شنبه, ۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

آیا می دانستید که طرح های تجاری در دو گروه جای می گیرند نه یک گروه؟ اغلب اوقات وقتی به یک طرح تجاری فکر می کنیم، ساختار سنتی به ذهن می رسد. چنین قالبی از حجم انبوهی از اسناد و مدارک حدود 30 تا 40 صفحه ای تشکیل شده که طی سه تا پنج سال نوشته شده و تمام جزییاتی که برای موفقیت کسب وکار ضروری است در آن ثبت شده است.

برخلاف آن، طرح نوین کسب وکار به زمان و جزییات کمتری برای سرهم کردن نیاز دارد، اما باید قادر باشد آینده کسب و کار را به وضوح منتقل کند.

برای شروع یک کسب وکار نوپا بهتر است از کدام طرح استفاده کنید؟ اگر گمان می کنید یکی از طرح ها بر دیگری ارجحیت دارد، ادامه این مطلب را بخوانید.

طرح سنتی کسب وکار

طرح سنتی طولانی تر و جزیی تر از طرح نوین است؛ در واقع یک نقشه کلی است که تصوری اجمالی از آینده کسب و کارتان را به نمایش می گذارد.

در تمامی طرح های سنتی موارد زیر پوشش داده می شوند:

چکیده مدیریتی یا اجرایی: در این بخش که بیشتر از دو صفحه نیست، باید توضیح دهید شما که هستید، کسب و کارتان چیست، شرکت شما چه کار می کند و در کدام صنعت قرار می گیرد، اگر هنوز شروع به کار نکرده اید از چه زمانی قرار است کسب وکارتان را شروع کنید، و چرا مشتریان باید تقاضای کالا یا خدمات ارائه شده شما را داشته باشند.

مطلب مرتبط:چگونه در 8 گام طرح اولیه کسب و کار بنویسیم؟

توصیف کسب وکار، مفاهیم، و استراتژی: این بخش شامل اطلاعات بیشتری درمورد محصولات و/یا خدمات شما می شود، از جمله اینکه محصولات شما به چه کار می آیند، علت منحصربه فرد بودن و متمایز بودن آنها چیست، ایده اولیه کسب و کارتان از کجا آمده است، در کدام مرحله از توسعه قرار دارید، اهداف کلی و استراتژی های مورد نظرتان برای کسب وکار چیست و زمان بندی پیش بینی شده شما به چه ترتیب است.

ارزیابی صنعت: چه کسانی رقیب شما هستند؟ در این قسمت باید به تحلیل رقبای تجاری خود بپردازید و به محصولات ارائه شده آنها، پیشینه شرکت و این دلیل که چرا مشتریان خدمات شما را بر خدمات رقبای تان ترجیح دهند اشاره می شود.

ارزیابی بازار: حال که رقبایتان را شناختید، باید بدانید مخاطب نهایی تان کیست؟ این بخش به معرفی بازار مقصد و نیازهای آن می پردازد و توضیح می دهد که چطور کسب وکار شما قادر به جذب و نگهداری این مخاطبان خواهد بود.

مدیریت و سازماندهی: اگر مدیران و کارمندان تان را استخدام کرده اید، در این بخش می توانید زندگینامه، پیشینه، و وظایف اصلی هر کدام را شرح دهید.

پیش بینی های مالی: این قسمت مختصری از جریان نقدینگی در کسب وکار شما را در اختیار خواننده می گذارد. این بخش شامل جدول های فراوانی می شود که مواردی بسیاری را نشان می دهد از جمله: سود و ضرر پیش بینی شده، صورت حساب درآمد 12ماهه، بودجه بندی هزینه ها، پیش بینی فروش، و یک تحلیل سربه سر به همراه سرمایه لازم جهت سرمایه گذاری اولیه.

درخواست تأمین مالی: اگر به دنبال جذب سرمایه از جانب سرمایه گذاران هستید، این بخش میزان پول مورد نیاز، چگونگی صرف این پول و اینکه سرمایه صرف چه اموری خواهد شد به اختصار عنوان می شود.

ضمیمه: ضمیمه باید دربرگیرنده مطالعات صنعت، اساسنامه شرکت، مدارک ثبت علامت تجاری و توافق نامه های همکاری و بسیاری اسناد و مدارک دیگر باشد.

طرح نوین کسب و کار

اگر نیاز دارید که به سرعت یک طرح کسب و کار بنویسید یا اگر شرح کسب و کارتان ساده و سرراست است، می توانید از طرح نوین کسب وکار استفاده کنید. این طرح ساده تر از یک نقشه کلی و پیچیده تر از خلاصه عجولانه است و معمولاً بیشتر از یک صفحه نیست!

هرقدر که ساختار شما مختصر و مفیر باشد باز هم یک طرح نوین کسب وکار باید موارد زیر را دربربگیرد:

گزاره ارزش: ارزشی که کسب وکار شما برای بازار به دنبال خواهد داشت در یک عبارت واضح خلاصه می شود.

فعالیت ها، منابع و شرکای کلیدی: اطلاعات بیشتری درمورد شرکایی که در کنار کسب وکار شما فعالیت خواهند کرد، استراتژی هایی برای کسب ارزش رقابتی و منابع گوناگونی که در خلق ارزش برای مخاطب نهایی شما به کار گرفته شده است همچون مالکیت معنوی یا سرمایه.

بخش مشتریان (خط تجاری)، شبکه ها و ارتباطات: مخاطب شما کیست؟ کجا می توانید به مخاطبان تان دست پیدا کنید؟ چطور می توانید یک ارتباط پایدار با ایشان برقرار کنید؟ برای خودتان بازار مقصد، شیوه های ارتباطی با مشتریان و استراتژی هایی برای ایجاد تجربه مشتری تعریف کنید.

جریان درآمد: جریان هایی را فهرست بندی کنید و شرح دهید که کسب وکارتان با کمک آن درآمدزایی می کند. به اختصار بخشی که استراتژی های مربوط به ساختار هزینه را تعریف می کند نیز به طرح تان اضافه کنید.

کسب و کار شما به کدام طرح نیاز دارد؟

نکته مثبت در نوشتن طرح کسب وکار چیست؟ امکان ویرایش طرح وجود دارد. اگر از قالب طرح خود راضی نیستید یا نیاز به ایجاد تغییراتی در آن دارید، هر زمان که تمایل داشتید می توانید طرح را بازبینی کنید. همچنین امکان جابه جایی قالب ها نیز وجود دارد، برای مثال شما با یک طرح نوین شروع به کار می کنید و بعد از مدتی می خواهید قالب سنتی را به کار بگیرید یا بالعکس.

مطلب مرتبط: بایدها و نبایدهای تهیه طرح کسب و کار

فارغ از قالب طرح تان، مسئله مهم این است که از همان ابتدا طراحی کسب و کارتان جدی و فشرده باشد. طرح کسب وکار تیم شما را به سمت چشم انداز مشترک شرکت پیش می برد و با دقت امکان سنجی کسب وکارتان را ارزیابی می کند. داشتن چنین طرحی به موفقیت کسب و کار کمک می کند و شما را به عنوان مدیرعاملی با اعتماد به نفس معرفی می کند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/3pGCyJ9x
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرام
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه