در دادوستدهای آخرین روز کاری هفته، شاخص کل بورس با افتی 231 واحدی به کار خود پایان داد و به عدد 80 هزار و 752 رسید. گروههای خودرو، ابزار پزشکی و سرمایهگذاریها با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدربرترین گروههای صنعتی قرار گرفتند.
معمولا روزهای چهارشنبه که آخر هفته کاری است، فشار فروش و عرضهها در بازار بیشتر میشود چرا که دو روز تعطیلی در انتظار بازار است و احتمال رخدادهای سیاسی و اقتصادی متفاوتی در تعطیلات آخر هفته وجود دارد. بنابراین در بازار دیروز شاهد برتری طرف عرضه و عقبنشینی خریداران در بسیاری از گروهها و نمادها بودیم. امری که در نهایت به منفی شدن شاخص کل در پایان معاملات انجامید و قدرت نسبی فروشندگان سهام در سطوح قیمتی فعلی را به رخ فعالان بازار سهام کشید.
به طور کلی بازار سهام پرنوسان ایران بار دیگر رفتار نوسانی در پیش گرفته به طوری که دو روز مثبت است و دو روز هم منفی. این وضعیت بیش از همه به نفع تحلیلگران تکنیکال است. گرچه متغیرهای بنیادی چون قیمت جهانی نفت، برجام و چگونگی لغو تحریمها، کاهش نرخ سود بانکی، برگزاری فصل مجامع، وضعیت جهانی برخی کالاها، تک نرخی شدن ارز و تصویب بودجه از عوامل موثر بر روند آتی معاملات بازار سهام خواهند بود.
تاثیر مستقیم افزایش قیمت کالاها بر قیمت سهام شرکتها
طی روزهای گذشته گروه سیمانیها طبق روال هرساله در حالی با خبر افزایش قیمت محصولات سیمانی مورد توجه خریداران سهام قرار گرفته که تداوم عرضه سهام از سوی سهامداران حقوقی این گروه باعث شده صفهای خرید ناپایدار در این شرکتها بهسرعت متعادل شوند.
هـمـچـنـین در گروه خودروییها نیز گروه سایپا در حالی با افزایش تقاضا روبهرو بود که با وجود معامله بیش از 197 میلیون سهم میان معاملهگران اغلب حقیقی این شرکت، شکلگیری صف خرید 39 میلیون سهمی در پایان معاملات این سهم قابل توجه بود. همچنین در نماد معاملاتی فولاد آلیاژی یزد پس از برجای گذاشتن بیش از 20 درصد بازدهی طی شش روز معاملاتی اخیر، روند معاملاتی این سهم شاهد معاملاتی متعادل در محدوده صفر تابلو بود. در این شرکت افزایش ظرفیت تولید در کنار شایعه ورود سهامدار خارجی به ترکیب سهامداری آن در کنار تامین مالی دو بانک بورسی در این شرکت برای تحلیلگران بازار قابلتامل است.
بازار سهام اصلیترین نقدینگیهای خود را این روزها در گروههای خودرویی و برخی شرکتهای قطعهسازی متمرکز کرده و در انتظار خبرهای جدید برای بهانه نوسانی شدن قیمت سهام این شرکتها است. در عین حال انتظار برای گرفتن مجوز افزایش نرخ در برخی گروههای بورسی از جمله سیمانیها و لبنیاتیها و شرکتهای کاشی و سرامیک باعث شده بازار تحلیلهای خوشبینانه را در خصوص برخی از شرکتهای این گروهها شاهد باشد.
افت 1.5 واحدی شاخص آیفکس
در پایان معاملات 18 فروردینماه 1395 بازار فرابورس، 547 میلیون و 480 هزار ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 436 میلیارد و 690 میلیون ریال در 43 هزار و 230 نوبت معامله شد. بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته به خریدوفروش 53 میلیون و 970 هزار سهم ذوبآهن اصفهان به ارزش 145میلیارد و 650 میلیون ریال اختصاص پیدا کرد. آیفکس با کاهشی به میزان 1.5 واحد، نمایشگر عدد 807 شد و نماد شرکتهای پتروشیمی مارون و هلدینگ خاورمیانه بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
بیشترین افزایش قیمت روز چهارشنبه به سهام شرکتهای گسترش تجارت و سرمایه ایرانیان، بیمه آرمان و نیرو سرمایه اختصاص یافت و بیشترین افت قیمت نصیب شرکتهای تدبیرگران فارس و خوزستان، اعتباری کوثر مرکزی و فولاد آلیاژی یزد شد. بازار اول شاهد خریدوفروش 60 میلیون اوراق بهادار به ارزش 130 میلیارد ریال بود و در بازار دوم 229 میلیون اوراق بهادار به ارزش 715 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت. بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF مربوط به صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان با معامله 2 میلیون و 140 هزار سهم به ارزش 27 میلیارد ریال بود و پس از آن صندوق سرمایهگذاری هستی بخش آگاه و آساس بیشترین حجم معامله را داشتند.
علاوه بر این، بیشترین حجم معاملات در اوراق با درآمد ثابت مربوط به دادوستد 48 هزار و 445 ورقه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا2» بود ضمن آنکه در مجموع 70 میلیارد ریال معامله در 4 نماد اسناد خزانه اسلامی انجام شد. همچنین، هر برگه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در محدوده 739 تا 796 هزار ریال معامله شد و بیشترین افزایش قیمت اوراق مربوط به نماد دیماه 94 بود.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]