شاخص کل بورس و اوراق بهادار روز سه شنبه با 740 واحد افت به کانال 73 هزار واحدی وارد و به رقم 73 هزار و 959 واحد رسید. در بازار دیروز سهامداران بیشترین دادوستدها را در نمادهای گروه خودرو، محصولات فلزی و انبوهسازی انجام دادند و این گروهها در صدر جدول برترین گروههای صنعتی قرار گرفتند.
با این حال گروههای خودرویی، پالایشی و پتروشیمی سهم اصلی را در افت شاخص کل بورس داشتند. بازار سهام که در هفته جاری بهطور کامل قرمزپوش بود، دیروز نیز کاهش قابل توجهی یافت و سهامداران را غافلگیر کرد. کاهش شاخص کل در حالی رخ داد که در معاملات روز گذشته، حجم و تعداد معاملات افزایش داشت بهطوری که بیش از 920 سهم و حق تقدم به ارزش 2 هزار و 16 میلیارد ریال در 62 هزار و 752 نوبت دادوستد شد.
بازار سهام، بازاری فروشنده
روز گذشته بازار سهام در دقایق پایانی معاملات نیز با انتشار خبر اظهار نظر رئیس سازمان بورس در خصوص معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی داراییها، کاهش نرخ سود بانکی به 15 درصد و عدم افشای اطلاعات سهامداری به سازمان هدفمندی یارانهها نتوانست از شیب منفی به شیب مثبت تغییر مسیر دهد اما این خبر انتظار برای جمع شدن عرضهها از ابتدای معاملات امروز و حمایت شاخص کل بورس برای مانع شدن از سقوط در کانال حمایتی 72 هزار واحدی را افزایش داده است.
با این حال روز گذشته بازار سهام بازاری فروشنده بود. بازاری که امروز، روز مهمی برای شاخص کل آن به منظور عدم سقوط به کانال 72 هزار واحدی خواهد بود. پیشبینی میشود با توجه به ارزش بازار برخی گروهها و با توجه به روند قیمتهای جهای فلزات اساسی، سنگ آهن و کانیهای فلزی به دلیل اینکه تمام ریسکهای خود را از سر گذراندهاند و در کف قیمتی قرار دارند مورد اقبال سرمایهگذاران و صنعت پیشروی بازار سهام خواهند بود.
افت 8 واحدی آیفکس
در معاملات 25 خردادماه بازار فرابورس ایران، 398 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 263 میلیارد و 920 میلیون ریال در 30 هزار و 856 نوبت دادوستد شد. روز گذشته آیفکس با 8 واحد کاهش در جایگاه 781.15 واحدی قرار گرفت و پالایش نفت تهران و لاوان بیشترین تأثیر را در این وضعیت داشتند.بیشترین حجم معاملات مربوط به معامله 25 میلیون و 650 هزار سهم تابان هور بود و بیشترین ارزش معاملات به میزان 77 میلیارد ریال در اختیار برق دماوند بود.
در این شرایط، بیمه سامان و پس از آن بیمه کوثر و قند چهارمحال بیشترین افزایش قیمت را داشتند و در آن سوی بازار، پتروشیمی مارون، نیرو سرمایه و پالایش نفت شیراز با بیشترین کاهش قیمت مواجه شدند. نماد شرکتهای پالایش نفت تهران، پالایش نفت لاوان، قند شیروان، پالایش نفت لاوان، سرمایهگذاری مسکن تهران و بانک دی بهعنوان پربینندهترین نمادهای فرابورسی معرفی شدند.
تابان هور در صدر معاملات بازار اول فرابورس
در بازار اول، 61 میلیون اوراق بهادار به ارزش 126 میلیارد ریال دادوستد شد که طی آن بالاترین حجم معاملات به نام تابان هور ثبت شد. علاوه بر این، 93 میلیون اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش یک هزار و 260 میلیارد ریال دست به دست شد و بیشترین حجم و ارزش این بازار مربوط به ذوبآهن اصفهان بود.
اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در بازه 865 تا 880 هزار ریال مبادله شد و بیشترین افزایش قیمت در نماد آبان 94 اتفاق افتاد. در بازار ابزارهای نوین مالی، صندوق سرمایهگذاری اعتمادآفرین پارسیان با معامله 6 میلیون و 380 هزار سهم، بیشترین حجم معاملات ETF را از آن خود کرد.
همینطور اوراق اجاره سه ماهه مپنا با دادوستد 100 هزار و 870 ورقه بهادار بیشترین حجم معاملات اوراق با درآمد ثابت را داشت. ارزش معاملات اسناد خزانه اسلامی نیز در این بازار بالغ بر 153 میلیارد ریال شد. در میان نمادهای معاملاتی اسناد خزانه، بیشترین ارزش معاملات در نماد «اخزا4» رقم خورد.
در پایان معاملات روز گذشته، نماد معاملاتی اوراق اجاره شرکت واسط مالی مهر به منظور تأمین مالی شرکت مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران در نماد «صمپنا»1، به منظور پرداخت اصل مبلغ اوراق و پرداخت آخرین اجاره بهای سه ماهه اوراق در تاریخ 28 خرداد متوقف شد. همچنین، نماد معاملاتی شرکت تولید نیروی برق دماوند جهت برگزاری مجامع عمومی فوقالعاده و عادی سالانه صاحبان سهام در روز شنبه متوقف شد.
ارتباط با نویسنده: [email protected]