شرکت صنعتی فولاد بوتیای ایرانیان (سهامی خاص) در سال ۱۳۹۱ در بخش خصوصی و توسط هلدینگ میدکو در 27 کیلومتری شهرستان کرمان احداث شد. موضوع فعالیت این شرکت، راه اندازی و بهره برداری از کارخانجات آهن و فولادسازی با روش های مختلف عملیاتی و تولید انواع مقاطع هندسی استاندارد در تکمیل زنجیره تولید مجموعه هلدینگ میدکو در استان کرمان است.
این شرکت زیرمجموعه میدکو به منظور احداث و بهره برداری از کارخانجات احیای مستقیم فولاد سازی و ریخته گری، گندله سازی و به دلیل کمبود انرژی در استان و پیشگیری از آلودگی زیست محیطی، یک نیروگاه برق سیکل ترکیبی 500 مگاواتی احداث کرده است.

در نشست خبری مدیرعامل این شرکت با اصحاب رسانه که در محل ساختمان هلدینگ میدکو کرمان برگزار شد، مهندس خسروی راد درباره فعالیت شرکت فولاد بوتیای ایرانیان گفت: از مجموعه 23پلنت صنعتی که میدکو در حال اجرای آنها در کشور است، 13 عدد در حال بهره برداری و 10 عدد در حال ساخت است که از تعداد کل، پنج پلنت در مجموعه فولاد بوتیای ایرانیان قرار دارد. این پنج پلنت شامل واحد گندله سازی دو و نیم میلیون تنی، مجتمع فولاد، واحد احیای مستقیم 2میلیون تنی فولاد و واحد ذوب و ریخته گری یک میلیون تنی و آخرین مورد نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی برق است.
او ادامه داد: نخستین واحد ما گندله سازی است که این واحد از مردادماه سال 94 در حال تولید گندله است و افتخار داریم در شرایط تولید آزمایشی خودمان در دو ماه گذشته 140 هزار تن تولید گندله داشته باشیم که برای تولید آهن اسفنجی به فولاد سازی های برتر کشور ارسال شده است، مانند فولاد مبارکه و فولاد خراسان.
خسروی راد به مجموعه دوم اشاره کرد و افزود: واحد احیای مستقیم که کار طراحی آن به پایان رسیده، دو سال است که منتظر تامین اعتبار خارجی این پروژه برای تکمیل آن هستیم اما با سرمایه داخلی میدکو کار اجرایی آن شروع شده است و ساخت ساختمان آن ۱۸درصد پیشرفت داشته که واحد منحصربه فردی به لحاظ ظرفیت تولید دو و نیم میلیون تنی فولاد و تکنولوژی برتر تولید و صرفه جویی در مصرف انرژی است.
مدیرعامل بوتیای ایرانیان افزود: واحد سوم ما، واحد ذوب و ریخته گری است که تاکنون 39درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تمام تجهیزات لازم برای ساخت آن تامین شده، در شرایطی که اعتبار سرمایه گذاری خارجی آن هنوز تامین نشده اما ما تعهد داده ایم که این واحد را در اسفند ۹۷ به بهره برداری برسانیم، این تعهد با توجه به تامین نشدن اعتبار خارجی سنگین تلقی می شود اما ما باور داریم این تعهد انجام شدنی است زیرا سبدی از محصولات را تولید می کند که علاوه بر رفع نیاز صنعت نورد کشور، قابلیت صادرات روان به دیگر کشورها را نیز دارند.
خسروی راد ادامه داد: پروژه چهارم نیز نیروگاه برق سیکل ترکیبی تایپ F است؛ تایپی که در نیروگاه های سیکل ترکیبی تولید برق راندمانی بالای ۵۸درصد دارد که قبل از برجام قابل اجرا در کشور نبود، اما بعد از برجام اجرایی شد. واحد پنجم نیز واحد تولید آهک ودولومیت است که ظرفیتی معادن ۴۰۰ هزار تن تولید را دارد که تولیدی آن به مجتمع فولاد زرند و مجتمع فولاد سیرجان ایرانیان ارسال می شود و تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
به گفته خسروی راد، تکنولوژی احیا و ریخته گری اروپایی مورد استفاده در مجتمع فولاد بوتیا و تکنولوژی تولید گندله به روش آلیس چارز است که پایه مهندسی آن از یک شرکت مهندسی چینی توسط مجتمع فولاد بوتیا خریداری شده و 30درصد تجهیزات آن از چین و اروپا وارد شده و باقیمانده تجهیزات آن ساخت داخل کشور است.
فهرست کامل اخبارامروز