جمعه, ۳۱ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

بازارهای جهان در سال 2016 میلادی حکم ترن هوایی را داشتند که دائم در حال فراز و فرود بود. بازار ارز هم جایی در این ترن هوایی داشت و تحولات بسیاری را به خود دید.

ارز در تعداد محدودی از کشورها در سال 2016 ثبات داشت و با شرایط خوبی سال را به پایان رساند، اما در بسیاری از کشورها به خواست دولت یا تحت تاثیر تحولات سیاسی کاهش ارزش داشت.

در زیر در جریان سخت ترین سقوط های ارزی در سال 2016 قرار می گیرید:

مصر

مصر در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، در یک تصمیم اساسی اجازه داد پوند این کشور آزاد شده و قیمتش براساس تقاضا تعیین شود. این حرکت بخشی از تلاش برای کاهش بحران اقتصادی در اقتصاد بحران زده این کشور و هموارتر کردن راه برای گرفتن وام از صندوق بین المللی پول بود.

پوند مصر بلافاصله بعد از این تصمیم سقوط آزاد 48 درصدی در برابر دلار آمریکا داشت. پول ملی مصر به کاهش 48 درصدی ارزش قانع نشد و باز هم در مسیر سقوط پیش رفت تا اینکه در پایان سال این کاهش به 59 درصد در برابر دلار آمریکا رسید.

نیجریه

نیجریه از جمله کشورهایی بود که در بیشتر ماه های سال 2016 از کاهش قیمت نفت آسیب زیادی دید. همین باعث شد که پول ملی این کشور تحت فشار شدید قرار گیرد. 70 درصد درآمد دولت نیجریه از درآمد نفت تامین می شود. مشکل دیگر نیجریه حملات متعدد شبه نظامیان بود که اکثرشان صنعت نفت این کشور را هدف گرفته بودند.

نایرا، واحد پول این کشور، در سال 2016 بیش از 37 درصد در برابر دلار آمریکا کاهش ارزش داشت.

ترکیه

لیر ترکیه در نخستین واکنش به کودتای نافرجام در این کشور در ماه جولای 6 درصد کاهش یافت. این کاهش البته ادامه پیدا کرد تا جایی که در نیمه دوم سال، نرخ اعتبار این کشور که از سوی موسسه S&P and Moody تعیین می شود، بسیار پایین آمد.

ترکیه بدهی های انباشه شده بزرگی در طول یک دهه گذشته دارد. صندوق بین المللی پول و دیگر نهادهای ناظر به آنکارا هشدار داده اند که وابستگی شدید به پول خارجی برایش دردسرساز خواهد شد، چون منبع پایدار و قابل اعتمادی نیست.

لیر ترکیه تا اواخر ماه دسامبر سال گذشته تا 18 درصد در برابر دلار سقوط ارزش داشت.

آرژانتین

پول ملی آرژانتین، دومین اقتصاد قدرتمند آمریکای جنوبی هم سال پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشت. درحالی که اصلاحات کلیدی امیدها برای بازگشت رشد به اقتصاد این کشور را افزایش داده است، اقتصاد این کشور در سال 2016 روی عدد 1/8 درصد ماند. براساس اعلام صندوق بین المللی پول، کاهش حقوق های واقعی و رسیدن تورم به 40 درصد دیگر اتفاق های اقتصادی آرژانتین در سال گذشته میلادی بود. پزوی آرژانتین در پایان سال 2016 میلادی، 17 درصد از ارزش خود را از دست داد.

بریتانیا

رای ماه ژوئن 2016بریتانیایی ها به خروج از اتحادیه اروپا اثر بسیار بدی روی پوند، واحد پولی این کشور داشت. سرمایه گذارها همچنان به خاطر اثری که برگزیت روی اقتصاد خواهد گذاشت عصبانی هستند و پوند در تمام این ماه ها ثابت کرده که نخستین قربانی است. پوند سقوط 17 درصدی در برابر دلار داشت. در ماه جولای 2016، پوند انگلیس بدترین عملکرد را در میان ارزهای جهان داشت.

پول ملی بریتانیا در اکتبر حتی بیشتر هم سقوط کرد و به پایین ترین ارزش خود در 31 سال گذشته در برابر دلار یعنی 1/22 دلار ر سید. در روز همه پرسی هر پوند 1/50 دلار بود.

مکزیک

روزگار سخت پزوی مکزیک درست از زمانی شروع شد که دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی و در ادامه پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مکزیک تا می توانست تاخت. صراحت ترامپ در مخالفت با تجارت و مهاجران مکزیکی باعث شد پزوی این کشور در سال 2016 میلادی 17 درصد در برابر دلار سقوط کند.

برای حمایت از پزو، بانک مرکزی مکزیک در ماه نوامبر تصمیم گرفت نرخ سود را بالاتر ببرد.

بولیوار ونزوئلا، پیغام خطا! چه کسی می داند؟

ونزوئلا پس از سقوط آزاد قیمت نفت با بحران اقتصادی عمیقی مواجه شد. کمبود مواد غذایی دیگر در این کشور چیزی عادی است و در سراسر کشور داروی کافی برای پاسخگویی به نیاز مردم وجود ندارد. انتظار صندوق بین المللی پول این است که نرخ تورم در ونزوئلا در سال میلادی جدید به عدد وحشتناک 1660 درصد برسد.

براساس یک گزارش غیررسمی که در وب سایت dolartoday. com  منتشر شد، بولیوار ونزوئلا در سال 2016 میلادی 71 درصد در برابر دلار سقوط کرد. این وب سایت ونزوئلایی، تغییر و تحولات ارزی را در ونزوئلا بررسی می کند.

منبع : CNNMoney
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/pBqeF9j3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه