شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سهشنبه 14 اردیبهشت 95 با 240 واحد افت به رقم 78 هزار و 44 واحد رسید. افت شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در حالی رقم میخورد که با انتشار تدریجی گزارشها و صورتهای مالی 12 ماهه سال 94 شرکتها که غالبا با تعدیلهای منفی و کاهش سودآوری مواجهند، بازار سهام تهران در رکود بیشتری فرو میرود، بنابراین شاهد کاهش تدریجی رقم شاخص کل و واکنش منفی فعالان بازار سهام به این موضوع هستیم.
سهامداران و فعالان بازار سهام، عدم تحقق انتظارات مثبت در خصوص بهبود وضعیت سودآوری صنایع را درمییابند و براساس آن تصمیم میگیرند. در صورتی که رشد و رونق صنایع محقق نشود، صنایع بورسی همانطور که در ماههای گذشته روند صعودی پرقدرتی داشته، با همان سرعت نیز ریزش خواهد داشت.
در شرایط کنونی گروه خودرویی بهعنوان لیدر بازار همچنان خودنمایی میکند و بار دیگر نمادهای مطرح خودرویی در کانون توجه بازار قرار گرفتهاند؛ امری که مانع خروج حجم عظیمی از نقدینگی از بدنه بازار سهام شده و به گرم ماندن تنور معاملات مدد رسانده است. با این حال تعیین تکلیف کاهش نرخ بهره بانکی و یکسانسازی نرخ ارز از جمله مواردی است که اجرایی شدن آنها بسترهای لازم برای ایجاد روند تعادلی در بورس و حضور پررنگتر سهامداران را فراهم میکند.
بازگشت لیدری بازار به گروه خودرویی
در گروه معدنی و فولادی با توجه به اینکه شاخص قیمت سنگ آهن ایران در هفته گذشته به سیر صعودی خود ادامه داد و توانست پس از مدتها مرز 60 دلار را هم بشکند، شاهد افزایش قیمت در نمادهای این گروه بودیم. این مهم در حالی اتفاق میافتد که کماکان مازاد عرضه در بازار سنگ آهن و رکود در این صنعت ادامه دارد.
در گروه خودرویی، رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، (ایدرو)، از نهایی شدن همکاری سیتروئن و سایپا خبر داده و گفته: حدود 18 تا 24 ماه آینده تولید مشترک سیتروئن و سایپا وارد بازار ایران میشود. پس از چند روز افت قیمتها در اکثر نمادهای خودرویی و عقبنشینی خودروسازان به قعر معاملات و افت شدید قیمتها، اینک شاهد برگشت و بهبود قیمتها در اکثر نمادهای خودرویی هستیم و سهام خودروسازان بار دیگر در کانون توجه بازار قرار گرفته است.
گروه سرب و روی نیز با توجه به افزایش قیمتهای جهانی و انتشار اخبار مثبتی همچون واگذاری بزرگترین معدن کشور به بخش خصوصی مورد توجه فعالان بازار سهام قرار گرفته است. در گروه بانکی همچنان شاهد تحرک خاصی در نمادهای بانکی بازار نیستیم و اکثر نمادهای گروه در رکود به سر میبرند.
افت 1.5واحدی آیفکس
معاملات 14 اردیبهشتماه 1395 بازار فرابورس با خریدوفروش 287میلیون و 990هزار ورقه بهادار در 25هزار و 569 نوبت به ارزش یکهزار و 581میلیارد ریال به اتمام رسید؛ آیفکس هم 1.5واحد افت کرد و رقم 798.68 واحد را نشان داد. با دادوستد 25میلیون و 390هزار سهم ذوبآهن اصفهان به ارزش 71میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات سهام به نام این شرکت ثبت شد. سهام توکا رنگ فولاد سپاهان در کنار فولاد آلیاژی یزد و فولاد هرمزگان بیشترین افزایش قیمت را داشتند و در سوی دیگر بازار، سهام شرکتهای بیمه نوین، زرین معدن آسیا و بیمه اتکایی ایرانیان با بیشترین افت قیمت روبهرو شدند.
هر برگه اوراق تسهیلات مسکن روز گذشته در محدوده 758 تا 819هزار ریال معامله شد و بیشترین قیمت اوراق مربوط به نماد دیماه 94 بود. در بازار اول 32میلیون و 180هزار ورقه بهادار به ارزش 64میلیارد و 240میلیون ریال دادوستد شد و بیشترین حجم معاملات در نماد فولاد آلیاژی یزد رخ داد.
همچنین 117میلیون و 450هزار اوراق بهادار در بازار دوم به ارزش 360میلیارد ریال خریدوفروش شد و ذوبآهن اصفهان رکورددار حجم و ارزش معاملات در این بازار بود. بیشترین حجم و ارزش معاملات ETF به صندوق سرمایهگذاری آرمان آتی کوثر با خریدوفروش 7میلیون و 170هزار سهم به ارزش 75میلیارد ریال اختصاص یافت.
علاوه بر این، بیشترین حجم معاملات در بازار اوراق با درآمد ثابت هم متعلق به دادوستد 500هزار ورقه اجاره مخابرات ایران بود و در مجموع 125هزار و 700 ورقه اسناد خزانه اسلامی با ارزش 114میلیارد و 650میلیون ریال در این بازار دادوستد شد. نماد معاملاتی اوراق مشارکت شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، به منظور پرداخت سود علیالحساب سه ماهه اوراق در تاریخ 16اردیبهشت، در پایان معاملات متوقف شد.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]