پنجشنبه, ۹ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 28 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

۷ سوال مهم برای ارزیابی برند

6 سال پیش ( 1396/8/12 )
پدیدآورنده : مهسا احمدپور  

نامگذاری یکی از زیرکانه ترین جنبه های فرآیند برندسازی است. تغییر لوگو یا وب سایت نسبتا کار آسانی است اما نام شما به این اندازه انعطاف پذیر نیست و نباید در برندسازی اشتباهی مرتکب شوید. بنابراین اگر در مراحل اولیه برندینگ شرکت خود هستید یا برند خود را ساخته اید، ارزیابی نام تجاری را در اولویت کاری خود قرار دهید چراکه بسیاری از برنامه  های استراتژیک بازاریابی در صورتی اثرگذار خواهد بود که براساس برندینگ شرکت طراحی شود.

به گزارشbelovedmarketing ، بنا بر نظر الریس و تروت، نویسندگان کتاب جایگاه یابی، «نام تجاری همانند قلابی می ماند که برند را در ذهن مشتری به نردبان محصول آویزان می کند. در عصر جایگاه یابی، تنها و مهم ترین تصمیم بازاریابی که می توانید اتخاذ کنید آن است که نام محصول چه چیزی باشد.»

نامگذاری چیزی بیش از یک تلاش خلاقانه است. زمانی را برای ارزیابی نام تجاری خود اختصاص دهید و این هفت سوال را به طور کامل در نظر بگیرید.

1- آیا نام تجاری انتخابی شما متمایز است؟

یک نام تجاری عالی باید علاوه بر راحت بودن، خاص و منحصربه فرد نیز باشد.

به عنوان مثال، توییتر، به طور کامل یک پلتفرم را خلاصه و مختصر می کند. این نام همچنین آن را از رقابت موجود متمایز می سازد. در سال ۲۰۰۶، زمانی  که پلتفرم آن روانه بازار شد، شبکه های اجتماعی غالب فیس بوک، لینکدین، ما اسپیس و … بودند. توییتر در این بین به عنوان یک ایده انقلابی بود و این نام به طور کاملا شفاف آن را از برندهایی که بر پایه «دوست» و «رابطه» ساخته شده بودند، متمایز می کرد.

برای ارزیابی نام تجاری از نظر متمایز بودن، آن را با رقبا و رقابت موجود در بازار مقایسه کنید. فهرستی از تمامی رقبای مستقیم و غیر مستقیم خود تهیه کنید، آیا نام تجاری شما در حال دنبال کردن یک روند، ترکیب شدن با آن یا ایستادگی کردن است؟

2- آیا این نام تجاری از جایگاه یابی برند شما حمایت می کند؟

نام اشتباه می تواند برند شما را خراب کند.

در دوره پیش از ظهور اینترنت، صفحات زرد  (روزنامه تبلیغاتی که پر از خبرهای درست و اغلب نادرست است) یک منبع مهم هدایت و راهنمایی محسوب می شدند. برای بازی با این سیستم، بسیاری از شرکت ها نام هایی را انتخاب می کردند که آنها را در فهرست حروف الفبا در جایگاه بالایی قرار دهد، مانند: Acme, A1 , ABC یا سایر گونه هایی از این دست.

برند خود را به گونه ای نامگذاری کنید که در نتایج جست وجو در رتبه بالایی قرار بگیرید، اگرچه برای صفحات زرد یا گوگل این امر کاربرد ندارد. شما نمی توانید این پلتفرم ها را کنترل کنید، به این معنا که اگر پلتفرم تغییر یابد، نام تجاری شما می تواند کاملا نامرتبط شود.

نام تجاری خود را از افق نگاه مشتریان خود ارزیابی کنید. آنها در مقایسه با گزینه های موجود در بازار چگونه با برند شما رابطه برقرار می کنند؟ آنها چگونه با نام تجاری شرکت شما قابل تشخیص و تمییز می شوند؟ و اینکه آیا نام تجاری این تجربه را تقویت می کند؟

با استفاده از این سوالات می توانید به ارزیابی نام تجاری خود بپردازید.

۳- آیا این نام تجاری قابل بسط دادن و گسترش است؟

یک مزیت نام تجاری خوب و درخور این است که به طور کاملا واضح، محصول را توصیف کند. به عنوان مثال؛ USPS  مخفف عبارت خدمات پستی ایالات متحده است و تک ماکارون که مشخص می  کند عرضه کننده چه نوع محصولی است.

چالشی که در مورد ارزیابی نام تجاری کاربردی و خوب وجود دارد، آن است که بررسی کنیم آیا قابل بسط و گسترش هستند یا خیر. این امر می تواند که عامل دردسرساز برای نامگذاری یک شرکت یا یک مجموعه محصول در یک محیط بازار متغیر باشد. البته یک شانس وجود دارد که شرکت شما نام را بزرگ تر سازد.

نام تجاری خود را به چالش بکشید. اگر شرکت شما به بازار جدیدی وارد شود یا خدمت جدیدی را روانه بازار کند، آیا همچنان این نام تجاری مناسب خواهد بود؟

۴- آیا هیچ مفهوم منفی در این نام تجاری وجود دارد؟

اگر شما بلندپروازی هایی برای رقابت در سطح بین المللی دارید، ارزیابی نام تجاری خود را در اولویت قرار دهید. به این صورت که آیا این نام مفهوم منفی در سایر فرهنگ ها دارد یا خیر؟ و سوالاتی از این دست.

Barf  یک برند مواد شوینده در خاورمیانه است، اما به احتمال بسیار بالا مردمان آمریکای شمالی تمایلی ندارند که لباس های خود را با آن بشویند.

حتی اگر در سطح جهانی در حال رقابت نیستید، نام خود را در سایر زبان ها و فرهنگ ها نیز بررسی کنید. چون مطمئنا نمی خواهید که با یک سورپرایز ناخوشایند مواجه شوید.

5- آیا می توانید از این نام تجاری محافظت کنید؟

نام تجاری شما به عنوان یک دارایی محسوب می شود. شما نامی می خواهید که بتوانید مالک آن باشید و از آن محافظت کنید.

پیش از انتخاب نام تجاری در مورد علامت تجاری هم جست وجویی انجام دهید. ببینید آیا این نام قبلا در جای دیگری مورد استفاده قرار گرفته است؟ اگر این طور بود، ریسک ها را بدانید. ممکن است شما نام هایی را در فرآیند نامگذاری کنار بگذارید چرا که ممکن است نتوانید آن علامت تجاری را به دست آورده، مالک آن باشید یا از آن محافظت کنید.

۶- آیا تلفظ و هجی کردن این نام تجاری آسان است؟

یک نام تجاری برتر و عالی باید تلفظ و هجی کردن آسانی داشته باشد.

اسامی نظیر چی توز و اسنوا برای خودشان بسیار هوشمندانه هستند. تلفظ آنها زبان را جمع نمی کند و جست وجوی آنها در گوگل این احساس را دارد که شما درست شبیه زنبورعسل در حال رقابت هستید.

روی لغاتی تمرکز کنید که ساده هستند. یک راه ساده برای آزمون کردن این است که از یک گروه ۱۰ ساله بخواهید تا نام تجاری شما را هجی کنند. اگر آنها با این قضیه دچار مشکل شدند به دنبال نام دیگری بگردید.

۷- آیا این نام تجاری در خاطر می ماند؟

در نهایت، آیا این نام تجاری به یادماندنی است؟ آیا این نام در ذهن مشتریان شما می ماند و مرجعی را ایجاد می کند که آنها دوباره بتوانند به آن مراجعه کنند؟

یک راهی که معمولا برای ارزیابی نام تجاری استفاده می شود آن است که آن را با تعداد کمی از همکاران به اشتراک بگذارید. 10 روز بعد آنها را صدا کنید و از آنها بپرسید که «آن اسمی که چند روز پیش در مورد آن صحبت می کردیم چه بود؟» به این صورت در واقع میزان چسبندگی و نفوذ این نام در ذهن را ارزیابی می کنیم. آیا آنها این نام را فورا به خاطر می آورند یا اینکه این به خاطر آوردن نیاز به تلنگر دارد؟ جواب این سوال شما را در ارزیابی نام تجاری یاری می کند.

هرچه یک نام به یادماندنی تر باشد، می تواند فروش بیشتری ایجاد کند.

فراموش نکنید تدوین و طراحی طرح کسب و کار و استراتژی بازاریابی تا حد زیادی مبتنی بر برند و هویت آن است، بنابراین ارزیابی نام تجاری را جدی بگیرید تا فعالیت های بازاریابی شما اثربخشی مورد نظر را داشته باشد.

منبع : belovedmarketing
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/aXr3U4Jj
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه