شاخص كل بورس و اوراق بهادار در جریان دادوستدهای معاملاتی روز یكشنبه با 166 واحد رشد به رقم 78 هزار و 448 واحد رسید. شاخص کل بورس که از ابتدای سال 95 روند کاهشی به خود گرفته بود و هیجانات حاصل از اجرای برجام را اصلاح میکرد از ابتدای این هفته با روندی آرام به فاز مثبت بازگشته است. این روزها بازار بورس روزهای نسبتا آرامی را پشت سر میگذارد و تنها سهامداران اغلب حقیقی گروه خودروییها فرصتی برای حمایت از قیمت سهام این گروه به دست آوردهاند.
به نظر میرسد با توجه به خنثی بودن حامیان حقوقی این گروه چندان نمیتوان به صفهای خرید شکلگرفته در این گروه امیدوار بود. آنچه بازار سهام این روزها انتظار میکشد تحقق خبرها و وعدههای داده شده پس از برجام و ملموس شدن برخی از رخدادها از جمله موضوع گشایش اعتبارات اسنادی از طریق بانکهای اروپایی است.
به نظر میرسد بازار سهام از نیمه دوم اردیبهشت دوباره نسبت به خبرهای برجامی و برخی رویدادهای تاثیرگذار و اقتصاد کلان سیاسی واکنش معناداری را از خود نشان دهد. تا آن زمان بازار سهام در روندی متعادل و خنثی همچنان شاهد نوسانهای کم قدرت خواهد بود.
امیدواری به ادامه هجوم نقدینگی به بورس
پس از پشت سر گذاشتن یک اصلاح و افت بیش از 3500 واحدی شاخص کل از 11 فروردین ماه جاری تاکنون، به نظر میرسد بار دیگر بازار سهام پرتلاطم تهران در مسیر صعودی و رشد قرار گرفته است. حجم و ارزش معاملات روزانه همچنان بالا است و در غیاب رونق در کلیه بخشها و فعالیتهای اقتصادی کشور بخش اعظم سرمایهگذاران و صاحبان نقدینگی به سوی بازار سهام هجوم آوردهاند؛ امری که از افزایش رونق و گردش معاملات در بستر بازار سهام کشور حکایت دارد.
با گروههای بازار سهام
روز گذشته گروههای خودرویی، لیزینگی و حملونقل اکثرا پرحجم، مثبت و پرتقاضا دنبال شدند. در این میان گروه خودرویی از اقبال بیشتر و صفهای خرید برخوردار بودند. گروههای بانکی و سرمایهگذاری اکثرا متعادل و مثبت و گروه بیمهای اکثرا با صف خرید دنبال شدند. گروههای فلزی و معدنی اکثرا بعد از شروعی متعادل با افزایش عرضهها، منفی و صف فروش شدند. گروههای ساختمانی، سیمانی و کاشی و سرامیک اکثرا مثبت و پرتقاضا دنبال شدند.
رشد اندک شاخص آیفکس
در پایان معاملات پنجم اردیبهشت بازار فرابورس، 179میلیون و 30هزار ورقه بهادار به ارزش یکهزار و 545میلیارد و 20میلیون ریال در 25هزار و 31 نوبت معامله شد. بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته مربوط به خریدوفروش 18میلیون و 880هزار سهم پالایش نفت تهران بود و بالاترین ارزش معاملات به میزان 97میلیارد و 780میلیون ریال در اختیار تولید برق عسلویه مپنا بود، ضمن آنکه بانک دی، پالایش نفت تهران و لاوان پربینندهترین نمادهای دیروز بودند.
آیفکس در آغاز فعالیت بازار 3 واحد رشد کرد اما در پایان با افزایش نه چندان محسوس، نمایشگر عدد 795.36 را نشان داد و نماد پتروشیمی مارون، پالایش نفت تهران و هلدینگ خاورمیانه بیشترین تاثیر را بر شاخص داشتند. بیشترین افزایش قیمت روز یکشنبه به سهام شرکتهای آهن و فولاد ارفع، بیمه کوثر و روان فنآور اختصاص یافت و بیشترین افت قیمت نصیب شرکتهای نیرو سرمایه، صنعت روی زنگان و زرین معدن آسیا شد. بازار اول شاهد خریدوفروش 38میلیون و 880هزار اوراق بهادار به ارزش 60میلیارد ریال بود و در بازار دوم 91میلیون اوراق بهادار به ارزش 373میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.
بالاترین حجم و ارزش معاملات ETF مربوط به صندوق سرمایهگذاری اعتماد آفرین پارسیان با معامله 2میلیون و 240هزار سهم به ارزش 29میلیارد ریال بود و پس از آن صندوق سرمایهگذاری آرمان آتی کوثر و گنجینه آینده روشن بیشترین حجم معامله را داشتند. علاوه بر این، بیشترین حجم معاملات در اوراق با درآمد ثابت مربوط به دادوستد 300هزار ورقه اجاره مخابرات ایران بود، ضمن آنکه در مجموع، 68میلیارد ریال معامله در چهار نماد اسناد خزانه اسلامی انجام شد.
همچنین، هر برگه حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در محدوده 726 تا 796هزار ریال معامله شد و بیشترین افزایش قیمت اوراق مربوط به نماد آذرماه 94 بود. نماد معاملاتی حق تقدم خرید سهام شرکت سرمایهگذاری مسکن تهران و نماد معاملاتی حق تقدم خرید سهام شرکت سرمایهگذاری مسکن آماده انجام معامله شد.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]