شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز


   به قلم: مارک هنریکز

   بیزینس نیوزدیلی

توفان، سیل، زمین لرزه و دیگر بلایای طبیعی می توانند موجب شکست کسب و کارهای کوچک شوند، اما به تازگی مطالعه ای انجام شده است که نشان می دهد بلایای طبیعی می توانند تأثیر مثبت چشمگیری بر درک کارآفرینان از فرصت ها و بهره وری از موقعیت ها داشته باشند. به این سادگی هم نیست. کارآفرینانی که حوادث طبیعی را پشت سر می گذارند پرواضح است که ترس بیشتری از شکست و درک کمتری از توانایی های خود دارند.

بیزینس نیوزدیلی گفت وگویی با هاویر مونلر، محقق و استاد دانشگاه دوپل شیکاگو، ترتیب داده است. این گفت وگو به تأثیرات مثبت و منفی حوادث طبیعی بر صاحبان کسب و کار می پردازد. در این گفت وگو همچنین درمورد مفاهیم کاربردی نتایج تحقیق مشترک وی برای کارآفرینان و سیاست گذاران بحث می شود. این تحقیق با عنوان «کشف فرصت ها در زمان احتیاج: اثر تخریب خلاق معکوس» با همکاری نزیه آلتای، استادیار مدیریت در دانشگاه دوپل، نوشته شده است.

*در مورد پیشینه خود و ارتباط آن با موضوع بحث برای خوانندگان توضیح دهید.

من در حوزه خلاقیت و شناخت فرصت های کارآفرینی تحقیق و تدریس می کنم. در پورتوریکو به دنیا آمدم و بزرگ شدم، جایی که وقوع توفان و هشدارهای آن امری رایج و همیشگی است، تا آنجا که ما نسبت به این پدیده بی تفاوت شده بودیم و دیگر گمان می کردیم توفان ها به ما آسیبی نمی رسانند و ما از بلایا دور خواهیم ماند و توفان هرگز دستش به ما نمی رسد تا اینکه روزی توفانی رخ داد و شهروندان آمادگی آن را نداشتند.

*چرا تصمیم گرفتید درمورد تأثیرات بلایای طبیعی بر مفاهیم و فعالیت های کارآفرینی مطالعه کنید؟

علت آن ترکیبی از دو مسئله است؛ نخست، همکار محقق من در حوزه زنجیره تأمین بشردوستانه تخصص دارد و پیش از این تحقیقی درمورد تأثیر بلایا بر این زنجیره انجام داده بود. خودم هم شخصاً به تأثیر بلایای طبیعی علاقه داشتم، چون خلاقیت افراد و کارآفرینان را دیده بودم که چه به تنهایی و چه با کمک دیگران راه هایی را برای غلبه بر مسائل و موانع می یابند که پس از بروز بلایای طبیعی پیش می آمد و دیده بودم که چطور این حوادث (در تجربه من توفان) بر رخوت ایشان غلبه می کند و مجبور می شوند برای بقا و بازسازی دست به کار شوند.

* خلاف روال معمول به نظر می رسد که بلایای طبیعی تأثیر مثبتی داشته باشند. این موضوع شما را شگفت زده نکرد؟

من شگفت زده نشدم و بر اساس تجربه شخصی خودم و چند تحقیقی که پیشتر انجام شده بود، این مسئله را پیش بینی می کردم. کارآفرینان اشخاص خلاق و فعالی هستند و به ویژه در حل مسئله مهارت دارند. به نظرم در اینجا باید نکته ای را خاطرنشان کنم که ما در تحقیق استدلال نمی کنیم که بلایای طبیعی پدیده ای مثبت هستند. بالعکس به شدت تخریبگر هستند و موجب درد و رنج فراوانی می شوند، بلکه ما می خواهیم نشان دهیم که این حوادث نیز نیروی قدرتمندی هستند که می توانند موجب برانگیختن اقدامات کارآفرینانه شوند. این مسئله از اهمیت خاصی برخوردار است چراکه کمک ها و دولت های محلی بیشتر به سازمان های مردمی (NGO) و دیگر سرمایه گذاران اجتماعی توجه دارند و از آنان حمایت می کنند، و به ندرت پیش می آید که کارآفرینان را نیروی محرکی درنظر بگیرند که قادرند تلاش های بازسازی و ترمیمی را تسریع کند.

* ویژگی های این تأثیر مثبت چیست؟

مهم ترین یافته تحقیق ما این است که فعالیت های کارآفرینانه پس از بلایای طبیعی افزایش می یابند. ما استدلال می کنیم که این مسئله اساساً به خاطر فرصت های جدیدی است که خلق می شوند اما عوامل بسیار دیگری هم هستند که وارد بازی می شوند و بهتر است در تحقیقات آینده بررسی شوند. برای مثال تجربیات کارآفرینانه فرد پیش از حادثه؟ آیا فرد پیش از حادثه تصمیم داشته کسب وکاری راه اندازی کند؟ به اعتقاد خود فرد پیش از حادثه چه اندازه امکان راه اندازی کسب وکار را داشته است؟

* چه تأثیرات منفی از بلایای طبیعی پیدا کردید؟

اگرچه ما به تأثیری منفی دست پیدا نکردیم اما این یافته در نتیجه داده های محدودی بود که مجبور بودیم با آن کار کنیم. تنها جهتی که می توانیم به یافته هایمان عنوان تأثیر منفی بدهیم این است که برخی عوامل مورد بررسی ما هیچ تغییری نکردند. برای مثال تصمیمات کارآفرینی هیچ تغییری نکردند که خلاف انتظار ما بود. ما گمان می کردیم مردم مایلند بعد از بروز یک حادثه طبیعی کسب وکاری راه بیندازند چراکه این مسئله عامل پیشگویی کننده فعالیت های کارآفرینانه در آینده است. با این حال دریافتیم که فعالیت ها افزایش یافتند بنابرین مطالعات آینده می توانند این مسئله را بررسی کنند و دریابند چطور چنین چیزی اتفاق می افتد.

* پیام تحقیق شما برای سیاست گذاران و کارآفرینان چیست؟ آیا این دو باید بلایای طبیعی را متفاوت ببینند و متفاوت عمل کنند؟

نتایج تحقیق ما به ویژه به سیاست گذاران مربوط می شود؛ سیاستی که فعالیت های کارآفرینانه را تشویق کند می تواند با تسریع تلاش های بازسازی، تأثیر مثبت بسزایی در اجتماع داشته باشد. کارآفرینان می توانند در کنار سازمان های مردمی (NGO) و واحدهای دولتی کار کنند تا با همکاری یکدیگر به بازسازی، راه اندازی مجدد و برگرداندن شرایط طبیعی به منطقه کمک کنند. از طرف دیگر سیاست گذاری ها می تواند مانعی بر سر راه کارآفرینان باشند. اگر سیاست گذاران مدام قواعد بازی را تغییر دهند یا سرمایه ها و تلاش ها را به حوزه های دیگر هدایت کنند، ممکن است مانع اقدام افراد شود.

* محدودیت های تحقیق شما چیست؟ آیا پرسش دیگری در این موضوع باقی مانده است؟

تحقیق ما بسیاری ابتدایی و مقدماتی بود و بیشتر محدودیت های آن به داده هایی بر می گردد که بدان دسترسی داشتیم. اکثر داده ها در سطح ملی بودند و بنابرین استنباط رفتار فردی براساس آن کار دشواری بود. من به برخی از پرسش ها اشاره کردم که تحقیقات آینده می توانند بررسی کنند، اما موردی که اشاره نکردم این است که داده ها را از محوطه جغرافیایی کوچک تری جمع آوری کنند و نیز مطالعات طولی انجام دهند تا بتوانند فعالیت های کارآفرینان را در منطقه آسیب دیده برای ماه ها یا سال ها تحت نظر داشته باشد.

* پروژه تحقیقاتی بعدی شما چیست؟

همچنان در حوزه خلاقیت و شناسایی فرصت های کارآفرینانه کار می کنم. در حال حاضر مشغول کارکردن روی چند مقاله هستم که برایم جالب هستند. یکی از این مقالات به دنبال بررسی تأثیری است که تکنولوژی تولید تجهیزات اداری (از جمله پرینتر 3بعدی و برش لیزری) بر اهداف کارآفرینانه دانش آموزان می گذارد. علاوه بر این مشغول مطالعه روی نوآوری و خلاقیت تیمی هستم و در نهایت قصد دارم تحقیقاتم را در حوزه حوادث طبیعی و شناسایی فرصت های کارآفرینانه گسترش دهم.

منبع : businessnewsdaily
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/IvWoFngE
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه