شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

سیستم کارکرد دستگاه های مکانیزه کمپوست

7 سال پیش ( 1395/12/15 )
پدیدآورنده : پریا بهنام  

بسیاری از ما بارها نام دستگاه های کمپوست زباله را شنیده ایم و کمابیش با این دستگاه ها آشنا هستیم. اما کمتر فردی پیدا می شود که از مکانیزم دقیق این دستگاه ها مطلع باشد.

دستگاه های کمپوست زباله، اغلب مکانیزمی مشابه دارند و فرآیندی سلسله وار را دنبال می کنند. در ادامه مطلب مروری کلی داریم به مراحل کار این دستگاه ها از آغاز تا پایان.

1. برداشت زباله ها

مرحله نخست تفکیک زباله ها را مرحله برداشت زباله ها از طریق کامیون های ویژه حمل زباله می سازد. این کامیون ها با اندازه زدن دقیق حجم مواد بازیافتی و بررسی موادی که از طریق دستگاه بلند می کند، نرخ مشکلات بعدی در تفکیک زباله را کاهش می دهند.

2. پنجه مکانیکی

در مرحله دوم دستگاه (Drum feeder) درام فیدر با استفاده از پنجه مکانیکی انواع زباله را برداشته و در تسمه نقاله بارگذاری می کند. در این مرحله، دستگاه به شیوه ای می چرخد و حرکت می کند که نخاله ها به اندازه ای یکسان در دستگاه توزیع شوند. این توزیع مساوی کمک می کند تا در هنگام تفکیک نیز وضعیت بسیار ساده تر شود.

3. پاکسازی اولیه

در این مرحله کارگران مسئول تصفیه اولیه، که به لباس ها و ابزارهای مناسب تجهیز شده اند، به پاکسازی اولیه زباله ها می پردازند. این افراد موظف هستند هر نوع اشیایی را که قابل بازیافت نیستند یا به هر دلیل باید از چرخه بازیابی خارج شوند، حذف کنند.
 
4. star-shaped discs

دستگاه star-shaped discs نخستین بار در دهه 50 توسط یک هلندی برای یافتن طلا از میان گل  و لای اختراع شد. این دستگاه از یک سطح نقاله ای تشکیل شده که قادر است برخی از خرده ریزهای موجود در زباله ها را حذف و زباله های قابل بازیافت را به ادامه مسیر راهنمایی کند.
 
5. مرحله ثانویه تصفیه دستی

در این مرحله نیز کارگران در کنار خط تولید ایستاده اند و ضایعات و خرده زباله های دیده نشده در مرحله اول را بر می دارند. این مرحله از این حیث حایز اهمیت است که امکان ورود ضایعات بزرگ و متوسط به چرخه بازیافت را به حداقل ممکن می رساند.
 
6. مرحله تصفیه با الک متوسط

استفاده از الک در مرحله متوسط به این دلیل است که برخی از ضایعات نه آنقدر کوچک هستند که از الک رد شوند و نه آنقدر بزرگ هستند که با دست برداشته شوند. در نتیجه با استفاده از الک متوسط، می توان این ضایعات را از مرحله بازیافت حذف کرد.

7. نقاله شیشه ای

نقاله شیشه ای از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست از این جهت که شفاف است و قابلیت تفکیک زباله ها را افزایش می دهد. از سوی دیگر معمولاً روی این نقاله ها شن و ماسه در حرکت است؛ شن و ماسه ای که زباله های کوچک و سنگین تر را روی خود نگه می دارد و از چرخه بازیافت حذف می کند.
 
8. چرخه نقاله مغناطیسی

برخی زباله ها هستند که جنس فلزی دارند و به قدری ریز و کوچکند که به راحتی دیده نمی شوند. کار شناسایی و حذف این نوع زباله ها بسیار سخت است. چرخه نقاله مغناطیسی یکی از متداول ترین روش ها برای حذف زباله های فلزی محسوب می شود. این چرخه نقاله ها با کارکردی مشابه با آهن ربا، هر نوع فلز باقی مانده را به خود جذب می کنند.

9. میدان مغناطیسی

در مرحله بعدی، یک میدان مغناطیسی روی چرخه نقاله زباله ها ایجاد می شود تا آلومینیوم های موجود در زباله ها جذب یکدیگر شده و روی نقاله در کنار یکدیگر قرار بگیرند. این روش مبتکرانه روند حذف فلزات را تا 80 درصد ارتقا می دهد.
 
10. مادون قرمز

استفاده از مادون قرمز یک روش تسهیل گر ثانویه است. در واقع با کمک مادون قرمز می توان ریز ترین ضایعات باقی مانده را شناسایی و به بخش مربوطه سوق داد.

11. کمپرس زباله ها

در این مرحله هر 70 ثانیه یک بار دستگاه پرس یک تنی زباله های باقی مانده را پرس می کند و در نتیجه بافتی منسجم و یکدست از زباله هایی را که اکنون به طور کامل تصفیه شده اند ارائه می دهد. به طور معمول زباله هایی که در این مرحله باقی می مانند، به مصارف کشاورزی نیز می رسند. چرا که انواع ضایعات فلزی و پلاستیکی خود را از دست داده اند.
 
12. دفن زباله ها

در مرحله آخر 5 درصد زباله باقی مانده دفن می شود؛ زباله هایی که اغلب نه قابل بازیابی هستند و نه مناسب برای کمپوست. با پایان یافتن دفن زباله ها چرخه بازیافت نیز به انتها می رسد.

ارتباط با نویسنده: paryabehnam66@gmail.com

برچسب ها : دیدگاه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Uu0kJqar
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه