شنبه, ۲۹ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 18 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
«فرصت امروز» ساز وکار سرمایه‌ گذاری در صنعت تولید محصولات سلولزی را بررسی می‌کند

رقابت نزدیک، آسیب‌‌ پذیری زیاد !

8 سال پیش ( 1395/2/21 )
پدیدآورنده : علی علمی  

صنایع سلولزی در کشور یکی از بخش‌های مولد و چند منظوره است که تولیدات آن اقلام مختلفی از محصولات بهداشتی مصرفی را شامل می‌شود. نیاز به مصرف این تولیدات همیشگی و دائمی است و ارتباط چندانی به وضعیت اقتصادی مردم یا رکود فعلی ندارد. البته رکود که ماحصل نامبارک تحریم‌های بین‌المللی بوده، شرایط تولید را برای فعالان این عرصه دشوار کرده به طوری که بیش از 70 درصد ظرفیت واحدهای تولیدی کشور خالی مانده است.

با توجه به وضعیت موجود کشور، فعالان و تولید‌کنندگان این صنعت، سرمایه‌گذاری را توصیه نمی‌کنند. برای پی بردن به زیر و بم فعالیت در بخش صنایع سلولزی و تولید محصولات بهداشتی با دکتر عباس فصیح خوشگرد، مدیرعامل شرکت ماهین سمنان و تولید‌کننده محصولات شکوه به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.

خوشگرد درباره نحوه فعالیتش در این صنعت و تولید دستمال کاغذی می‌گوید: این مجموعه در سال 1373 در فضایی به متراژ 700مترمربع و با 18نفر پرسنل در شهرک صنعتی سمنان آغاز به کار کرد. در حال حاضر بعد از 22سال که از فعالیت شرکت می‌گذرد، به یکی از مجهزترین و مدرن‌ترین واحدهای تولیدی صنایع سلولزی تبدیل شده است که محصولات متنوعی از جمله انواع دستمال کاغذی، نوتر بهداشتی و پوشک کودکان تولید می‌کند.

ضمن اینکه شرکت ماهین سمنان نخستین واحد تولیدی کشور است که اقدام به تولید محصولات بهداشتی به‌صورت تمام اتوماتیک و بدون دخالت دست کرده است. الان مجموعه ما در فضایی به مساحت 40هزار مترمربع و با 400نفر پرسنل مشغول به فعالیت است.

نبض اقتصاد کند می‌زند

خوشگرد درباره شرایط فعلی بازار و تولید می‌گوید: به طور کلی از دو سه سال اخیر کشور گرفتار رکود شدید و بی‌سابقه‌ای شده که خروج از آن به راحتی ممکن نیست. تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی، سود بانکی بالا و کمرشکن و ثابت ماندن نرخ دلار عمده مشکلاتی هستند که همه ارکان تولیدی و اقتصادی کشور را درگیر کرده است.

با این شرایط و گرفتاری‌ها رغبتی برای سرمایه‌گذاری نیست و صاحبان سرمایه ترجیح می‌دهند سراغ فعالیت‌های زودبازده و پرسود مثل سپرده‌گذاری و ساختمان‌سازی بروند و کسی دنبال تولید نمی‌رود. با این همه اوضاع و احوال خوب نیست و چرخ اقتصاد کشور به کندی می‌چرخد. وی به مشکلات تولید اشاره می‌کند و می‌افزاید: قیمت تمام شده محصول تولیدی خیلی بالاست. نرخ فروش تولیدات ما فاصله زیادی با قیمت تمام شده ندارد و به نوعی سربه‌سر می‌شود.

بدین صورت که اگر ما ایکس واحد از تولید کم کنیم نه تنها سود کار را از دست می‌دهیم، بلکه دچار ضرر هم می‌شویم. رقابت بسیار تنگاتنگ و نفس‌گیری در این حوزه برقرار و آسیب‌پذیری آن نسبت به دیگر صنایع بیشتر است. از طرفی با توجه به اینکه بازار تولید و عرضه اشباع شده، ادامه این کار با این شرایط بسیار سخت شده است.

مشکلات پیش‌رو

این تولیدکننده قدیمی یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش‌رو را اشکالات سیستم بانکی و ناکارآمدی آن می‌داند و می‌گوید: جدای از بالا بودن نرخ سود بانکی، مشکل دیگر عدم امکان انتقال ارزی به خاطر مسدود شدن سوییفت است.

پول همین مقدار صادرات اندک را به خاطر مشکلات انتقال ارز نمی‌توانیم منتقل کنیم. وی حجم مصرف سرانه کشور را برای هر نفر دو کیلوگرم در سال عنوان کرد که با میزان سرانه جهانی فاصله زیادی دارد. متوسط مصرف سرانه در آمریکا 31کیلو و در اروپا 29کیلوگرم است.

مقدار مصرف رابطه مستقیمی با بهداشت فردی و نحوه استفاده از این محصولات دارد. هرچقدر مقدار مصرف بیشتر باشد، تقاضا برای عرضه بیشتر خواهد بود. عمده صادرات ما به عراق، افغانستان و کشورهای آسیای میانه است. مهم‌ترین رقبای ما در منطقه کشورهای ترکیه، مصر و تونس هستند که حجم زیادی از بازارهای کشورهای منطقه و شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس را در اختیار دارند.

تولید

خوشگرد در مورد شیوه تولید می‌گوید: اگر تولید مکانیزه یا حداقل نیمه‌مکانیزه نباشد اصلا صرف نمی‌کند. چون هزینه‌های دستمزد و بیمه و سایر هزینه‌های جانبی آنقدر بالا می‌رود که کارفرما قید کار را می‌زند. اقلام تولیدی در این صنعت بسیار متنوع است که در اندازه‌ها و مدل‌های گوناگونی تهیه می‌شود.

هر کدام از اینها ادوات و ماشین‌آلات مخصوصی را می‌خواهد که بسته به حجم تولید هزینه‌هایش فرق می‌کند. ممکن است کسی با 100میلیون تومان هم یک فضای کوچک را اجاره کند و به تولید مشغول شود، ولی حاصل کارش به درد نمی‌خورد. ولی برای راه‌اندازی یک کارخانه معقول و جمع وجور چیزی نزدیک به 10میلیارد تومان لازم است.

خوشگرد مشاغل مورد نیاز و تخصص‌های لازم برای این صنعت را متنوع عنوان کرده و می‌گوید: به‌عنوان مثال در مجموعه ما از کارگر ساده و ماهر تا مهندس، صنایع، برق، مکانیک، آی‌تی و. . . مشغول به کار هستند. همچنین یک واحد آزمایشگاهی مدرن دراختیار داریم که به نوعی مهم‌ترین بخش کارخانه است.

مجوزهای لازم برای تولید سه گواهینامه است که پروانه بهره‌برداری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، پروانه بهداشت از طرف وزارت بهداشت و پروانه استاندارد که از سوی موسسه ملی استاندارد صادر می‌شود. تولیدات شرکت به‌صورت عمده و خرده فروشی در تمام مغازه‌های کشور و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در دسترس عموم مردم است.

ارتباط با نویسنده: Ali_elmi1361@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/QctUd8xI
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
یکی از پرسنل شرکت ماهین :
1 ماه پیش
من از مدیریت این مجموعه کمال تشکر را دارم.از اینکه با این اوضاع بد اقتصادی توانسته با مدیریت خود این کار را ایجاد کند تا ما نیز بتوانیم از این سفره با برکت .نانی بخوریم و خداوند را شکرگذار باشیم سپاسگزارم.ولی خواهشی دارم.امیدوارم حداقل سالی دو یا سه بار به شرکت خودتون سرکشی کنید و از نزدیک از مشکلات پرسنل تون مطلع شوید.و تمامی حق و حقوق پرسنل مانند طرح طبقه بندی .سختی کار وبیمه تکمیلی را اجرا کنید تا ما که در این مجموعه کار میکنیم .با علاقه و اشتیاق بیشتری کار کنیم و شرمنده خانواده خود نشویم
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه