پنجشنبه, ۱۹ تیر(۴) ۱۴۰۴ / Thu, 10 Jul(7) 2025 /
           
فرصت امروز

فرصت امروز: بازار فارکس بزرگ ترین بازار جهان محسوب می شود و حدود ۹۰درصد از ارزش ۵.۱تریلیون دلاری این بازار در اختیار ۱۰ ارز است. به گزارش آی جی گروپ، بانک تسویه بین المللی (BIS) در جدیدترین گزارش خود از بازار فارکس که هر سه سال یکبار منتشر می شود، دلار آمریکا را پراستفاده ترین ارز جهانی معرفی کرده است.

از بین ارزهای مهم و معتبر جهانی در این گزارش، هیچ نماینده ای از قاره آفریقا حضور ندارد و در مقابل، آسیایی ها بیش ترین تعداد نمایندگان را در این فهرست دارند. البته در این رده بندی تنها مبادله خارج از مرزهای داخلی کشورها (برای یورو در سطح کل منطقه یورو) در نظر گرفته شده است.

در گزارش حاضر، ابتدا نگاهی به نقش و جایگاه بانک تسویه بین المللی(BIS) انداخته و سپس۱۰ارز پراستفاده جهان را بررسی می کنیم.

بانک تسویه بین المللی(BIS)

این بانک در سال 1930 تاسیس شد و سازمانی بین المللی است که مروج همکاری های پولی و مالی بین المللی است و به عنوان یک بانک به بانک های مرکزی خدمات ارائه می دهد. BIS تنها به معامله و داد وستد با دولت ها و نهادهای دولتی می پردازد و در زمینه قبول سپرده های اشخاص و شرکت ها و ارائه خدمات مالی به آنها فعالیتی انجام نمی دهد. این بانک علاوه بر آنکه مکان مناسبی برای برگزاری نشست های محرمانه بانکداران به شمار می رود به طور مخفیانه امنیت لازم را برای جابه جایی مقادیر هنگفت پول نقد یا طلا میان کشورهای دارای سهام تامین می کند. هنگامی که این کشورها از طریق BIS پول و طلا را جابه جا می کنند مبادله کنندگان پول نقد و طلا نمی توانند هویت فروشندگان و خریداران واقعی را تشخیص دهند.

BIS چهار ویژگی کارکردی دارد که عبارت است از:

1.محل گردهمایی و بحث و تبادل نظر درباره همکاری های مالی بین المللی است.

2.مرکزی برای تحقیقات پولی و اقتصادی کاربردی است؛BIS این تحقیقات را به صورت مجموعه ای از مقالات اقتصادی منتشر می کند. معروف ترین نشریه این بانک BIS Annual Report است.

3.BIS موسسه ای بین المللی است که در زمینه ایجاد همکاری و مشارکت میان بانک های مرکزی و موسسات مالی بین المللی فعالیت می کند و در واقع بانکدار بانک های مرکزی است؛ حدود 80 بانک مرکزی از سراسر دنیا در آن سپرده دارند ولی اعضای رسمی آن 60کشور هستند. این بانک علاوه بر به جریان انداختن سرمایه مازاد در بازارهای بین المللی، گهگاه منابع قابل تبدیل به پول را در اختیار بانک های مرکزی قرار می دهد. از دیگر خدمات این بانک می توان به پرداخت تسهیلات برقراری ارتباط بین بانک های مرکزی اشاره کرد.

4. BIS درخصوص عملیات های مالی بین المللی به عنوان یک نماینده یا معتمد عمل می کند. نماینده رسمی صندوق همکاری پولی اروپاست که این صندوق 20درصد از ذخایر پول و طلای کشورهای عضو اتحادیه اروپا را در اختیار دارد. پس از آنکه چند کشور اروپای شرقی در سال 1989 از چنگ شوروی سابق رها شدند، BIS کارکرد دیگری نیز یافت. در حال حاضر تعدادی از بانکداران بانک های مرکزی این کشورها با همتایان غربی خود به منظور تحقیق درباره بانکداری بازار آزاد در مقر این بانک گردهم می آیند.

۱۰ ارز پراستفاده جهان

اما براساس آنچه ایسنا از آی جی گروپ نقل کرده است، ۱۰ ارز پراستفاده جهان عبارت اند از: دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن، پوند، دلار استرالیا، دلار کانادا، فرانک سوییس، یوان چین، کرون سوئد و دلار نیوزیلند.

۱-دلار آمریکا: برآورد می شود که روزانه ۲.۲تریلیون دلار در سطح جهان مبادله شود. دلایل محبوبیت بالای دلار عبارت اند از اقتصاد آمریکا بزرگ ترین اقتصاد جهان است؛ دلار آمریکا بیش ترین سهم را از ذخایر ارزی جهان دارد و حدود ۶۳درصد ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان را دلار تشکیل می دهد و دلیل دیگر آن است که قیمت مس، نفت و طلا بر پایه دلار تعیین می شود.

برخی از کشورها نظیر اکوادور، پاناما و السالوادور دلار را به عنوان واحد پول ملی خود انتخاب کرده اند.

۲-یورو: واحد پول ۱۹ کشور عضو منطقه ای به همین نام است و روزانه ۸۰۰ میلیون دلار در جهان مبادله می شود. یورو دومین سهم از ذخایر جهانی را با ۲۰درصد در اختیار دارد و آلمان و فرانسه به عنوان بزرگ ترین اقتصادهای اروپایی از یورو به عنوان واحد پولی خود استفاده می کنند.

۳-ین ژاپن: سومین ارز پرمبادله جهان با حدود ۵۵۰ میلیون دلار مبادله در روز که ۴.۹درصد از ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان را به خود اختصاص داده است. ارزش ین ژاپن عمدتا متاثر از عملکرد اقتصاد این کشور است و آمار تولیدات صنعتی و صادرات ژاپن در تعیین نرخ برابری آن در مقابل دلار اهمیت بالایی دارد.

۴-پوند انگلیس: به طور متوسط روزانه ۳۲۵ میلیون دلار مبادله با پوند انجام می شود و ۴.۵درصد ذخایر ارزی جهان را پوند تشکیل داده است.

۵- دلار استرالیا: به طور متوسط روزانه ۱۷۴ میلیون دلار مبادله با دلار استرالیا انجام می شود و ۱.۸درصد ذخایر ارزی جهان را پوند تشکیل داده است. قیمت مواد خام در بورس ها تاثیر زیادی بر قیمت دلار استرالیا دارد.

۶- دلار کانادا: روزانه ۱۳۰ میلیون دلار مبادله با پوند انجام می شود و ۲.۰۲درصد ذخایر ارزی جهان را دلار کانادا تشکیل داده است. به دلیل وابسته بودن اقتصاد کانادا به صادرات نفت و تجارت با آمریکا، قیمت نفت و دلار آمریکا ارتباط نزدیکی با قیمت دلار دارند.

۷- فرانک سوییس: به طور متوسط روزانه ۱۲۲میلیون دلار مبادله با پوند انجام می شود و ۰.۱۸درصد ذخایر ارزی جهان را فرانک تشکیل داده است. اقتصاد سوییس عموما مبتنی بر صنایع مالی و بانکداری است و از فرانک به عنوان یکی از ارزهای امن یاد می شود که در زمان بحران های جهانی تقاضای خرید آن بالاتر می رود.

۸-یوان چین: به طور متوسط روزانه ۱۰۱ میلیون دلار مبادله با یوان انجام می شود و ۱.۲۳درصد ذخایر ارزی جهان را یوان تشکیل داده است. بانک مرکزی و دولت چین اخیرا تلاش های گسترده ای را برای ارتقای جهانی یوان انجام داده اند که درنتیجه آن ها و با توجه به اینکه چین دومین اقتصاد بزرگ و نخستین قدرت تجاری جهان است، سهم یوان مطمئنا در مبادلات جهانی افزایش خواهد یافت.

۹- کرون سوئد: به طور متوسط روزانه ۵۶ میلیون دلار مبادله با کرون انجام می شود اما از سهم کرون در ذخایر ارزی بانک های مرکزی جهان اطلاعات چندانی در دست نیست.

۱۰-دلار نیوزیلند: به طور متوسط روزانه ۵۲ میلیون دلار مبادله با دلار نیوزیلند انجام می شود اما این ارز سهم زیادی از ذخایر ارزی کشورها ندارد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/VkP9dlxD
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
تولید کننده پالت پلاستیکیirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامضد یخ پارس سهندمشاور مالیاتیخرید PS5خرید سی پی کالاف دیوتی موبایلاکستریم VXخرید از چینچوب پلاستماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسموزبلاگقرص لاغریقیمت امروز لوله گلخانهخرید بلیط هواپیماخرید جم فری فایرخرید سی پیهارد باکسقرص تنویید
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه