شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

بدون تردید هر مدیر موفق و حرفه ای، نقطه شروعی در حرفه مدیریت داشته است. این افراد در ابتدای کار خود یقینا مهارت حال حاضر خود را نداشته و به مرور رشد پیدا کرده اند. با این حال همواره این جو وجود دارد که پست مدیریت شایسته افرادی است که در این رابطه تجربه کافی و درازمدتی دارند و همین امر باعث می شود نیروی جوان شانس اندکی برای نمایش توانایی های خود داشته باشند.

بیشتر این افراد در سمت های پایین تر کار خود را آغاز می کنند و حداقل چندین سال طول می کشد تا به مرتبه های بالاتر و در نهایت پست مدیریت دست پیدا کنند. تحت این شرایط عملا نمی توان شانسی برای فردی که می خواهد از همان ابتدای جوانی در سمت مدیر یک شرکت کار کند، قائل شد.

با این حال در صورتی که بستری برای شما فراهم شد لازم است به شکلی عمل کنید تا همگان ناظر توانایی و استحقاق شما باشند و مخالفان نیز مجبور به سکوت شوند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله به معرفی و بررسی شش عامل مهم که می تواند در موفقیت شما به عنوان یک مدیر تازه  کار تأثیرگذار باشد، بپردازیم.

1-کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید

هنگامی که شما کار خود را به درستی انجام دهید هیچ کس نمی تواند اعتراضی کند. این امر یک اصل مهم محسوب شده و لازم است بدانید در نخستین گام باید برنامه ای کاربردی برای انجام تمامی امور مرتبط با خود داشته باشید. بدون برنامه درست کاری شما به فردی بی نظم تبدیل خواهید شد که نمی تواند اولویت بندی داشته باشد و همین امر در نهایت باعث خواهد شد اقدامات شما آنگونه که باید تأثیر گذار نباشد. اگرچه شما یک مدیر تازه کار هستید و شاید تحت بهترین شرایط و خرج بیشترین زمان و انرژی نتوانید مانند فردی حرفه ای بی نقص ظاهر شوید، با این حال ضروری است از یک استانداردی بالاتر باشید تا بتوانید جایگاه خود را حفظ کنید.

توجه به این نکته ضروری است که به علت آنکه مدیریت، پست ایده آل و بالاترین نهاد تصمیم گیری در شرکت است، بدون شک تعداد افردی که خواهان دستیابی به آن هستند بسیار زیاد خواهد بود و شما رقبای فراوانی خواهید داشت. در همین راستا تنها رسیدن به صندلی مدیریت خصوصا برای شما که فردی تازه کار هستید نباید اولویت و نقطه پایان باشد. این دستاورد تنها نقطه شروع شما بوده و حفظ آن عملا به عملکرد شما بستگی دارد.

2- یادگیری خود را متوقف نکنید

با توجه به این امر که شما هنوز به پختگی لازم دست پیدا نکرده اید، لازم است یادگیری را -که ضامن پیشرفت شما است- متوقف نسازید. در این راستا مطالعه کتاب های مرتبط با زمینه کاری خود دانش کاری شما را افزایش خواهد داد. همچنین لازم است سوابق کاری مدیران پیش از خود را به دقت مطالعه کنید تا با جو مدیریتی و اقدامات لازم آشنا شوید. این امر مزیت دیگری نیز دارد و باعث می شود با نقاط ضعف و قوت مدیران سابق آشنا شوید و از تجربه آنها استفاده کنید. این اقدامات راهنمای عمل شما خواهد بود و باعث خواهد شد ضریب اشتباهات خود را به طرز چشمگیری کاهش دهید. استفاده از فردی با سابقه کاری طولانی مدت در شرکت به عنوان مشاور خود نیز حاوی نکات آموزشی بی نظیری خواهد بود.

3- مهارت های کارکنان خود را افزایش دهید

درست مانند یک تیم فوتبال، حتی اگر مربی از بالاترین حد تجربه و بهترین عملکرد نیز برخوردار باشد، در صورتی که بازیکنان در سطح مطلوب و مورد انتظار نباشند، مربی نخواهد توانست ایده های خود را پیاده کند. به همین خاطر لازم است در صورتی که میزان توانایی تیم خود را کافی نمی دانید، برای آن برنامه ریزی کنید. با این حال در بسیاری از موارد مشاهده شده است که افراد، دارای مهارتی به مراتب بالاتر از مقداری هستند که در محل کار خود به نمایش می گذارند.

به همین خاطر بهتر است از همان ابتدا روابط خوبی با تمامی کارکنان خود برقرار کنید تا دستورات شما بهتر اجرا شوند. درواقع شما فرد تصمیم گیرنده شرکت هستید و اگر نتوانید سایرین را مجاب به پیروی از خود کنید، خیلی زود با مشکلی جدی مواجه خواهید شد. در همین راستا ایجاد بستری برای بهبود روابط با سایرین الزامی است.

4- خود را محدود نکنید

به هر میزان که بیشتر کار مدیریتی انجام دهید، زودتر به سطح بالاتری از مهارت و تجربه دست پیدا خواهید کرد. به همین خاطر توصیه می شود در شرکت های دیگر نیز به طور آزمایشی این کار را انجام دهید. در این رابطه ضرورتی ندارد که حتما در مقام مدیر آن شرکت باشید، بلکه تنها کافی است بعضی از روزها در دفتر کار مدیریت حضور داشته و عملکرد مدیر آن را مورد ارزیابی قرار دهید. این خود به نحوی کلاس آموزشی شما خواهد بود. همچنین این امر ممکن است به پیشنهادات بهتر کاری منجر شود که حتی به فکر ترک پست فعلی خود باشید. تحت این شرایط تصمیم گیرنده شما هستید و باید در نظر بگیرید که کدام یک برای شما سودمندتر خواهد بود.

5- هرچیزی را که لازم دارید بخواهید و درباره هر موضوعی که نیاز دارید سوالات خود را بپرسید

هنگامی که در بالاترین سطح شرکت قرار می گیرید دیگر نباید منتظر باشید سایرین به شما بگویند که چه باید بکنید. درواقع دیگر این شما هستید که باید تعیین کنید که چه کسی چه کاری را به چه نحوی و طی چه مدتی انجام دهد. اگرچه در این رابطه توصیه می شود به نحوی عمل کنید که استقلال کاری مورد نیاز فرد حفظ شود، با این حال باید بدانید که لازم است هرآن چیزی را که لازم دارید از سایرین بخواهید.

همچنین توجه به این نکته ضروری است که شما تنها زمانی قادر خواهید بود دانش خود را افزایش دهید که مهارت پرسیدن را در خود تقویت کنید. اگرچه لفظ مهارت برای سوال پرسیدن کمی عجیب به نظر می رسد با این حال واقعیت این است که بسیاری از افراد در این رابطه با مشکلات کوچک و بزرگی مواجه هستند و به همین خاطر لازم است روی آن کار شود. اشتباهی که بسیاری از مدیران مرتکب می شوند این است که آنها نباید از کسی سوال کنند و این بیانگر ضعف آنها خواهد بود.

با این حال واقعیت این است که هیچ فردی نمی تواند نسبت به همه چیز خودش آگاه باشد. با این حال عدم آگاهی شما منجر به تصمیمات ناقص و بعضا اشتباه خواهد شد. به همین خاطر لازم است غرور و تعصب بی جای خود را کنار گذاشته و هرچیزی را که نیاز به دانستن آن دارید از هرکسی که فکر می کنید در شرکت و حتی خارج از محیط کاری می تواند پاسخی جامع داشته باشد، بپرسید.

6- به سایرین فرصت صحبت دهید و رهبران غیر رسمی را شناسایی کنید

اگر خواهان تیمی خوب هستید لازم است در آنها این باور را ایجاد کنید که برای شرکت ارزشمند هستند. یکی از بهترین اقدامات در این رابطه این است که به آنها فرصت صحبت با خود را بدهید. این امر با در اختیار گذاشتن ساعاتی در هفته برای این کار یا ساختن گروهی در شبکه های اجتماعی میسر خواهد بود. همچنین توجه به این نکته الزامی است که همواره در یک شرکت حداقل دو مدیر وجود دارد. این امر کمی عجیب به نظر می رسد با این حال یک واقعیت غیرقابل انکار است.

درواقع شما مدیر رسمی شرکت محسوب می شوید و ممکن است در ابتدای کار نتوانید قلبا سایرین را مجاب به مدیر بودن خود کنید. در هر شرکتی همواره کارمندانی وجود دارند که مورد احترام و اعتماد سایرین هستند. این افراد به نوعی رهبران غیررسمی شرکت محسوب می شوند و لازم است با آنها ارتباط خوب و قوی برقرار کنید. توجه داشته باشید در صورتی که نتوانید در این امر موفق باشید ممکن است با کارشکنی آنها مواجه شوید که بدون شک به علت پشتیبانی احتمالی سایرین از وی، اخراج چنین افردی نیز بسیار سخت خواهد بود.

با رعایت موارد ذکر شده خواهید توانست از همان ابتدای کار خود عملکردی دور از انتظار و به مراتب بالاتر از حد توقع سایرین داشته باشید که خود به استحکام جایگاه شما منجر خواهد شد.

برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/BL6VxWeg
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه