شاخص کل بورس اوراق بهادار در جریان داد وستدهای معاملاتی روز سه شنبه با حدود چهار واحد افت به ارتفاع 78هزار و 430 واحدی رسید. بدین ترتیب شاخص کل بورس تهران پس از یک روز صعود، دوباره از تب و تاب افتاد و اندکی منفی شد. برپاشدن مجدد صفهای فروش شرکتهای خودرویی و افت قیمت نماد این شرکتها در کل بازار سهام اثر گذاشت و موجب شکلگیری روند منفی در بورس شد، بهطوری که شاخص کل بورس در کانال 78 هزار و 430 واحد باقی ماند.
بورس تهران در معاملات روز گذشته روند متعادلی در پیش گرفت و با وجود افت محدود شاخصها با افزایش حجم و ارزش معاملات رو به رو شد آن هم در شرایطی که بخش اعظم افزایش حجم و ارزش معاملات در روز گذشته تحت تاثیر معاملات بلوکی بود. با این حال در بازار کم نوسان روز گذشته، شاهد افزایش عرضه حقوقیها بودیم.
یکی از دلایل افت بازار، افزایش بیش از حد قیمت سهام برخی نمادها از جمله خودروییهاست که کلیت بازار را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است و انتشار خبرهای متناقض در خصوص نهایی شدن قرارداد خودروییها با خارجیها بر نوسان قیمت نمادهای این گروه در بازه منفی تاثیر گذاشته است. البته خریدهای اعتباری سهام هم یکی دیگر از مشکلات بازار سهام است که در زمان سررسید، لزوم تسویه اعتبارات کارگزاریها موجب افزایش عرضه و تشکیل صفهای فروش در بورس میشود.
ادامه عرضهها در گروه خودرویی
به نظر میرسد رونق دیرپای سهام خودرویی حداقل در کوتاهمدت و تا اصلاح قیمتها به پایان رسیده است و فعالان بازار نباید به رشد بیشتر قیمتها در اکثر نمادهای این گروه امیدوار باشند، چرا که طی سهماهونیم گذشته از 11 دی ماه 94 تا به رسمیت رسیدن برجام، بسیاری از نمادهای خودرویی با رشد 4 برابری قیمت روبهرو بوده و به اندازه کافی اشباع شدهاند. بنابراین بسیاری از سهامداران خودرویی با درک این موضوع، از چند روز پیش اقدام به ذخیره سود و فروش سهام خودرویی خود کردهاند که به برتری طرف عرضه و در نتیجه افت تدریجی قیمتها در کلیه نمادهای خودروسازی منتهی شده است.
در نماد معاملاتی سرمایهگذاری سایپا، سهامدار عمده حقوقی اقدام به بازارگردانی کرد. این در حالی است که تحرکات نوسانگیران نشان میدهد که با اصلاح گروه خودرو، آنها وارد گروه فولاد و معادن شدهاند و بازههای نسبتا مثبتی را در این گروه ثبت کردهاند. در گروه فلزات اساسی نیز با وجود شکلگیری صفهای خرید اما افزایش عرضه سهام حاکی از واگذاری صفها در آخرین روز معاملاتی هفته خواهد بود.
برخی نمادهای گروه تجهیزاتی نیز شاهد حضور خریداران بود. بازار سهام در نماد معاملاتی سرمایهگذاری غدیر شاهد معاملات کد به کد به میزان 110 میلیون سهم به ارزش بیش از 22 میلیارد تومان بود. در نماد بانک ملت بیش از 101 میلیون سهم به ارزش بیش از 24 میلیارد تومان کد به کد شد. در نماد ذوبآهن اما 70میلیون سهم به ارزش بیش از 16میلیارد تومان بازارگردانی شد.
گفتنی است در معاملات دیروز گروههای خودرو، فلزات اساسی و سرمایهگذاریها با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروههای صنعتی قرار گرفتند. این در حالی بود که سهامداران ایران خودرو، ایران خودرو دیزل، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو، اوراق استصناع توسعه ملی، اوراق مشارکت شهرداری شیراز، داروسازی سینا و سایپا برای خروج از این سهام، بیشترین عرضهها را داشتند.
رشد آیفکس در دومین روز متوالی
در بازار فرابورس ایران 240میلیون ورقه بهادار در 20 هزار و 128 نوبت به ارزش یک هزار و 39میلیارد و 59میلیون ریال خریدوفروش شد. معاملهگران بیشترین حجم معاملات دیروز خود در بازار سهام را به دادوستد 40میلیون و 570هزار سهم ذوبآهن اصفهان به ارزش102میلیارد ریال اختصاص دادند و نماد شرکتهای تولید نیروی برق دماوند، ذوبآهن اصفهان و بانک دی پربینندهترین نمادها بودند.
آیفکس روند صعودی خود را ادامه داد و رشد 5.2واحدی را ثبت کرد و به عدد 779.56واحد رسید. بیشترین افزایش قیمت مربوط به سهام نیرو سرمایه و پس از آن آهن و فولاد ارفع و ذوبآهن اصفهان بود و در سوی دیگر بازار هم توکارنگ فولاد سپاهان، سرمایهگذاری مسکن تهران و پگاه فارس با بیشترین افت قیمت روبهرو شدند.
در پایان معاملات دیروز، نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت لاوان جهت برگزاری مجمع عمومی عادی بهطور فوقالعاده صاحبان سهام و نماد معاملاتی شرکت کشتیرانی دریای خزر جهت برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام در روز شنبه متوقف شد.
* ارتباط با کارشناس: [email protected]