جمعه, ۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Fri, 26 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

حتی با حضوری کوتاه در نمایشگاه بین المللی گردشگری متوجه می شوید که آژانس های مسافرتی و فعالان این بخش بیشترین تمرکز خود را روی تورهای خارجی نهاده اند. کمتر آژانس هایی به چشم می خورند که برگزارکننده تورهای داخلی باشند، اما در این میان هستند شرکت هایی که جامعه هدف شان توسعه گردشگری داخلی و اهمیت دادن به توسعه بناهای تاریخی است.

شرکت سرمایه گذاری ساختمانی عظام یکی از این شرکت ها محسوب می شود که با فعالیت های بی وقفه خود به مرمت بناهایی مثل عمارت مسعودیه و خانه عامری ها در کاشان همت گمارده است. این شرکت سرمایه گذاری با افتتاح چندین پروژه جذاب سعی در گسترش گردشگری داخلی و جذب گردشگران ورودی داشته و معتقد است با رونق این صنعت بسیاری صنایع مرتبط نیز منتفع خواهند شد. برای آشنایی با این شرکت سرمایه گذاری گفت و گویی را با عدنان مصلایی، مدیر روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری عظام داشته ایم که در ادامه می خوانید.

در ابتدا توضیحی در مورد شرکت سرمایه گذاری عظام و نحوه فعالیت خود بدهید؟

شرکت سرمایه گذاری ساختمانی عظام به طور کلی در بخش سرمایه گذاری فعالیت می کند. در گذشته این شرکت در بخش قطعات خودرو فعال بوده، اما چندسالی است که  وارد بحث گردشگری و هنر هم شده است. این شرکت یکی از عناصر اصلی و برگزارکننده حراج تهران بوده که در حال حاضر وارد عرصه گردشگری نیز شده است طوری که، هتل سرای عامری توسط این شرکت بنیان گذاشته شد.

تا چند سال گذشته این خانه به محل دفن زباله  های اطراف تبدیل شده بود، اما پس از احیای آن و تغییر کاربری آن به هتل بوتیک، حدود دو هفته گذشته برنده عنوان بهترین هتل خاورمیانه از دیدگاه استفاده کنندگان آن شد. این مهم تا جایی پیش رفت که سفیر فرانسه هفته فرانسه را در خانه عامری ها برگزار کرد. تصور کنید این اتفاق چه تأثیری در وجهه بین المللی و برندینگ ایران می تواند داشته باشد.

از دیگر اقدامات این شرکت احیای عمارت مسعودیه و برگزاری رویدادهای فرهنگی در آن بود. حدود چند سال گذشته شرکت عظام روند احیای این بنا را در دست گرفت. ابتدا گفته شد که این عمارت نیز باید به هتل تبدیل شود، اما پس از بررسی کارشناسان متوجه شدیم در صورت تبدیل شدن این عمارت به هتل، عمارت از بین خواهد رفت پس توجه به کارهای فرهنگی دستور کار قرار گرفت ولی متأسفانه در روند نامه نگاری ها این مجوز صادر نشد و با اینکه تمام کارهای مرمت آماده شده و بودجه آن نیز کنار گذاشته شده بود این عمارت از شرکت پس گرفته شده و به صندوق احیا و مرمت آثار باستانی واگذار شد.

در حال حاضر پرونده عمارت مسعودیه به دادگاه رفته است و سازمان صندوق احیا و مرمت آثار باستانی این عمارت را به فضایی اداری تبدیل کرده است. رفت وآمد روزانه 100نفر کارمند به این عمارت،  قطعاً به بافت تاریخی عمارت صدمات جبران ناپذیری وارد خواهد کرد. با رویدادهای فرهنگی که عظام در چند سال گذشته مثل خانه موسیقی، تماشاخانه و برگزاری تورهای کودک در روز کودک در این عمارت انجام داد،  طوری شد که در عرض یک سال عمارت برای همگان مکانی آشنا به نظر آمد تا جایی که برای کافی شاپ آن باید از قبل جا رزرو می شد.

ظاهراً پروژه هزار و یک شب هم رو به اتمام است؛ همان پروژه ای که از آن به دیزنی لند یاد کرده بودید؟

افتتاح یک قطب گردشگری در انتهای بزرگراه همت از کارهای دیگری است که در دست اجراست. پروژه هزار و یک شب، نخستین تم  پارک ایران خواهد بود. منظور از تم پارک، فضایی است که علاوه بر تفریح، محتوایی نیز به بازدیدکننده آموزش می دهد و این طور نیست که تنها به چند وسیله بازی بسنده کند.

به عبارتی هزار و یک شب دیزلی لند ایران است که کودکان ما را با ایران قدیم آشنا می کند. سر در ورودی این پارک مثل  سر در باغ ملی ساخته شده است. علاوه بر این با کاشت 67 هزار درخت که 20درصد آنها درختان بومی ایرانی هستند سعی کرده ایم به کودکان گونه های گیاهی مثل گون و. . . را بشناسانیم. از کارهای صورت گرفته دیگر در این تم پارک ساخت و بازسازی جاده ابریشم است.

همچنین یک بازی اکتشافی برای کودکان طراحی شده است که با کار گروهی بتوانند یک شیء قدیمی را کشف کنند و با میراث فرهنگی آشنا شده و ارزش اشیای باستانی مثل عتیقه جات را درک کنند. هر شب برنامه قصه گویی و تئاتر از رستم و سهراب و شیرین و فرهاد اجرا خواهد شد و هفت گنبد نظامی براساس هفت شهر عشق آن تبیین و بازسازی شده است.

در رابطه با برنامه ها و اسباب بازی ها نیز باید بگویم همه وسایل استفاده شده در این تم پارک اروپایی بوده و حتی از یک پیچ چینی هم استفاده نشده است. در آینده ای نزدیک در تم پارک هزار و یک شب سه هتل افتتاح می شود تا مسافران بتوانند بدون توقف در ترافیک از هر دو فرودگاه مهرآباد و امام خمینی(ره) خود را به بزرگراه همت برسانند و در این هتل ها اقامت کنند.

آیا تم پارک آبی اوشن در حال حاضر فعالیتش را آغاز کرده است؟

تم پارک آبی اوشن حدود سه روز گذشته به صورت آزمایشی در کیش آغاز به کار کرده و افراد می توانند با خرید بلیت از این مجموعه استفاده کنند. این تم پارک از نظر فضای سبز، مساحت، ارتفاع، کافی شاپ ها و رستوران های بین المللی بی نظیر بوده و زیباترین پارک آبی ایران و خاورمیانه محسوب می شود. تمام بازی های این تم پارک از کشور کانادا خریداری شده و تنها پارک آبی روباز ایران است که می توان در آن حمام آفتاب گرفت. امیدواریم پس از بهره برداری کامل پارک اوشن، این مجموعه چهار روز در هفته را به بانوان اختصاص دهد.

در کنار تمام مجموعه هایی که شرکت سرمایه گذاری عظام در آنها سرمایه گذاری کرده است توجه به گردشگری حلال در مرکز توجهات قرار گرفته است. گردشگری حلال تنها مختص ایران نیست بلکه در اکثر کشورهای اسلامی وجود دارد.

به طور مثال برخی خانواده ها به دلایل مذهبی دوست ندارند فرزندان شان در فضاهای مختلط وارد شوند و این امر در تمام زمینه ها مثل محل اقامت، تغذیه، نوشیدنی و حتی استخرها صدق می کند. به همین جهت بسیاری از خانواده های عربی از پارک آبی کیش استقبال کرده اند.

محل درآمدزایی شرکت عظام از چه راهی است؟

تنها راه درآمدزایی مجموعه های گروه سرمایه گذاری عظام از فروش بلیت ها در مجموعه های مختلف است.

کار عمارت مسعودیه به کجا رسید؟

در این باره قبل از عید دادگاهی برگزار خواهد شد که هر دو طرف به رأی نهایی دادگاه تمکین خواهند کرد. اگر مجوزهای مرمت صادر شده بود حداقل تا شش ماه گذشته مقاوم سازی های ساختمان به پایان می رسید.

در حال حاضر دیگر اینکه چه کسی مرمت و بهره برداری عمارت را برعهده می گیرد مهم نیست تنها این موضوع اهمیت دارد که این عمارت زیبا حفظ شود زیرا بسیاری از ویژگی های این عمارت نه تنها در ایران بلکه در دنیا بی نظیر است. تنها آرزوی ما این است که عمارت نجات پیدا کند. شاید کارهای مرمت و هزینه های نگه داری یک بنا نسبت به درآمدزایی آن برای یک هلدینگ تجاری جذاب باشد اما برای یک سرمایه گذار شخصی مثل عظام که به دنبال کارهای ملی است چندان سودآور نیست.

بازار گردشگری ایران را دارای چه پتانسیل هایی برای سرمایه گذاری می دانید؟

مهم ترین ویژگی ایران بکر بودن آن است. با گذشت زمان مقاصد گردشگری دنیا برای گردشگران تمام خواهد شد، اما کسانی که به فرهنگ و تمدن ایران علاقه مندند می توانند ایران را به عنوان یک مقصد فرهنگی برای مسافرت در نظر بگیرند

. بسیار تأسف بار است که کشورهای همسایه ایران بیش  از درآمد صادرات نفت ایران از گردشگری درآمد کسب می کنند، اما ایران با چنین پیشینه فرهنگی عظیمی سهمی از این بازار ندارد. گردشگری چندین بعد دارد، اما موضوعی که بیش از هر چیزی به شخصه روی آن تأکید دارم ذهنیتی است که از ایرانی ها در خارج از کشور وجود دارد.

به قدری در مورد ایران و ایرانی ها سیاه نمایی شده است که وقتی شخصی می آید و از ایران دیدن می کند چهره دیگری از کشور را برای دیگران بازگو می سازد. به عقیده من این وظیفه میراث فرهنگی است که به عنوان روابط عمومی کشور در حوزه گردشگری، روی چنین موضوعات و تبلیغاتی سرمایه گذاری کند.

کمبودهای صنعت گردشگری را چطور ارزیابی می کنید؟

نخستین مسئله حمایت همه جانبه است، منظورم حمایت مادی نیست. زمانی که شخصی به کار مرمت و حوزه گردشگری وارد می شود باید از 10 سال بعد کار خود اطمینان داشته باشد زیرا کار گردشگری، کاری زمان بر است؛ حداقل با گذشت سه سال از خواب سرمایه، سال چهارم کار به بهره برداری رسیده و از سال پنجم روند اقتصادی به چرخش درمی آید. اگر این حمایت ها و پشتیبانی ها صورت نگیرد شاهد امری خواهیم بود که امروزه نیز در حال وقوع است.

بسیاری از سرمایه گذاران به جای سرمایه گذاری در کارهای پرریسک به سمت واردات رفته و در مدت کوتاهی،  سودهای کلانی دریافت می کنند؛ روندی که کارخانجات ما نیز پی گرفته اند. نکته بعدی بحث روادید، امکانات فرودگاه، بحث حمل و نقل، امکانات غذایی و سرویس های بهداشتی  بین راهی است که در ایران چنین امکانات زیرساختی به صورت استاندارد ایجاد نشده است و کمبودهای زیادی در این زمینه به چشم می خورد.

جامعه هدف سرمایه گذاری های شما چه کسانی هستند؟

شرکت سرمایه گذاری عظام با خروج ارز از کشور به شدت مخالف است به همین جهت بیشترین تمرکز خود را بر گردشگری داخلی متمرکز کرده است. شاید بسیاری از ایرانیان حتی کوچه پس کوچه های شهری در خارج از کشور را بلد باشند، اما ندانند که خانه عامری ها در کاشان است. تمام اینها ضعف صنعت گردشگری ایران است پس بهتر است در ابتدای امر کشور خود را به خوبی بشناسیم.

حوزه گردشگری به لحاظ درآمدزایی جمعی، حوزه بسیار وسیعی است تا جایی که می تواند بسیاری از صنایع مثل صنایع دستی، پوشاک، حمل و نقل، هتل و چندین صنعت دیگر را احیا کند. میلیون ها ایرانی خارج از کشور زندگی می کنند که اگر تنها سالی یک بار برای سرزدن به خانواده های خود وارد ایران شوند، صنعت گردشگری ایران به لحاظ درآمد با برخی کشورهای همسایه برابری خواهد کرد.

اشاره کردید به اهمیت ورود گردشگر به کشور، همچنین مطابق برنامه افق 1404، 20میلیون گردشگر به ایران می آیند؛ چقدر وقوع چنین امری را شدنی می دانید؟

می توانم این اطمینان را بدهم که در صورت ساخت زیرساخت ها و امکانات حتی زودتر از این موعد هم این اتفاق رخ خواهد داد زیرا کشور ما در این حوزه ظرفیت های بسیار بالایی دارد.

ارتباط با نویسنده: Leilashirzad69@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/NIsPE2dM
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه