دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 6 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

بازاریابی در شبکه های اجتماعی، با شیوه های سنتی تبلیغات و بازاریابی بسیار متفاوت است. برای موفقیت در شبکه های اجتماعی باید با آداب حضور در آنها آشنا باشید.

به گزارش زومیت، امروزه دیگر اهمیت رسانه های اجتماعی در تجارت و کسب وکار مورد تردید نیست و حتی شرکت های کوچکی که وب سایت خصوصی ندارند، می دانند که باید در این اجتماع حضور داشته باشند.

صرف حضور در رسانه های اجتماعی، قدمی مثبت است (البته به  تمامی کارآفرینان جوان توصیه می شود وب سایت خودشان را هم داشته باشند)، ولی بازاریابی برای کسب و کارهای کوچک از طریق این رسانه ها، نیازمند طرز تفکری بالغ و هوشمندانه است. بازاریابی رسانه های اجتماعی فقط تبلیغات نیست و شما به گام های بیشتری برای رساندن پیام تان به مردم نیاز دارید.

از طرف دیگر، رسانه های اجتماعی به یکی از کانال های اصلی خدمات مشتریان تبدیل  شده اند. شما بیشترین بازخورد مشتریان را - چه زمانی که از خدمات شما رضایت دارند و چه زمانی که گله مندند - در رسانه های اجتماعی مشاهده می کنید. بسیاری از این بازخوردها و نظرات برای سایر مردم هم قابل  دسترسی هستند و این بدان معناست که شما باید با دقت و زیرکی بیشتری مراقب دیدگاه و احساس مشتریان خود باشید.

اما نگران نباشید. ماهیت عمومی رسانه های اجتماعی تقریباً همیشه چیز خوبی است و حتی زمانی که مشتریان تان شکایت می کنند، شما با اندکی آگاهی می توانید آن را به تجربه خوبی برای شان تبدیل کنید. بنابراین اگر تاکنون برای حضور کسب وکار خود در رسانه های اجتماعی اقدامی نکرده اید، بهتر است هرچه زودتر دست به کار شوید؛ فقط مراقب باشید از این اشتباهات کلاسیک اجتناب کنید.

حساب های رسانه های اجتماعی مختلف خود را به شیوه ای مشابه به روزرسانی می کنید

رسانه های اجتماعی با هم متفاوتند. روشی که در یکی از آنها خوب جواب می دهد، لزوماً در دیگری بازدهی خوبی ندارد. بنابراین توییت های خود را به صورت خودکار به صفحه فیس بوک تان ارسال نکنید یا سعی نکنید به روزرسانی لینکدین خود را در اینستاگرام هم منتشر کنید. این پلتفرم ها کاملاً باهم متفاوت  هستند و کاربردهای مختلفی دارند.

بدترین نتیجه ای که این اشتباه به دنبال خواهد داشت این است که به  مرور زمان، مردم به روزرسانی های شما را نادیده خواهند گرفت و به هیچ کدام از تلاش های شما توجهی نمی کنند.

کاربران دیگر را دنبال نمی کنید

نباید رسانه های اجتماعی را با تبلیغات اشتباه بگیرید. رسانه ها مسیری یک طرفه نیستند، بنابراین شرکتی نباشید که هیچ کس و هیچ گزینه دیگری را به جز خود، فالو نمی کند.

به محض اینکه حساب کاربری خود را تنظیم کردید و آن را به مرحله ای رساندید که مقبول به نظر می رسید، ۲۰ تا ۴۰ کاربر دیگر را بیابید و آنها را دنبال کنید. سپس در طول زمان، پست های آنها را لایک کنید، برای آنها کامنت بگذارید و حتی برخی از این پست ها را در صفحه خود بازنشر دهید. سعی کنید بخشی از اجتماع آنها باشید. به این ترتیب آنها کم کم شما را می شناسند و آن قدر به شما علاقه پیدا می کنند که بخواهند خودشان هم شما را فالو کنند.

به علاوه فالو کردن شرکت ها و سازمان های دیگر را هم فراموش نکنید. با نظر دادن و به اشتراک گذاری پست ها، با آنها وارد تعامل شوید. این  یکی از بهترین روش های دیده شدن است.

از حساب کاربری شخصی خود به عنوان حساب شرکت هم استفاده می کنید

طبق آخرین تحقیقات سال ۲۰۱۷، تنها ۳۷ درصد از کسب وکارهای کوچک برای ارتباط با مخاطبان خود، صفحاتی جداگانه و تخصصی را طراحی کرده اند. این آمار بدین معنی است که ۶۳ درصد از شرکت های کوچک، حساب های شخصی و شرکتی را از هم تفکیک نمی کنند. این مسئله، چندین مشکل جدی برای تان به وجود می آورد؛ اول اینکه شما را غیر حرفه ای جلوه می دهد، به علاوه فعالیت های شخصی شما را در شبکه های اجتماعی دچار محدودیت می کند. به ویژه در حال حاضر و با شرایط سیاسی ناپایدار، بهتر است مراقب باشید چه مطالبی را برای شرکت خود به اشتراک می گذارید.

حتی اگر موضوع تمایلات و گرایش های سیاسی را کنار بگذاریم، بازهم جالب نیست که عکس های شخصی شما در کنار تصاویر مربوط به شرکت دیده شوند.

این موضوع را هم در نظر داشته باشید که جدا کردن حساب های کاربری شخصی و شرکتی واقعاً کار ساده ای است. این کار برای تان هزینه ای نداشته و برای تمرین آن هم محدودیتی وجود ندارد. پس در نخستین فرصت، صفحات شخصی و کاری خود را در شبکه های اجتماعی از هم جدا کنید. (البته شما این کار را برای حساب های بانکی خود نیز انجام می دهید، این طور نیست؟!)

در رسانه های اجتماعی به پرسش های مشتریان پاسخ نمی دهید

طبق آمار سال ۲۰۱۷، یک سوم کسب وکارهای کوچک، خدمات مشتریان را از طریق رسانه های اجتماعی ارائه می دهند. این خبر خوب و گام بزرگی است، ولی کافی نیست.

مشتریان شما انتظار دارند پاسخ سوالات خود را در صفحات شما ببینند و هنگامی که شما در این کار تعلل یا سهل انگاری کنید، تصویر ناخوشایندی در ذهن آنها به جا می گذارید.

تلاش می کنید در همه شبکه های اجتماعی حضور داشته باشید

به بیان اقتصادی، شما منابع خود را در خروجی های بسیاری پخش می کنید. در این حالت شما فرصت ندارید به  تمامی صفحات خود رسیدگی کنید و در نتیجه نتایج دلخواه تان را به دست نمی آورید.

پس بهتر است دو یا سه پلتفرمی که بهترین نتایج و بازدهی را برای تان خواهند داشت شناسایی کنید و روی آنها متمرکز شوید.

خیلی زیاد، یا خیلی کم پست می گذارید

حضور در رسانه های اجتماعی، مثل همه امورات دیگر زندگی به اعتدال و توازن نیاز دارد. شما باید به میزان کافی در این رسانه ها فعالیت کنید تا به نتایج مطلوب خود برسید، ولی نه به قدری زیاد که مخاطبان را خسته و کلافه کنید.

می توانید از این استانداردها به عنوان یک راهنما استفاده کنید، هرچند این نمونه ها دستور مطلق استفاده شما از رسانه های اجتماعی نیستند.

-فیس بوک: ۵ تا ۱۰ پست در هفته

- توییتر: حداقل ۵ پست در روز

- لینکدین: یک پست در روز

- گوگل پلاس: کمتر از ۵ پست در روز

بهترین ساعات حضور در شبکه های اجتماعی برای مقاصد کسب وکار:

- گوگل پلاس: ۹ تا ۱۱ صبح

- فیس بوک: ۱ تا ۴ بعداًزظهر

- اینستاگرام: ۵ تا ۶ عصر

- پینترست: ۸ تا ۱۱ شب

- توییتر: ۱ تا ۳ بعداًزظهر

- لینکدین: ۵ تا ۶ عصر

از هیچ کدام از ابزارهای رسانه های اجتماعی استفاده نمی کنید

ابزارهای مختلفی برای مدیریت کار با رسانه های اجتماعی وجود دارند که به شما کمک می کنند فعالیت های خود را بهینه سازی کنید. لزومی ندارد شما از همه این ابزارها استفاده کنید، ولی بسته به گستره فعالیت تان در شبکه های خاص، بهتر است ابزارهای ساماندهی آنها را هم در برنامه های خود داشته باشید.

البته این نکته را هم به یاد داشته باشید که زمانی فعالیت های شما در شبکه های اجتماعی مؤثر خواهند بود که ارتباط مستقیمی با مخاطبان خود برقرار کنید.

برای مخاطبان خود در شبکه های اجتماعی، هیچ گونه تخفیف یا امتیاز خاصی قائل نمی شوید

شکی نیست که شما برای جذب مخاطبان تان باید از محتوایی غنی و مفید استفاده کنید، ولی این موضوع هم قابل  انکار نیست که بسیاری از مردم به این دلیل به صفحات شرکت ها در شبکه های اجتماعی مراجعه می کنند که انتظار دارند با پیشنهاد های بهتری مواجه شوند. پس لزوماً نه هر روز، ولی در مناسبت های مختلف با پیشنهادهای تخفیف یا امتیازهای ویژه، پاسخگوی این خواست مخاطبان تان باشید.

انتظار دارید خیلی زود به نتیجه برسید

به نتیجه نشستن حضور در شبکه های اجتماعی، پروسه ای زمانبر است. شما نمی توانید فکر کنید که به محض عضویت در آنها، به هر چه در ذهن دارید، می رسید. نتیجه و کارایی این شبکه ها با حضور مستمر و هوشیارانه شما تضمین می شود.

اگر می پرسید احتمالاً چقدر طول می کشد فالوئرهای ثابتی پیدا کنید و نتیجه تلاش های خود را ببینید، پاسخ شما این است؛ حداقل شش ماه. گرچه در فاصله شش ماه تا یک سال دستاوردهای به مراتب بهتری خواهید داشت.

بسیار تلاش می کنید مخاطبان را برای خرید محصولات تان قانع کنند

سعی کنید به جای اینکه به فکر فروش محصولات تان در شبکه های اجتماعی باشید، آنها را به دیگران معرفی کنید.

بی شک شما می توانید خبر یک رویداد فروش را در صفحات خود اعلام کنید. همچنین می توانید خبر عرضه محصولات جدید خود را به مخاطبان اطلاع دهید، اما انتظار نداشته باشید یا برنامه ریزی نکنید که روند فروش تان با پست هایی که در این صفحات می گذارید تعیین شود.

هدف شما باید در درجه اول سرگرم کردن و جذب مخاطبان باشد و در درجه بعد باید به آنها نکات کاربردی را آموزش دهید. اگر با مشتریان وارد رابطه ای نزدیک نشوید و خودتان را به این امر متعهد ندانید، آنها هم دلیلی برای تعامل با شرکت شما نخواهند داشت.

جمع بندی

رسانه های اجتماعی می توانند بسیار سرگرم کننده و حتی بسیار سودآور باشند، اما باید بدانید بازاریابی در شبکه های اجتماعی تا چه حد با تبلیغات سنتی و شیوه های چانه زنی بازاریابی کلاسیک، متفاوت است. به کارگیری تکنیک های سنتی در رسانه های اجتماعی، بی تردید به برنامه های شما آسیب خواهد زد.

ولی اگر سعی کنید مانند مشتریان تان فکر کنید و محتوایی را به اشتراک بگذارید که برای آنها مهم است، کارتان را خوب انجام داده اید. اگر در بخش خدمات مشتریان، پاسخگوی نیازها و سوالات آنها باشید، یک کانال کسب وکار بسیار عالی خواهید داشت.

برچسب ها : بازاریابی و فروش
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/BqQUgkVt
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه