سه شنبه, ۲۴ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Tue, 15 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: آخرین گزارش بانک مرکزی درباره میزان تسهیلات پرداختی بانک ها منتشر شد که نشان می دهد در فروردین امسال به بخش های اقتصادی در حدود ۲۵هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 14درصد افزایش داشته است. در واقع، عملکرد بانک ها در ۳۱ روز ابتدای امسال نشان دهنده پرداخت ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های اقتصادی است.

آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در تمام بخش های اقتصادی طی فروردین ماه سال جاری مبلغ 175.7 هزار میلیارد ریال معادل 68.3درصد کل تسهیلات پرداختی است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ 17.3 هزار میلیارد ریال معادل 10.9درصد افزایش داشته است. همچنین از این مبلغ، سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن معادل 63.4 هزار میلیارد ریال معادل 36.1درصد بوده است.

از 73.8 هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل 85.9درصد آن با مبلغ 63.4 هزار میلیارد ریال در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده که بیانگر توجه و اولویت دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک ها در سال جاری است.

از سوی دیگر، تعداد 7264 فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره 10.2میلیارد ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخش هاست. در ضمن در بخش خدمات تعداد 112 هزار و 44 فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره یک میلیارد ریال پرداخت شده است.

بنا به گزارش بانک مرکزی، همچنان باید در تداوم مسیر جاری ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک ها، افزایش بهره وری بانک ها در تأمین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک ها و ترغیب بنگاه های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تأمین مالی طرح های اقتصادی توجه ویژه ای کرد.

عملکرد وام دهی بانک ها

به گزارش ایسنا، بانک ها به عنوان عاملان اصلی تأمین مالی اقتصاد که حدود ۹۰درصد از این مسئولیت را برعهده دارند، سالانه حجم بالایی تسهیلات را در قالب پرداخت های جدید و یا تمدید وام های قبلی پرداخت می کنند. تازه ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد که بانک ها در فروردین ماه امسال حدود ۲۵هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که در مقایسه با همین ماه در سال قبل حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان یعنی تا ۱۴درصد افزایش دارد.

با توجه به شرایطی که در سال های اخیر تولید و بنگاه ها پشت سر گذاشته و در رکود قرار داشته اند، تأمین مالی بنگاه ها و پرداخت تسهیلات در قالب سرمایه در گردش از اولویت های شبکه بانکی در تسهیلات دهی قرار گرفت، به طوری که طی سال های گذشته همواره بیش از ۶۰درصد تسهیلات پرداختی در سال به تأمین سرمایه در گردش اختصاص یافته است.

بنا بر این گزارش از ۲۵۰۰۰میلیاردی که در فروردین ماه امسال بانک ها به بخش های اقتصادی پرداخت کرده اند، حدود ۱۷هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۸.۳درصد کل پرداختی ها به تأمین نقدینگی اختصاص داشته است که این رقم در مقایسه با سال قبل ۱۰.۹درصد رشد دارد. مجموع رقم پرداخت شده به ۲۰۴ هزار و ۹۳۵ فقره تسهیلات اختصاص دارد.

توزیع تسهیلات در بخش های اقتصادی از این حکایت دارد که به روال گذشته «خدمات» بالاترین حد تسهیلات را دریافت کرده که حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با تعداد ۱۱۲ هزار و ۴۴ فقره بوده است. از سوی دیگر «صنعت و معدن» با ۷۳۰۰ میلیارد تومان (۷۲۶۴ فقره) در رده بعدی قرار دارد که این بخش نیز در بین سایر بخش های اقتصادی بعد از خدمات همواره در صدر دریافت وام های بانکی قرار می گیرد. حدود ۶۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۹.۳درصد تسهیلات اعطایی به صنعت و معدن در تأمین در سرمایه در گردش بوده است. در سایر بخش ها نیز «بازرگانی» ۳۹۰۰میلیارد تومان در قالب ۲۹ هزار و ۹۶۹ فقره، «مسکن و ساختمان» با ۲۰۰۰ میلیارد تومان در ۳۳ هزار و ۱۶۷ فقره و «کشاورزی» حدود ۸۰۰ میلیون تومان و در ۲۲ هزار و ۴۲۴ فقره تسهیلات دریافت کرده اند.

در سال گذشته در مجموع بانک ها حدود ۶۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند که نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان از رقم پیش بینی شده بانک مرکزی که به ۶۷۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات دهی در سال ۱۳۹۶ می رسید، فاصله داشت. در مجموع توصیه بانک مرکزی همواره بر این بوده که بانک ها بتوانند از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه همچنین کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آن به مسیر صحیح اعتباردهی و از سوی دیگر افزایش بهره وری و پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی ها در مسیر تأمین منابع حرکت کنند. در این بین عدم ورود بانک ها به اضافه برداشت از بانک مرکزی برای تأمین منابع تسهیلات پرداختی مورد توجه است چراکه خود عاملی برای افزایش پایه پولی و در ادامه تحریک تورم خواهد بود.

از سوی دیگر در سال های گذشته همواره تأکید بر این بوده که با توجه به بار سنگینی که بانک ها در تأمین مالی اقتصاد برعهده دارند، بنگاه های تولیدی باید بتوانند به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تأمین مالی طرح های اقتصادی حرکت کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/B6hE1nJH
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه