پنجشنبه, ۳۰ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

آشنایی با اصول داستان نویسی کمک می کند که مهارت های کارآفرینی تقویت شوند. یک داستان قوی و جالب مخاطبان را افزایش می دهد و موفقیت کسب و کار را تضمین می کند.

به گزارش زومیت، نبتان کنتنی، مدیرعامل شرکت نرم افزاری Highrise است. او از سال ۲۰۰۵ کسب و کار خودش را داشته و سابقه دو بار همکاری با شتاب دهنده Y Combinator  را در کارنامه فعالیت های خود دارد. او در مورد اخبار،  روان شناسی، علم و تجارب شخصی که به عنوان کارآفرین دارد مطالب گوناگونی می نویسد. آخرین مقاله او در مورد موضوعات مهمی است که هر استارت آپی باید پیش از راه اندازی آنها را یاد بگیرد. 

در ادامه این مقاله زومیت مطلب او را از زبان خودش می خوانیم.

استارت آپی که در سال ۲۰۱۱ و با همکاری Y Combinator راه اندازی کرده بودم با شکست مواجه شد زیرا نتوانست به سطح مورد نظر برسد.  بنابراین پیش خودم فکر کردم از این به بعد باید چه کاری انجام دهم؟ چگونه باید از تکرار اشتباهم اجتناب کنم؟

چند هفته پیش همسرم برای انجام کاری به شهر دیگری مسافرت کرد و من و دختر سه ساله ام آخر هفته را با یکدیگر سپری کردیم. تصمیم گرفتیم به سینما برویم و انیمیشن My Little Pony را تماشا کنیم. فیلم داستان جالبی داشت و هنرپیشه های معروفی صدای شخصیت های فیلم را اجرا کرده بودند.

داستان فیلم به  اندازه ای جالب بود که دخترم تمام مدت روی صندلی نشست و نگران این بود چه اتفاقی برای اسب های کوچک فیلم خواهد افتاد. داستان فیلم به اندازه ای برای او مهیج بود که بعد از مدتی دیگر چشم های خود را با دست نمی پوشاند و با اینکه ترسیده بود همه چیز را با دقت نگاه می کرد تا ببیند چه اتفاقی خواهد افتاد.  چه چیزی باعث شده بود توجه او تا این اندازه به فیلم جذب شود؟

رابرت مک کی، فیلم نامه نویس محبوبی است و کتاب جالبی به نام  (Story:  Substance, Structure, Style and the Principles of Screenwriting) در مورد اصول فیلم نامه نویسی نوشته است که خواندن آن را به همه پیشنهاد می کنم. در این کتاب در مورد نکاتی صحبت شده است که توانایی داستان سرایی را افزایش می دهد و کمک می کند که مهارت وبلاگ نویسی خود را تقویت کنید.

او در کتاب خود نوشته است: رویدادهای داستان،  تغییرات معنی داری در زندگی یک شخصیت ایجاد می کنند. رویدادهایی که با یک برخورد ایجاد می شوند و به طور کامل در طول داستان شرح داده می شوند.

این همان چیزی است که پایه و اساس همه داستان های خوب را تشکیل می دهد. طبق گفته مک کی، داستان هر فیلم از ۴۰ تا ۶۰ رویداد داستانی تشکیل شده است، اما هدف از این کار چیست؟ این داستان ها همان محرک هایی هستند که باعث ایجاد احساسات مثبت و منفی در انسان می شوند. یک شخص با دیدن فیلم احساسات متفاوتی از جمله عشق، نفرت، عصبانیت، صلح،  ترس و آرامش را تجربه می کند. داستان سرایی یعنی نشان دهید که یک فرد چگونه با اتفاقات داستان درگیر می شود و از آنها عبور می کند.؛ اتفاق هایی که با عشق آغاز و به نفرت ختم می شوند؛ اتفاق هایی که با ورشکستگی آغاز و بعد از تلاش های سخت به ثروت ختم می شوند. این همان چیزی است که بیننده را روی صندلی میخکوب می کند.

فیلم داستان اسباب بازی (Toy Story) این نکته را به خوبی رعایت کرده است. در هر دقیقه از فیلم اتفاق های جالبی رخ می دهد و ارزش فیلم عوض می شود. شخصیت های فیلم خوشحال هستند و بعد از وقوع یک حادثه ناراحت می شوند. احساس امنیت می کنند و چند دقیقه بعد شرایط بحرانی می شود.  پشت تمام فیلم های موفقی که ساخته می شوند،  نویسندگانی قرار دارند که با اصول داستان سرایی و جلب توجه مخاطب آشنایی دارند.

زمانی که به صحبت های دوست و همکارتان گوش می دهید و حوصله تان سر می رود، به این دلیل است که هیچ برخورد یا اتفاق جالبی در طول داستان رخ نمی دهد. یا همه چیز به خوبی پیش رفته یا شرایط همچنان بد و ناراحت کننده است. درست است که برای داستان  سرایی به مهارت ها و تمرین های زیادی نیاز است، اما یاد گرفتن همین یک نکته کوچک از مک کی شما را ۱۰ پله جلوتر می برد.

من شکست بدی در استارت آپم خوردم و متوجه شدم قبل از سرمایه گذاری بعدی باید تلاش بیشتری برای جذب مخاطب انجام دهم. بنابراین مهارت های نویسندگی و داستان سرایی را تقویت کردم و هفته ای یک مقاله نوشتم؛ مقاله هایی که داستان یک برخورد را تعریف می کردند و در طول آن، خودم یا دیگران مشکل را حل می کردیم. بعد از گذشت مدتی مخاطبان بیشتر شدند و زمینه حمایت از پروژه بعدی ام را تأمین کردند. پروژه بعدی من موفقیت خوبی داشت و حتی پیشنهاد خوبی از طرف یکی از مخاطبان دریافت کرد. درنهایت یاد گرفتم که چگونه از طریق داستان سرایی توجه دیگران را جلب و موفقیتم را در کسب و کار تضمین کنم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/sWhlcamy
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه