دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 6 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
چگونگی مدیریت شغل اوراقچی اتومبیل از زبان رئیس اتحادیه

سراغ نوفروشی بروید

8 سال پیش ( 1394/7/19 )
پدیدآورنده : غزال بابایی  

شاید همه ما در برنامه‌های تلویزیونی دیده باشیم که خودروها اوراق می‌شوند و به یک پارکینگ پر از خودروهای تاریخ مصرف گذشته انتقال پیدا می‌کنند، اما راه و رسم نان درآوردن از این شغل را نمی‌دانیم. شاید شغل اوراقچی اتومبیل از شغل‌های رایج کشور نباشد اما هر چه است دارای اتحادیه‌ای است که محمد علی رحیمی دولت آباد در رأس آن نشسته و تدابیر لازم را برای اعضای اتحادیه تعیین می‌کند. در ادامه گفت‌وگوی مدیریتی «فرصت امروز» را با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم مستعمل خودرو و صنوف وابسته بخوانید.

5353625635725637257325725725

کمی در مورد شغل‌تان توضیح دهید. برخی افراد هنوز به شغل شما آشنایی ندارند و بسیاری از افراد هم نمی‌دانند که این شغل دارای اتحادیه مجزا است.

در مورد شغل که باید بگویم شغل ما اوراقچی اتومبیل است و تنها افرادی می‌توانند در این زمینه فعالیت کنند که از اتحادیه دارای جواز کسب باشند. البته مدتی است که نام اتحادیه ما تغییر کرده است. قبلا اتحادیه اوراقچی اتومبیل بود که به فروشندگان لوازم مستعمل خودرو و صنوف وابسته تغییر نام داده است. کار ما این است که خودرو را از مراکز مجازی که اجازه اوراق خودرو را صادر می‌کنند می‌خریم و بعد از جدا کردن قطعات، به‌صورت خرد به مردم عرضه می‌کنیم. برخی کارخانجات خودروسازی هم هستند که ممکن است قطعه‌ای مانند گلگیر آنها در خط تولید با ضربه مواجه شده و نمی‌توانند روی خودرو سوار کنند. در آن صورت به ما می‌فروشند و ما هم به‌صورت آنتیک به مردم عرضه می‌کنیم. شغل ما به چهار دسته فروشندگان لوازم مستعمل اتومبیل، لنت‌کوبی اتومبیل و ماشین‌آلات صنعتی، جرثقیل‌داران ثابت و سیار و جک‌سازی اتومبیل تقسیم می‌شود که برای فعالیت در هر کدام از رسته‌ها باید قوانین مربوط به آن اجرایی شود.

علت این تغییر نام اتحادیه چه بوده است؟

تنها به دلیل اینکه نام‌اوراقچی از برند اتحادیه برداشته شود اما در ماهیت کار تفاوتی نداشته است.

چند سال‌تان است؟

متولد 1330 هستم.

چند سال است که در این صنف مشغول به کار هستید؟

بیش از 50 سال است.

چرا این شغل را انتخاب کردید؟

زمان گذشته مانند اکنون نبود که شرایط خاص و ویژه‌ای برای انتخاب شغل وجود داشته باشد. هر شغلی که درآمد داشت قطعا متقاضی هم داشت.

آیا این شغل را به کسی پیشنهاد می‌کنید؟

خیر.

چرا؟

به این دلیل که در برخی موارد خطرناک است. اکنون برخی واحدهای غیر‌مجاز هستند که خودروهای ربوده شده را اوراق می‌کنند و باعث بدنامی این صنف شده‌اند. البته اقدامات لازم برای جلوگیری و شناسایی این افراد از سوی پلیس آگاهی انجام شده اما این شغل امروز شغلی نیست که بتوان به‌صورت گسترده در آن فعالیت کرد. از سوی دیگر هر چه این شغل کوچک بماند بهتر است و جنبه اطمینان بیشتری خواهد داشت. به همین دلیل به کسی هم پیشنهاد نمی‌کنم که وارد این شغل شود.

افراد متخلف در این صنف چرا به بخش خرید خودروهای سرقتی رو می‌آورند؟

طمع؛ برای اینکه سود کسب‌وکار خود را بالاتر ببرند. این افراد از آینده خود بی‌خبر هستند اما باید بدانند که مال سرقتی و حرام هیچ وقت به مقصد نخواهد رسید.

برخی افراد مدت زیادی است که در این شغل مشغول به فعالیت هستند و هنوز به سوددهی قابل توجهی نرسیده‌اند. به آنهایی که در این صنف مشغول به کارند چه پیشنهادی دارید تا کسب سود بیشتری داشته باشند؟

به نظر من اگر بتوانند به فروش اجناس نو رو بیاورند می‌توانند سود بیشتری کسب کنند. به این دلیل که تنها افرادی به ما مراجعه می‌کنند که یا کالای موردنظرشان در بازار نیست یا افرادی هستند که از پس هزینه‌های قطعات نو بر نمی‌آیند. اگر کارخانجات تولیدی، تولیدات خود را با کیفیت‌تر به بازار عرضه کنند حتماً شرایط این صنف هم بهتر خواهد شد. افرادی که در این صنف مشغول به کار هستند باید انصاف و درستی را سرلوحه کار خود قرار دهند، به این دلیل که ممکن است افراد به دنبال قطعه‌ای باشند که در بازار یافت نشود و در آن صورت فروشنده قیمت‌گذار کالا خواهد بود.دراین صورت اگر کالا را با قیمت مناسب به مشتری عرضه کند که نامه نانوشته تضمین برای حضور دوباره مشتری را امضا کرده است اما اگر به قول معروف دندان گرد بازی در بیاورد ممکن است که مشتری عطای خرید را به لقای آن ببخشد و وقت بیشتری برای پیدا کردن قطعه کمیاب بگذارد.

در طول سال‌هایی که در این صنف مشغول بودید چه چیزی همیشه سرلوحه کار شما بود؟

مردم، مردم و مردم. همیشه خودم را جای افرادی می‌گذاشتم که برای خرید محصولات دست دوم مراجعه می‌کردند به همین دلیل هیچ وقت آرزوهای محال به سرم نزد و کار خودم را انجام دادم.

اکنون اتحادیه چند عضو دارد؟

نزدیک به 1000 عضو. البته تعدادی از واحدهای صنفی هم در سطح شهر مشغول فعالیت هستند. نکته‌ای که درباره اتحادیه باید بگویم این است که در آینده‌ای بسیار نزدیک صنف ما از تهران خارج می‌شود و به حاشیه شهر می‌رود. قرار است که به خیابان خاوران، مجتمع ثامن‌الحجج برویم و همه افرادی که در میدان شوش فعالیت دارند در آنجا مشغول به کار شوند. اگر اداره اماکن نیروی انتظامی بتواند شرایطی را فراهم کند که در آن منطقه همه اوراقچیان را ساماندهی کند، دیگر مشکلی برای مردم به وجود نخواهد آمد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gFfZUXSP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه