پنجشنبه, ۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 25 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

تکنیک های بازاریابی ویدئویی در صنعت خرده فروشی آنلاین

3 سال پیش ( 1399/3/2 )
پدیدآورنده : علی آل علی   پدیدآورنده : فروش   پدیدآورنده : کوین پین  

سالانه بر تعداد مشتریان آنلاین محصولات افزوده می شود. براساس پیش بینی موسسه استاتیستا، ارزش صنعت خرده‏ فروشی از سال 2019 تا سال 2022 از 3.53 تریلیون دلار به 6.54 تریلیون دلار خواهد رسید. بدون تردید هیچ زمانی وضعیت صنعت خرده ‏فروشی آنلاین به این خوبی نبوده است. بسیاری از برندها برای شروع کسب و کار در این حوزه در حال گردآوری سرمایه مورد نیازشان هستند. نکته مهم در این میان شیوه رقابت با برندهای بزرگ در حوزه خرده‏ فروشی آنلاین است. امروزه بسیاری از برندها مانند آمازون حضور پررنگی در صنعت خرده‏ فروشی دارند. این امر شروع فعالیت و رقابت برای برندهای تازه تاسیس را دشوار خواهد کرد.

هدف اصلی ما در این مقاله بررسی شیوه های استفاده از بازاریابی دیجیتال برای توسعه فعالیت برندهای در حوزه خرده‏ فروشی آنلاین است. یکی از الگوهای مهم در بازاریابی دیجیتال شامل بازاریابی محتوایی است. امروزه اغلب کاربران در شبکه های اجتماعی واکنش بسیار بهتری در قبال محتوای ویدئویی، در مقایسه با سایر انواع محتوا، دارند. همین نکته اغلب بازاریاب ها را به سوی استفاده هرچه بیشتر از محتوای ویدئویی برای بازاریابی سوق داده است.

تکنیک بازاریابی ویدئویی صنعت خرده فروشی آنلاین

چرا ما باید از ویدئو در عرصه بازاریابی استفاده کنیم؟

براساس گزارش موسسه اینسیویا، 51 درصد از بازاریاب ها به تاثیرگذاری مطلوب محتوای ویدئویی در فرآیند بازاریابی اعتقاد دارند. همچنین آنها رشد میانگین 49درصدی در جلب نظر مخاطب هدف با استفاده از این نوع محتوا را گزارش کرده اند. بر این اساس استفاده از محتوای ویدئویی در عرصه بازاریابی دیگر یک انتخاب ساده نیست. امروزه هر برندی باید از محتوای ویدئویی برای ارتقای کیفیت کمپین های بازاریابی اش استفاده نماید. در غیر این صورت امکان رقابت با دیگر برندها را نخواهد داشت.

مطلب مرتبط: هرآنچه باید در مورد بازاریابی ویدئویی بدانیم

شاید در نگاه نخست برخی آمارهای محدود از سوی موسسه های پژوهشی برای اعتقاد به تاثیرگذاری محتوای ویدئویی کافی نباشد. براساس گزارش تیم فنی یوتیوب، در سال 2019 این پلتفرم بیشترین میزان بازدید کاربران در زمینه تیزرهای بازاریابی را تجربه کرده است. نکت جالب در این میان حجم بازدید بسیار بیشتر کاربران از محتوای ویدئویی برندها در یوتیوب در مقایسه با سایر شبکه های اجتماعی است. این امر به معنای علاقه بیشتر کاربران برای مشاهده محتوای بازاریابی در قالب ویدئویی است.

اگر شما به تازگی وارد حوزه خرده‏ فروشی آنلاین شده اید، باید نکات و توصیه های حرفه ای برای بازاریابی در این حوزه را یاد بگیرید. ما در ادامه این مقاله به بررسی شیوه های بازاریابی ویدئویی در صنعت خرده‏ فروشی آنلاین خواهیم پرداخت.

1. ارائه پیش ‏نمایش از محصولات

خرید آنلاین همیشه برای مشتریان نگرانی هایی درباره کیفیت محصولات را به همراه دارد. بسیاری از مشتریان در عمل فقط از خرده ‏فروشی های آنلاین برای مقایسه محصولات مختلف استفاده می کنند. این امر بزرگترین چالش پیش روی خرده ‏فروشی ها محسوب می شود. توصیه ما در این بخش استفاده از فرمت ویدئو برای نمایش کیفیت محصولات و ویژگی های مختلف شان است. به این ترتیب انگیزه مشتریان برای خرید آنلاین بیشتر خواهد شد. مشکل اصلی مشتریان در زمینه خرید آنلاین دسترسی به منابع اندک درباره کیفیت محصول است. این امر مزیت اصلی الگوی خرده ‏فروشی حضوری در مقایسه با شیوه های آنلاین محسوب می شود بنابراین ما باید تا جای ممکن محتوای ویدئویی برای مشاهده هرچه بهتر محصولات در اختیار مشتریان قرار دهیم.

براساس مطالعه ای از سوی موسسه سیسیون، مشتریان در صورت مشاهده محتوای ویدئویی از محصولات تا 73درصد انگیزه بیشتری برای خرید خواهند داشت بنابراین ما با تولید محتوای ویدئویی باکیفیت شانس مان برای فروش بیشتر را افزایش خواهیم داد.

2. نمایش شیوه تولید محصول

مشتریان همیشه به دنبال آگاهی از شیوه تولید محصولات هستند. این امر دامنه خاصی از محصولات را شامل نمی شود بنابراین در هر حوزه ای که اقدام به خرده ‏فروشی آنلایم می کنیم، باید این نکته را مدنظر قرار دهیم. در غیر این صورت امکان بازاریابی و جلب نظر کاربران در فضای آنلاین را از دست می دهیم.

برند لوش، فعال در زمینه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، بهترین مثال در زمینه نمایش شیوه تهیه محصولات است. این برند ویدئوهای جذابی درباره فرآیند تولید محصولات در اختیار مشتریان قرار می دهد. به این ترتیب کاربران امکان آگاهی از شیوه تولید محصولات و مواد اولیه به کار رفته را خواهند داشت. بسیاری از برندهای مشهور برای نمایش کیفیت محصولات شان اقدام به تهیه و نمایش چنین ویدئوهایی می کنند. به این ترتیب برندها امکان نمایش برتری شان بر رقبا را خواهند یافت.

گاهی اوقات تهیه ویدئوهایی از پشت صحنه تولید محصولات برای آگاهی‏بخشی به مشتریان نیز مفید است. به عنوان مثال، سایت های فعال در زمینه فروش دستور پخت غذاهای مختلف با استفاده از ویدئوهای آموزشی امکان جلب نظر دامنه وسیعی از کاربران را دارند بنابراین گاهی اوقات ویدئوی بازاریابی ما باید بر محور آموزش نکاتی جذاب به مخاطب هدف طراحی شود.

3. نحوه استفاده از محصولات

گاهی اوقات مشتریان پیش از خرید نیازمند مشاهده نحوه استفاده از محصولات هستند. این امر در مورد محصولات دارای فناوری های جدید به طور ویژه ای باید مدنظر قرار گیرد. شیوه سنتی نمایش ویژگی های محصولات به مشتریان شامل چاپ و توزیع مجله است. بدون تردید امروزه چاپ مجله برای نمایش شیوه کار با محصولات منطقی به نظر نمی رسد. در عوض امکان ایجاد گالری آنلاین برای مشاهده شیوه استفاده از محصولات وجود دارد. در کنار این امر امکان تولید مجموعه ویدئوها برای جلب نظر هرچه بیشتر مخاطب هدف نیز وجود دارد. چنین ویدئوهایی باید بر محور شیوه کار با محصولات برندمان طراحی شود.

تکنیک مورد بحث در این بخش بیش از همه به کار برندهای فعال در حوزه مد و پوشاک می آید. مزیت اصلی این امر امکان تعامل آنلاین با مخاطب هدف است. جالب اینکه در شعبه های فروش برخی از برندهای بزرگ نیز به جای ژورنال های مختلف از دستگاه های هوشمند برای نمایش محصولات استفاده می شود. این امر به خوبی اهمیت سرمایه گذاری بر روی تولید محتوای ویدئویی از سوی برندهای عرصه مد و پوشاک را نشان می دهد.

4. تاثیرگذاری داستان های کوتاه

تعامل با مخاطب هدف همیشه کار ساده ای نیست. بسیاری از برندها در فرآیند بازاریابی ویدئوی با فقدان ایده مواجه هستند. به این ترتیب علی رغم سرمایه گذاری مناسب در زمینه بازاریابی نتیجه مدنظرشان را کسب نمی کنند.

یکی از ترندهای جذاب در عرصه بازاریابی ویدئویی استفاده از داستان های کوتاه است. اشتباه اغلب برندها در زمینه بازاریابی تلاش برای تعامل طولانی مدت با مخاطب هدف است. هرچه محتوای ما ساده و کوتاه تر باشد، ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب هدف خواهد داشت بنابراین پیش از تلاش برای ایده‏پردازی در زمینه بازاریابی به سادگی و کوتاهی آن توجه داشته باشید. این دو عامل به بازاریاب ها در زمینه یافتن ایده های مناسب کمک چشمگیری خواهد کرد.

برند پورینا، فعال در زمینه تولید غذای حیوانات خانگی، بهترین مثال در زمینه استفاده از داستان های کوتاه است. ویدئوهای بازاریابی این برند هرگز بیشتر از 60 ثانیه نخواهد شد. نکته جالب اینکه آنها با استفاده از نکات کوچک و دغدغه های خُرد مشتریان اقدام به جلب نظرشان می کنند. هرچه برند ما در زمینه تعامل با مشتریان نگاه ریزتری داشته باشد، امکان تاثیرگذاری بیشتری بر روی مشتریان خواهد داشت.

مطلب مرتبط: غول های جهانی در صنعت خرده فروشی

5. همکاری با اینفلوئنسرها

همکاری با اینفلوئنسرها در عرصه بازاریابی یکی از ترندهای مطرح در طول سال های اخیر محسوب می شود. مزیت اصلی این امر امکان دسترسی به دامنه هرچه وسیع تری از مشتریان و همکاری سازنده با آنهاست. به این ترتیب ما دیگر دغدغه ای از بابت یافتن مخاطب هدف نخواهیم داشت.

امروزه برندهای بسیار زیادی از همکاری با اینفلوئنسرها سود می برند. یکی از معروف ترین برندهایی که همکاری نزدیکی با افراد تاثیرگذار دارد، سامسونگ است. این برند همیشه کمپین های ویژه ای با حضور اینفلوئنسرها طراحی می کند. بنابراین الگوی بازاریابی تاثیرگذار فقط محدود به برندهای تازه تاسیس نیست.
نکته مهم در زمینه همکاری با افراد تاثیرگذار توجه به ارتباط شان با حوزه فعالیت مان است. در غیر این صورت تمام هزینه های ما بی فایده خواهد بود. امروزه برخی از برندها فقط براساس تعداد فالوورهای افراد تاثیرگذار در شبکه های اجتماعی اقدام به همکاری با آنها می کنند. نتیجه نهایی این شیوه جز شکست نخواهد بود.

6. توجه به ارزش های برند

آیا برند شما در عرصه فعالیت از هدف یا ارزش قابل توجهی دفاع می کند؟ امروزه اغلب برندها در عرصه کسب و کار از ارزش های مختلفی دفاع می کنند. این امر موقعیت مناسبی برای آنها به منظور تعامل بهینه با مشتریان فراهم می سازد. ایراد اصلی برخی از برندها بی‎توجهی به توانایی شان برای تولید محتوای بازاریابی پیرامون ارزش های مرکزی شان است. به این ترتیب آنها ارزش های شان را فقط در حد شعار باقی نگه می دارند.

برند Rescue Chocolate یکی از بهترین مثال ها در این حوزه است. آنها همیشه بخشی از سودشان را در راستای حفاظت از حیوانات و حیات وحش سرمایه گذاری می کنند. همین امر موجب افزایش شهرت جهانی آنها شده است. بسیاری از مشتریان آنها فقط برای حمایت از حقوق حیوانات از آنها خرید می کنند. مثال این برند بهترین نمونه برای نمایش تاثیر ارزش های برند در عرصه بازاریابی و تاثیرش بر روی فروش نهایی است.

اگر برند شما در عرصه فروش آنلاین محصولاتش با مشکل مواجه است، توجه به ارزش های مرکزی کسب و کار بهترین ایده محسوب می شود. متاسفانه امروزه بسیاری از برندها نسبت به اهمیت ارزش های شان بی توجه هستند بنابراین زمان کنونی بهترین موقعیت برای استفاده از مزیت برندتان در زمینه تمرکز بازاریابی بر روی ارزش هاست.

7. پرداختن به داستان های مشتریان

جلب نظر مشتریان همیشه کار ساده ای نیست. این امر با توجه به تغییر سلیقه مشتریان در طول سال های اخیر و واکنش منفی شان نسبت به کمپین های بازاریابی دیجیتال با استفاده از انواع نرم‎افزارهای مسدودسازی تبلیغات بدیهی به نظر می رسد. راه حل مناسب برای برندها به منظور غلبه بر این شرایط استفاده از داستان مشتریان است.

هر مشتری در تعامل با برند داستان منحصر به فردی دارد. این امر شامل شیوه آشنایی با برند موردنظر و تاثیر محصولاتش بر روی زندگی آنها می شود. اگر ما رابطه نزدیکی با مشتریان مان داشته باشیم، امکان استفاده از داستان و حضورشان در کمپین بازاریابی ویدئویی فراهم خواهد شد. امروزه کمپین های بازاریابی با حضور مشتریان تاثیرگذاری به مراتب بیشتری بر روی کاربران شبکه های اجتماعی دارد بنابراین با تمرکز بر روی مشتریان برند امکان غلبه بر چالش جلب نظر مشتریان تازه فراهم خواهد شد.

مطلب مرتبط: بهترین و مفیدترین راه های استفاده از بازاریابی ویدئویی

توصیه اصلی ما در این بخش تولید ویدئوهایی با حضور مشتریان به عنوان شخصیت اصلی است. نکته مهم در این میان روایت داستان منحصر به فرد هر کدام از مشتریان است. به این ترتیب امکان جلب نظر مخاطب هدف فراهم خواهد شد.

داو بهترین برند در زمینه استفاده از داستان مشتریان در فرآیند بازاریابی ویدئویی است. آنها ویدئوهای جذابی با حضور مشتریان برای بیان کیفیت و تاثیر محصولات شان بر روی شادابی و جوانی پست تهیه می کنند. بدون تردید بخش قابل توجهی از اعتماد بالای مشتریان به برند داو ناشی از کیفیت بالای ویدئوهای بازاریابی آنهاست. امروزه هر برندی امکان استفاده از این شیوه برای جلب نظر مخاطب هدف را دارد.

8. تولید ویدئوهای آموزشی

ویدئوهای آموزشی همیشه طرفدارهای زیادی در میان مشتریان دارد. بسیاری از برندها برای بیان نکات موردنیاز مشتریان به جای تولید محصول تازه به سراغ خلق کمپین بازاریابی می روند. بهترین نمونه در این میان برند آدیداس است. آنها اپ رسمی برای آموزش انواع حرکات ورزشی به شیوه ای ساده و کاملا رایگان دارند. این برند در طول دوران کرونا حجم ویدئوهای آموزشی اش را دو برابر کرد. به این ترتیب با دعوت از کاربران برای پیگیری تمرینات ورزشی در خانه نقش مهمی در مقابله با کرونا بازی کرد.

امروزه بسیاری از برندها به دنبال راهکارهایی برای تعامل بیشتر با مشتریان هستند. الگوهای سنتی بازاریابی دیگر تاثیرگذاری مطلوبی بر روی مخاطب هدف ندارد بنابراین ما باید به دنبال راهکارهایی تازه برای جلب نظر آنها باشیم. در غیر این صورت به زودی از عرصه صنعت بازاریابی حذف خواهیم شد.

9. اهمیت موزیک ویدئوها

موزیک ویدئوها همیشه تاثیرگذاری بالایی بر روی کاربران دارد. این امر ناشی از علاقه روزافزون مردم در سراسر دنیا به هنر موسیقی است. یکی از راهکارهای بازاریابی مناسب برای برندها حمایت مالی از هنرمندان برای ساخت موزیک ویدئو است. همچنین امکان پرداخت هزینه برای نمایش محصولات در قالب موزیک ویدئوها نیز وجود دارد.

امروزه هنرمندان بسیار زیادی در سراسر دنیا مشغول به فعالیت هستند. عرصه موسیقی در این میان تعداد بالایی از هنرمندان را در خود جای داده است. بنابراین برندها برای همکاری با اهالی دنیای موسیقی هیچ‎گونه محدودیتی از نظر گزینه های در دسترس نخواهند داشت. نکته مهم در این میان انتخاب هنرمندی با سبک کاری مناسب با فعالیت برندمان است. به عنوان مثال، برندی نظیر اپل هرگز به سراغ همکاری با هنرمندان تازه کار عرصه موسیقی نمی روند. بنابراین ما باید همیشه به جایگاه و شخصیت برندمان به هنگام همکاری با هنرمندان توجه داشته باشیم.

10. ایجاد چالش های هیجان‎انگیز

ایجاد چالش های جذاب از سوی برندها در طول سال های اخیر رواج زیادی یافته است. این استراتژی در راستای تعامل هرچه بهتر میان برندها و مشتریان مورد توجه قرار می گیرد. امروزه بسیاری از مشتریان در زمینه تعامل با برندها به دنبال نکات هیجان‎انگیز هستند. ما به عنوان بازاریاب با تولید محتوا فرصت خلق هیجان موردنیاز مشتریان را داریم.

یکی از مثال های مشهور در زمینه تاثیرگذاری چالش های مربوط به چالش سطل آب یخ است. این چالش در سال 2014 برای کمک به بیمارانی که از نارسایی اعصاب رنج می برند، طراحی شد. حضور پررنگ برخی از برندها در جریان این کمپین قابل توجه است. به عنوان مثال، برند مک دونالد با طراحی یک ویدئو به طور رسمی حضورش در این چالش را اعلام کرد. سایر برندهای بزرگ دنیا نیز با حضور در این چالش و کمک به بیماران تعامل سازنده ای با مشتریان داشتند.

نکته مهم در اینجا تعامل با مشتریان براساس ایجاد هیجان است. ایراد اصلی بسیاری از کمپین های بازاریابی فقدان جذابیت برای مخاطب هدف است. به این ترتیب مخاطب هدف در عمل علاقه ای برای ادامه تعامل با برند موردنظر پیدا نمی کند.

گاهی اوقات ایجاد چالش، در مقایسه با شرکت در آنها، تاثیر بسیار بهتری بر روی ذهنیت مشتریان دارد. این نکته به طور ویژه از سوی برند ونس مورد توجه قرار گرفته است. این برند در سال 2019 چالشی برای پرتاب کفش های ونس به هوا و مشاهده نحوه افتادن شان بر روی زمین راه‎اندازی کرد. هدف اصلی ونس از این جالش نمایش جنس و کیفیت کفش هایش به مشتریان بود. کتانی های ونس به دلیل استفاده از زیره باکیفیت در صورت پرتاب شدن همیشه به حالت اولیه بر روی زمین خواهند افتاد بنابراین کمپین تیم بازاریابی ونس به طور ویژه در راستای نمایش کیفیت محصولاتش بود.

11. الگوبرداری از رقبا

مشاهده برندهای موفق در زمینه فروش و کسب و کار همیشه برای کسب و کارهای کوچک تردیدهای زیادی برای توانایی رقابت با آنها ایجاد می کند. نکته مهم در اینجا تلاش برای تقلید از برندهای بزرگ است. این امر حتی در میان برندهای بین‎المللی نیز به خوبی قابل مشاهده است. شاید رقیب مستقیم ما در عرصه کسب و کار ایده بازاریابی بسیار جذابی را ساماندهی نماید. در این صورت وظیفه اصلی ما تلاش برای الگوبرداری از رقیب مان برای تولید کمپین هایی با کیفیت مشابه است.

مطلب مرتبط: 4 چالش بازاریابی خرده فروشی های آنلاین

نکته مهم در این میان توجه به تفاوت میان الگوبرداری از کمپین های رقبا و تقلید صرف است. اگر ما در ایده بازاریابی دیگران تغییری ایجاد نکنیم، علاوه بر واکنش منفی مخاطب با شکایت رسمی برند موردنظر نیز مواجه خواهیم شد.

منبع : volusion
برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/SxDnbU1u
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه