شنبه, ۲۹ شهریور(۶) ۱۴۰۴ / Sat, 20 Sep(9) 2025 /
           
فرصت امروز

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: چین که در چند سال گذشته رقیب ما در بازار جهانی فرش بود، امروز به یکی از 10 کشور اصلی واردکننده فرش دستباف ایران تبدیل شده است. حمید کارگر در گفت و گو با ایرنا به روند رو به افزایش صادرات فرش دستباف ایرانی به چین پرداخت و گفت: در 11ماه نخست سال 95 بیش از 3میلیون دلار فرش دستباف به صورت مستقیم و رسمی به چین صادر شده است.

براساس آخرین آمار اعلام شده، در11 ماه نخست سال 95 بیش از 5هزار و 243 تن فرش دستباف با ارزش بیش از 321میلیون دلار از ایران به کل بازارهای هدف صادر شده است. از این مقدار، بیش از 80میلیون دلار صادراتی است که به طور مستقیم به آمریکا انجام شده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران به بازارهای جدید صادرات فرش دستباف ایران اشاره کرد و گفت: در دوره ای که در تنگنای تحریم قرار گرفتیم و حضورمان در برخی بازارهای سنتی مانند بازارهای اروپایی به دلیل رکود اقتصادی کمرنگ شد، فعالان فرش دستباف ما به سراغ بازارهای جدید رفتند و به طور مشخص کشورهایی مثل برزیل، آفریقای جنوبی، روسیه و در رأس آنها چین در زمره بازارهای فرش ایران قرار گرفتند.

کارگر ادامه داد: بازارهای صادراتی فرش ایران شامل دو دسته است؛ نخست بازار سنتی که از گذشته فرش دستباف ایرانی را می شناختند. در میان کشورهای اروپایی، آلمان، ایتالیا، سوییس، فرانسه و انگلیس بخشی از این بازار هستند. امارات، کویت، لبنان و قطر در کشورهای عربی جزو این بازارهای سنتی به شمار می آیند و ژاپن نیز در شرق آسیا جزو این بازار سنتی است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: اما دسته دیگر بازار فرش دستباف ایران، بازارهای جدیدی است که در دهه ها و سال های اخیر مشتری فرش ایرانی شده اند و فرش ایرانی در این سال ها به سبک زندگی آنها وارد شده است.

وی ادامه داد: یکی از مثال های شاخص بازارهای جدید کشور چین است. این کشور روزگاری تولیدکننده فرش دستباف بود و صادرات خوبی داشت و یکی از رقبای قدرتمند فرش دستباف ایران به شمار می آمد اما زمانی که اقتصاد این کشور از اقتصاد کمونیستی فاصله گرفت و به سمت بازار تجارت آزاد نیل پیدا کرد، طبقه ثروتمندی در آن ایجاد شد که بالقوه می توانست مشتری کالاهای لوکسی مثل فرش دستباف ایرانی باشد.

کارگر با اشاره به اینکه زمینه های تولیدی کشور چین در سال های گذشته از کالاهایی مانند فرش دستباف به حوزه هایی دیگر مانند الکترونیک و مشابه آن رفته است، گفت:بنابراین به همان میزان که روزبه روز تولید فرش دستباف در چین کمرنگ تر شد،  میزان واردات فرش دستباف از کشورهای دیگر به ویژه ایران افزایش پیدا کرد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: این دوعامل باعث شد که به استناد آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، دفتر اقتصادی سازمان ملل و همچنین گمرک چین، ما دیگر امروز چین را به عنوان یک تولیدکننده فرش دستباف و رقیب در نظر نگیریم، بلکه این کشور را به عنوان یک مشتری و خریدار خوب فرش دستباف ایرانی و بازاری بزرگ بشناسیم که اگر به ویژگی های آن توجه شود، می تواند حتی نقشی فراتر از آمریکا را برای فرش دستباف ایرانی بازی کند.

کارگر اضافه کرد: برای تقویت این روند، فعالان فرش دستباف ایران هرساله در نمایشگاه فرش شینینگ در استان چینگهای چین و همچنین دموتکس شانگهای حضور پیدا می کنند. مرکز ملی فرش ایران نیز با حمایت از حضور نمایشگاهی فعالان فرش دستباف ایران گام هایی برداشته است.

به عنوان نمونه، پارسال سمیناری برای معرفی فرش ایرانی با حضور صاحب نظران و کارشناسان فرش ایران از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، دانمارک و شیلی در چین برگزار کردیم. در کنار آن، طرح پژوهشی برای مطالعه بازار و همچنین طرح تبلیغاتی فرش ایران در چین به انجام رسید. علاوه بر این، تفاهم نامه ای بین مرکز ملی فرش ایران با برگزارکنندگان نمایشگاه شینینگ برای بهبود حضور ایران در آن نمایشگاه به امضا رسید.

وی ادامه داد: در این راستا، جلسه ای نیز اخیراً با هیاتی که قرار است مجری پاویون ایران در شانگهای باشند داشتیم که در آن جلسه مقرر شد بخشی از این پاویون به معرفی فرش ایران اختصاص پیدا کند. مرکز ملی فرش برای تحقق این امر کاملاً اعلام آمادگی کرده است. همچنین تفاهم نامه ای بین مرکز ملی فرش ایران و دانشگاه چینگهای چین برای فعالیت علمی مشترک و ارائه مناسب توانمندی فرش ایرانی در چین در دست تدوین است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران اظهار امیدواری کرد که این مجموعه اقدامات که هم رنگ و بوی بازاریابی و هم فعالیت های پژوهشی و تبلیغاتی دارند بتواند بازار چین را به بازاری ماندگار و بلند مدت برای فرش ایرانی تبدیل کند.

به گزارش ایرنا، فرش دستباف ما در دهه های اخیر به طور متوسط سالانه 500میلیون دلار صادرات داشت اما در 10سال اخیر شاهد افت صادرات بودیم و متوسط 500میلیون دلاری دو دهه گذشته به متوسط سالانه 300میلیون دلار تنزل پیدا کرده است. موضوع کاهش صادرات به سال های قبل از 94 برمی گردد و در پایان این سال با اجرایی شدن برجام روند تغییر کرد. آمار صادرات کل فرش دستباف در 11 ماه نخست 95 را اگر با مدت زمان مشابه آمار سال گذشته مقایسه کنیم بیش از 16درصد رشد وزنی و 27درصد رشد ارزشی نشان می دهد.

برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GlaiTHzU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرهارد باکسقرص تنوییدتور ترکیهتور تایلند ؛ سفر رویایی به سرزمین لبخندهاسایت معتبر خرید طلاکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه