جهت جلوگیری از روند ادامه دار بالارفتن قیمت کاغذ، چنانکه از ابتدای سال جاری تاکنون با افزایش ۲۵درصدی این محصول روبه رو بوده ایم تصمیماتی در راستای جلوگیری از روند تند افزایش قیمت آن طی چندماهه اخیر اتخاذ شد.
پس از آنکه رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران در گفت وگو با ایسنا از گرانی ۲۵درصدی کاغذ از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و اعلام کرد که شیب قیمت این محصول طی سه ماهه اخیر با افزایش چشمگیری روبه رو بوده است، وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به این مسئله تصمیماتی را در جهت جلوگیری از روند تند افزایش قیمت کاغذ و حفظ شرایط بازار عرضه آن اتخاذ کرد.

ابوالفضل روغنی گلپایگانی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوای ایران هفته گذشته با اعلام افزایش ۲۵درصدی قیمت کاغذ طی سال جاری پنج علت حذف ارز مبادله ای برای کاغذ وارداتی، بالارفتن نرخ ارز، شرایط نامناسب تولیدکنندگان کاغذ و کاهش قابل تأمل محصولات آنها، کاهش ثبت سفارش و افزایش قیمت خمیرکاغذ در بازار جهانی را عوامل گرانی این محصول دانست.
وی با انتقاد از شرایط نامناسب تولید کاغذ در ایران اظهار کرد که متأسفانه ارز مبادلاتی به اقلام وارداتی غیرمناسب و غیرضروری اختصاص یافته و علاوه بر این واردکنندگان از پرداخت ۹درصدی مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند که این مسئله با توجه به الزام تولیدکنندگان به پرداخت ۹درصدی مالیات بر ارزش افزوده رقابت نابرابری را بین محصولات داخلی و وارداتی ایجاد کرده است.
پس از اعلام رسمی خبر گرانی کاغذ وزارت صنعت، معدن و تجارت در واکنش به این مسئله از ساماندهی بازار کاغذ خبر داد و پنج راهکار عدم صدور مجوز جهت افزایش تعرفه واردات کاغذ، تخصیص ارز مبادلاتی به میزان مورد نیاز برای واردات کاغذ، تکلیف به تولیدکنندگان و تجار جهت تأمین نیاز بازار، تدوین طرح جامع تنظیم بازار کاغذ و حمایت از تولیدکنندگان جهت به روزرسانی تجهیزات با پیگیری دولت در راستای تخصیص منابع را به عنوان اصلی ترین مسائل و تصمیمات جهت جلوگیری از افزایش ادامه دار قیمت بازار کاغذ اعلام کرد.
حال باید منتظر ماند و دید که با راهکارها و تصمیمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای جلوگیری از افزایش قیمت کاغذ و نیز ساماندهی بازار تولید و واردات این محصول آیا تا پایان سال شاهد گرانی قیمت این محصول خواهیم بود یا خیر، چراکه کاغذ به عنوان یک محصول ویژه در جی دی پی و رشد اقتصادی تأثیر بسزایی دارد و باید در ارتباط با ساماندهی بازار آن چاره اندیشی شود.