه موانع سرمایه‌گذاری کاهش یابد، موانع رشد از بین برود، محیط کسب‌و‌کار بهبود پیدا کند، امنیت سرمایه‌گذاری و ریسک سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود و ریسک سرمایه‌گذاری کاهش یابد.

75845734624347534848346233478459569469

اشتغال پایدار منوط بر این است زمانی‌که سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری می‌کند و نیروی کار جذب می‌کند و واحد تولیدی را راه‌اندازی می‌کند از محل درآمدهایی که آن واحد تولیدی کسب می‌کند بتواند هزینه‌ها از جمله دستمزد کارگران و حقوق کارمندان را بپردازد و اشتغال ناپایدار به این معناست که ما بدون توجه به اینکه تولید یک محصول مزیت نسبی دارد یا نه و اینکه هزینه تولید آن چه مقدار می‌شود وارد کار شویم و نیرو‌ها را به کار بگیریم و محصولی تولید کنیم اما بعد به دلیل اینکه قیمت تمام شده بالاست، این محصول نتواند رقابت کند و فروش نرود که این باعث می‌شود شرکت ورشکسته شود و افرادی که در سال‌های ابتدایی شاغل شده بودند، مجددا بیکار شوند.

ما باید به سمتی برویم که اشتغال پایدار شود. یعنی بتوانیم هم اشتغال موجود را حفظ کنیم و هم به ایجاد اشتغال بیشتر کمک کنیم و هر سال تعداد افراد بیشتری مشغول به کار شوند که این در گرو سرمایه‌گذاری، بهبود محیط کسب‌و‌کار، ثبات سیاست‌های اقتصادی و استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی است. سپس شناسایی پتانسیل‌های اقتصاد کشور و مزیت‌های نسبی که اقتصاد دارد می‌تواند کمک کند که بدانیم چه بخش‌هایی می‌تواند اشتغال‌زا باشد زیرا تمام بخش‌ها به یک میزان اشتغال ایجاد نمی‌کنند.

بعضی بخش‌ها اصطلاحا کاربر و بعضی از بخش‌ها سرمایه بر هستند و نیروی کار کمتری نیاز دارند. بنابراین در مقطعی که نیاز به اشتغال بیشتر است طبیعتا آن بخش‌هایی که اشتغال بیشتری ایجاد می‌کند و کاربر هستند و ضمنا مزیت اقتصادی هم دارند مانند اکثر بخش‌های صادرات غیر‌نفتی، توریسم، گردشگری، اجتماعی و... می‌تواند اشتغال‌زا باشد. بنابراین شناسایی این بخش‌ها می‌تواند کمک کند که اقتصاد داخل نیز به‌گونه‌ای باشد که ریسک سرمایه‌گذاری کاهش یابد و هم برای سرمایه‌گذار داخلی و هم خارجی انگیزه ایجاد کند که منابع به سمت تولید و اشتغال بیشتر هدایت شود.

* اقتصاددان

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/QZfPaxV6
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه