یک کارشناس بازار سرمایه،  بر غیرقابل پیش‌بینی بودن قیمت طلا به دلیل تعطیلات سال نو مسیحی و تغییر ارزش دلار تأکید کرد و گفت:  با توجه به کاهش تقاضا،  ژانویه (دی- بهمن) بهترین فرصت برای خرید این فلز زرد رنگ است. «علی رحمانی» به ایرنا گفت:  از آنجا که قیمت جهانی هر اونس طلا قابل پیش‌بینی نیست،  نمی‌توان تحلیل دقیقی از بازار طلای ایران ارائه داد.  

وی ادامه داد:  وقتی ارزش دلار افزایش می‌یابد،  بر قیمت نفت و طلا نیز تأثیر می‌گذارد.  البته با توجه به اینکه به مناسبت آغاز سال نو مسیحی در آستانه تعطیلی مبادلات بین‌المللی قرار داریم،  نمی‌توان در روزهای آتی مسیر روشنی را برای قیمت طلا متصور بود.  رحمانی گفت:  برخی فعالان اقتصادی بر این باورند که قیمت طلا در روزهای آینده افزایش خواهد یافت و شماری دیگر،  کاهش بهای طلا را پیش‌بینی می‌کنند. 

عده‌ای نیز معتقدند، قیمت طلا در این مدت تغییر چندانی نخواهد کرد. به گفته او،  بیشتر فعالان بازار معتقدند با توجه به در پیش بودن تعطیلات کریسمس و بازارهای بین‌المللی،  قیمت طلا با کاهش بیشتری روبه‌رو خواهد شد.  وی ادامه داد:  این مسئله نشان می‌دهد، بین فعالان بازار و سرمایه‌گذاران بین‌المللی اجماع و توافق کلی درباره روند نرخ طلا در روزهای آتی وجود ندارد اما به نظر می‌رسد ژانویه  (دی- بهمن) بهترین فرصت برای خرید طلا باشد؛  زیرا افت تقاضا موجب کاهش قیمت جهانی این فلز زرد خواهد شد.

کارشناس بازار سرمایه با یادآوری اینکه عوامل بسیاری بر نرخ طلا و سکه در ایران مؤثر است،  افزود:  نوسان جهانی،  بر بازار طلای ایران تأثیر می‌گذارد زیرا نرخ هر اونس طلا در ایران بر پایه ضریبی از قیمت دلار تعیین می‌شود و کاهش ارزش دلار،  در تغییر قیمت طلا بی‌تأثیر نیست. به گفته او،  مناسبت‌هایی مانند سوگواری محرم و صفر بر نوسان فصلی بهای طلا و بازار داخلی تأثیر می‌گذارد؛  از این رو،  در دو ماه گذشته قیمت‌ها تا اندازه‌ای کاهش داشت.

این کارشناس اقتصادی افزود:  البته در هفته پایانی ماه صفر بازار کم نوسانی داشتیم و قیمت‌ها روال تقریباً ثابتی را پشت سر گذاشت اما تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا امید داشتند در پایان این دوره،  رونق به بازار برگردد.  وی گفت:  کاهش نرخ دلار آمریکا نیز بر قیمت طلا تأثیر گذاشت و بهای این فلز را با افت نسبی روبه‌رو کرد. رحمانی تأکید کرد حتی انتخابات پیش رو بر بهای طلا اثر دارد.