دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 29 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز
کارشناسان اقتصادی در گفت‌وگو با «فرصت امروز» هشدار دادند

تبعات ورشکستگی موسسه میزان برخورد با غیر‌مجازها را کند کرد

8 سال پیش ( 1394/5/10 )
پدیدآورنده : نسیم نجفی  

برخورد با موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز پس از ماجرای موسسه میزان و چالش‌های به وجود آمده پیرامون این موسسه مالی و اعتباری صاحب نام، به‌طور محسوسی کاهش پیدا کرده است. به گزارش «فرصت امروز» ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز، موضوعی است که در یک دهه اخیر بارها از دهان مسئولان بانک مرکزی شنیده شده است. این موسسات که در فضای غبار‌آلود ابتدای انقلاب با استفاده از شرایطی مانند دوران جنگ تحمیلی شکل و رشد پیدا کردند رفته‌رفته در دهه 80 تبدیل به بازار غیر‌نظارت‌پذیر گسترده‌ای در موازی بازار رسمی پولی و مالی شدند.

4765687699

مزیت‌های نسبی موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز

سهراب ثابت قدم، کارشناس اقتصادی در این باره به «فرصت‌امروز» گفت: متاسفانه این از زمانی بوده است که در خلأ فعالیت بانک‌های خصوصی در دوره‌ای از حیات اقتصادی کشور، مسئولان تصمیم به بازسازی و گسترش فعالیت صندوق‌ها و موسسات کوچکی می‌گیرند که پیش از این در قالب صندوق‌های مساجد یا صندوق‌های تعاونی‌ها به فعالیت می‌پرداختند. در ابتدای دهه 70برای نخستین‌بار با پیگیری‌های دکتر محمد حسین عادلی، رییس وقت بانک مرکزی، قانون فعالیت موسسات مالی و اعتباری تدوین شد و به تصویب رسید. این قانون زمینه گسترش و بسط فعالیت‌های موسسات غیر‌مجاز را به وجود آورد و به دنبال آن با توجه به سود‌آوری این موسسات برخی نهادها تشویق شدند تا در این عرصه وارد شوند و با توجه به حجم نقدینگی که در دست این نهادها است، این موسسات به سرعت تبدیل به رقبایی بزرگ برای نظام بانکی کشور شدند.

وی افزود: نظارت‌پذیر نبودن، امکان مانور‌های غیر‌قانونی در ارائه سودهای بیشتر از مصوبات شورای پول و اعتبار و امکان فعالیت در حوزه‌های دلالی مانند بازار مسکن در قالب شرکت‌های تابعه این موسسات، مهم‌ترین دلایل سودسازی این موسسات بوده است. این کارشناس اقتصادی با اشاره به مشکلاتی که موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز در بازپرداخت سپرده‌های مردمی دارند تاکید کرد: این طور نیست که این موسسات قادر نباشند به تعهدات خود عمل کنند. اما به دلیل قرار نداشتن فعالیت‌های آنها در چارچوب‌های قانونی، سازو کارهای لازم برای این کار پیش‌بینی نشده است. بانک مرکزی در شرایط فعلی سازوکاری برای بانک‌ها دارد و درصورتی‌که هر یک از بانک‌ها با مشکلاتی در این باره مواجه شود بانک مرکزی مسئولیت آن را می‌پذیرد و پاسخگوی مردم است اما درخصوص این موسسات چنین سازوکاری وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: از نظر صورت‌های مالی به گفته مسئولان این موسسات دارایی‌های لازم را جهت بازپرداخت تعهدات‌شان دارند اما به دلیل زمان‌بر بودن تبدیل این دارایی‌ها به پول نقد، با مشکل مواجه هستند.

دارایی‌های این موسسات پاسخگوی تعهدات است

محمد کهن‌دژ، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با «فرصت امروز» در این باره گفت: بانک مرکزی در یک سال گذشته قدم‌های مهمی برای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز برداشته است. پس از غیر‌فعال بودن بانک مرکزی در دوره پیشین و گسترش این موسسات، در این دوره بانک مرکزی قدم‌های مثبتی برداشت. از یک طرف بانک مرکزی و وزارت اقتصاد حجم فشارهای سنگینی را به موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز برای پذیرش فعالیت در چارچوب‌های قانونی آغاز کردند و به دنبال آن فشارهای سنگینی را در قالب اطلاع‌رسانی رسانه‌ای به مردم در مورد موسسات غیر‌مجاز و خطرات سرمایه‌گذاری در این موسسات وارد کردند.

وی افزود: این استراتژی فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز را با مشکلات و موانع فراوانی روبه‌رو کرد اما با سر باز کردن مشکلات موسسه میزان در این برهه از زمان، بانک مرکزی چند گام از راه آمده را عقب‌نشینی کرد. این کارشناس تاکید کرد: موسسه میزان، یکی از مهم‌ترین موسسات مالی و اعتباری بود که به دلیل انتساب به یکی از دستگاه‌ها، توانسته بود سپرده‌های فراوانی را در میان مردم جمع‌آوری کند اما به دلیل تمرکز بر دارایی‌های غیر‌نقدی، نتوانست برخی از چک‌هایی را که در دست مشتریان خود داشت پرداخت کند و به دنبال آن هجوم سپرده‌گذاران برای دریافت سپرده‌های‌شان تبدیل به یک بحران شد.

وی ادامه داد: تبعات این ماجرا و تحصن و اعتراض سپرده گذاران شرایطی را به وجود آورد که بانک مرکزی را وادار کرده است که بخشی از فشارهای اجرای برنامه ساماندهی را از روی خود بردارد و این برنامه را با سرعت کمتری دنبال کند. به همین دلیل فکر می‌کنم جمع‌بندی و بستن پرونده غیر‌مجازها آن‌گونه که بانک مرکزی وعده داده است تا پایان سال‌جاری ممکن نباشد.

وی اظهار داشت: پس از دو دهه آزمون فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز، آسیب‌های این موسسات کاملا شفاف و روشن شده است و بانک مرکزی نباید به خاطر تبعات و مشکلات فرا‌رو از ساماندهی آنها عقب بنشیند. این موسسات از دارایی‌های کافی برخوردارند و باید با استفاده از دارایی‌های آنها تعهدات‌شان را به مردم بازپرداخت کرد و پرونده آنها را برای همیشه بست.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/imQ1dyhM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
م :
8 سال پیش
اگر مشکل میزان در کشور کمونیستی چین اتفاق می افتاد موارد ذیل ماهها بود که انجام گرفته بود: 1- معرفی و اعدام مقصرین اصلی 2- عذر خواهی مسولین بالاتر 3- پرداخت مطالبات مردم اما متاسفانه ما در کشور کمونیست و خدانشناس نیستیم!!!!!
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوست
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه