شاخص كل بورس اوراق بهادار تهران روز یكشنبه 30 واحد كاهش یافت و به رقم 78 هزار و 384 واحد رسید. در این روز بازار سهام شاهد معاملاتی متعادل و خنثی بود. با این همه بازارگردانی سهام در گروههای بزرگ شاخصساز در کنار انتشار اخباری مثبت در گروه مخابرات باعث شد شاخص کل بیش از این ریزش نداشته باشد و در همان کانال 78 هزار واحد نوسان کند.
انتشار موضوع افزایش تعرفه تلفن ثابت در مخابرات ایران اگرچه به افزایش تقاضا از سوی معاملهگران اغلب حقیقی با وجود عرضه سهامدار عمده حقوقی انجامید، اما موضوع افزایش هزینههای مالی در کنار از بین رفتن مزیت داراییهای سرمایهگذاری مخابرات از جمله شرکتهای مخابرات استانی باعث شده تا این گروه همچون گذشته با اقبال چندانی از سوی معاملهگران روبهرو نباشد.
در گروه خودروییها نیز با تداوم افزایش عرضه سهام از سوی سهامداران اغلب حقوقی روند معاملات رو به منفی بود. در هفتههای گذشته رفتار هیجانی بازار باعث شد در گروه خودرویی قیمتها هیجانی بالا رود. به همین نسبت در زمان کاهش قیمت نیز روند نزول گروه خودرویی هیجانی است. البته رشد سطح عمومی قیمتها در گروه خودرویی و بهخصوص نمادهای ایران خودرو و ایران خودرو دیزل باعث شده است همچنان طیف وسیعی از فعالان بازار سهام در ترکیب پرتفوی خود تعداد قابل توجهی سهام خودرویی گنجانده باشند. از طرفی، اکثر قریب به اتفاق سفته بازان و نوسانگیران نیز در گروه خودرویی فعالند و معاملات این افراد حرفهای و با تجربه بازار، پیرامون نمادهای خودرویی صورت میگیرد.
آینده پربازده در انتظار گروه پتروشیمی
روز گذشته نمادهای پالایشی هم معاملات پر حجم و قابل توجهی داشتند. گروه پتروشیمی با وجود افت قیمت نفت و با اینکه اغلب محصولات پتروشیمی صادراتی است، سودآوری خود را حفظ کرده است و در آینده میتواند جزو صنایع پر بازده بورسی به حساب آید.
گروه سیمانیها هم در آستانه نزدیک شدن به موعد برگزاری مجامع عادی سالانه و انتظار سنتی بازار برای تقسیم سود نقدی مناسب در مجامع این شرکتها شاهد افزایش تقاضا و شکلگیری صفهای خرید سهام در اغلب نمادهای معاملاتی این گروه بود. هرچند که از تحرک حامیان حقوقی در این سهمها خبری نیست.
در گروه فلزات اساسی در حالی روندی متعادل و کمنوسان برقرار بود که با وجود عرضه سهام از سوی سهامداران اغلب حقیقی اما سهامداران حقوقی و بازارگردانها تلاش زیادی برای حمایت از سهم و جمعآوری سهام در روندی متعادل کردند.
ادامه خوشبینیها نسبت به روند آتی بازار سهام
از ابتدای سال جاری تاکنون شاخص کل به رفتار نوسانی و مبهم خود ادامه میدهد و دچار افزایش یا کاهشهای سنگین نیست، بهطوری که طی چند هفته اخیر حول محدوده کانال 78 هزار واحدی میچرخد. در حال حاضر هیجان بازار سهام فروکش کرده و معاملات تا حدودی به تثبیت رسیده است و معاملهگران منتظر انتشار خبری خوش بهویژه در بحث اجرای برجام و رفع تحریمها برای رونق دوباره بورس هستند.
از سوی دیگر فصل مجامع در سال جاری نسبت به سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار خواهد بود و به نظر میرسد سودآوری شرکتها تحت تاثیر اجرای برجام و رفع تحریمها تا حدودی بهبود داشته باشد. در عین حال با اتفاقاتی که در حوزه پولی کشور رخ داده است، همچنان خوشبینیها به بازار سهام زیاد است، چرا که کاهش نرخ سود بین بانکی به 17 درصد، باعث کاهش نرخ سود بانکی به طور کلی خواهد شد که میتواند جریان نقدینگی را بیش از پیش به سمت بازار سهام هدایت کند.
رفتوآمدهای تالار بورس
روز گذشته نمادهای معاملاتی «دعبید»، «فاذر»، «ولغدر»، «خلنت»، «غدشت»، «فاراک» و «فسرب» به تابلوی معاملات بازگشتند؛ نماد «ولساپا» متوقف شد و نمادهای معاملاتی «وآذر» و «تپمپی» مشمول دستورالعمل رفع گره معاملاتی شدند. نماد معاملاتی شرکت لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی با توجه به عدم کشف قیمت بدون محدودیت نوسان قیمت قابل معامله بود.
در عین حال، نماد معاملاتی شرکتهای صنایع آذرآب پس از برگزاری مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده مبنی بر انتخاب اعضای هیاتمدیره و لیزینگ خودرو غدیر با توجه به لغو برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده (تصمیمگیری در خصوص افزایش سرمایه)، با محدودیت نوسان قیمت به تابلوی معاملات بازگشتند.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]