با برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی، افق پیش‌رو برای بخش تولید بسیار روشن است. برداشته شدن تحریم‌ها تکلیف اقتصاد را در کشور روشن کرد. وجود تحریم‌ها چالش‌های بسیاری را پیش‌‌روی تولید و اقتصاد کشور قرار داد اما ادامه آن نیز می‌توانست آسیب‌هایی را برای کشورهای اروپایی به‌ویژه در زمینه تامین انرژی در پی داشته باشد.

قولی که آقای روحانی دادند و گفتند که کاسه تحریم شکسته شده، کاملا محقق شد. با برداشته شدن تحریم‌ها، فضای سرمایه‌گذاری در داخل کشور باز می‌شود و با برداشته شدن تحریم‌های بانکی، امکان استفاده از اعتبارات بانکی و بین بانکی برای ایران و سایر کشورها فراهم می‌شود. با توجه به اینکه ایران در میان کم‌بدهی‌ترین کشورهای جهان قرار دارد، اگر بازار، انرژی و موقعیت جغرافیایی ایران به‌عنوان پشتوانه قرار داده شود برای کسب اعتبارات آتی، ایران موقعیت بسیار ممتازی در منطقه خواهد داشت.کمتر کشوری با موقعیت بازار ایران در منطقه وجود دارد و ایران دارای یک موقعیت استثنایی است از‌همین‌رو با برداشته شدن تحریم‌ها، زمینه برای جذب سرمایه‌گذاری‌های بلند‌مدت باز خواهد شد.

در طول مدت تحریم به دلیل بلاتکلیفی هیچ سرمایه‌گذاری حاضر به سرمایه‌گذاری نخواهد بود، این در حالی است که فضای تولید، فضای سرمایه‌گذاری بلند‌مدت است و مانند فضای تجارت، فضای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت نیست. با شرایط موجود، می‌توان این نوید را داد که با برداشته شدن تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش‌های پتروشیمی، گاز، راهسازی و برق رشد خواهد کرد و همین موضوع رشد مثبت اقتصادی را در پی خواهد داشت و همچنین رشد بخش صنعت به رقم امیدوارکننده‌ای خواهد رسید.

* دبیر خانه صنعت و معدن ایران