یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sun, 5 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

آلودگی هوای چین، یک چالش فوری

7 سال پیش ( 1395/10/16 )
پدیدآورنده : گلنوش محب علی  

 چینی ها سال نوی میلادی را با معضل آلودگی آغاز کردند. در پی آلودگی شدید هوا در چین که از نخستین روز سال 2017 به شکل کم سابقه ای افزایش یافته و همچنان ادامه دارد، 72 شهر این کشور علاوه بر دریافت وضعیت هشدار، به طور همزمان درگیر این پدیده زیست محیطی شده اند. تاکنون 72 شهر چین هشدارهای قرمز، نارنجی و زرد آلودگی هوا را دریافت کرده اند.

اول ژانویه ابری از آلودگی آسمان شمال شرق کشور چین را فراگرفت که باعث لغو بسیاری از پرواز ها شد. آلودگی چینی هایی را که می خواستند چالش آلودگی هوا را در سال 2017 به فراموشی بسپارند، غافلگیر و آنها را با واقعیت رو به رو کرد. آلودگی در چین وجود دارد و یکی از بزرگ ترین چالش های دولت این کشور است.

در تعطیلات اول ژانویه، 24شهر چین به دلیل آلودگی شدید، اعلام وضعیت قرمز کردند. مقامات چین اعلام کردند که میزان آلاینده ها بسیار زیاد است و ممکن است این وضعیت 72 ساعت ادامه داشته باشد که شامل تعطیلی مدارس، توقف فعالیت های صنعتی و محدودیت تردد خودرو ها می شود. وضعیت در 21شهر دیگر چین از جمله پکن و تیانجین در وضعیت نارنجی اعلام شد که شامل ممنوعیت تردد وسایل نقلیه آلاینده و کاهش فعالیت برخی کارخانه های صنعتی است.

وجود ابری متراکم و خاکستری با بوی غلیظ که محدوده دید را به چند صد متری کاهش داده است، باعث سرگردانی مسافران در فرودگاه ها و لغو 126پرواز در پکن و 300 پرواز شهر تیانجین شد و بزرگراه ها نیز بسته شدند. همچنین به دلیل آلودگی تردد کلیه اتوبوس هایی که دسترسی پکن به شهر های دیگر را امکان پذیر می کنند، برای مدتی متوقف شد.

در پایتخت چین، غلظت ذرات 2.5 میکرون و برای تنفس و سلامتی بسیار خطرناک اعلام شده که میزان آلودگی هوا در این شهر 20 برابر حد مجاز تعیین شده از سوی سازمان بهداشت و سلامت جهانی است. البته پیش بینی می شد تا پنج ژانویه آلودگی هوای شهر پکن به تدریج و با وزش باد بهبود یابد، اما اکنون 72 شهر چین با هشدار وضعیت قرمز، نارنجی و زرد آلودگی رو به رو هستند.

معضل بومی

آلودگی در چین چالشی بومی است که دلیل عمده به وجود آمدن آن سوزاندن زغال سنگ برای تامین گرمایش و تولید برق است. حیرت آور است که چین تقریبا نیمی از سوخت های فسیلی دنیا را برای تامین انرژی می سوزاند. این معضل به مراتب در شمال این کشور که هوای سرد تری دارد بیشتر دیده می شود چرا که به گرمای بیشتر و در نتیجه سوخت بیشتری نیاز دارد و همین باعث آلودگی شدید در این منطقه می شود. کشور چین در سال 2014 با افزایش رشد جمعیت، علیه آلودگی اعلام جنگ کرد که به نظر هنوز ناکارآمد و ناکافی می رسد.

براساس گزارش بانک جهانی، آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در جهان معرفی شده و هرساله خسارت هنگفتی به اقتصاد کشورها وارد می کند به طوری که کشور چین هرساله باید رقمی معادل 10درصد از تولید ناخالص داخلی کشورش را برای آلودگی هوا هزینه کند.

نشریه گاردین در گزارشی نوشته که چین پرتلفات ترین کشور جهان از نظر آلودگی هوا در فضاهای باز در جهان محسوب می شود.

براساس این گزارش، سه کشور چین، هند و روسیه بیشترین قربانیان ناشی از آلودگی هوا را به خود اختصاص داده اند به طوری که از مجموع قربانیان آلودگی هوا فقط یک میلیون نفر هرساله در چین، 600 هزار نفر در هند و 140 هزار نفر در روسیه جان خود را از دست می دهند. دراین میان کشورهایی همچون جزایر کوچک اقیانوس آرام شامل برونئی، فیجی، وانواتو و دارالسلام کمترین تلفات ناشی از آلودگی هوا را دارند.

منبع : BFMtv
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xdpw15tU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه