شنبه, ۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 27 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

معاون پژوهشی پژوهشکده هواشناسی کشور از اجرای طرح ملی امکان‌سنجی بارورسازی ابرها در حوضه‌های مختلف آبریز، به منظور افزایش بارش باران در کشور خبر داد.
ابراهیم فتاحی در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: این طرح ملی که اکنون در پژوهشکده هواشناسی کشور در دست بررسی قرار دارد تا پایان سال جاری نتیجه بررسی ظرفیت حوضه‌های آبریز کشور و چگونگی فرآیند انجام آن در مناطق مختلف کشور ارائه خواهد شد.
وی اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح طبقه‌بندی مناطق مختلف کشور از نظر ظرفیت بارورسازی ابرها است تا بتوانیم در موعد مقرر و با استفاده از این فناوری، بارش باران را در مناطق مستعد بین 10 تا 15‌درصد افزایش دهیم.
به گفته وی، بارورسازی ابرها در مناطق مختلف کشور تنها با استقرار شرایط خاص عملی است، زیرا برای انجام بارور‌سازی ورود سامانه بارشی به آسمان کشور ضروری است تا با مهیا شدن ابر و رطوبت در آسمان عملیات بارورسازی با استفاده از هواپیما یا موشک انجام شود.
معاون پژوهشی پژوهشکده هواشناسی کشور در عین حال تاکید کرد: بارورسازی ابرها در تمام فصول سال عملی نیست، زیرا باید شرایط لازم در آسمان کشور فراهم شود تا با انجام آن، بارش باران در یک منطقه بین 10 تا 15‌درصد افزایش یابد.
این پژوهشگر کشورمان با اشاره به هزینه‌های انجام فرآیند بارورسازی ابرها افزود: در فرآیند بارورسازی ابرها باید به هدف آب مورد نیاز توجه شود، زیرا در این فرآیند نوع استفاده از آب تولیدی اعم از شرب، کشاورزی یا مصارف صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد.
فتاحی با بیان اینکه هم‌اکنون در برخی از استان‌های کشور عملیات بارورسازی ابرها توسط وزارت نیرو انجام می‌شود، اظهار کرد: در صورتی که شرایط در آسمان برخی از شهرها از جمله تهران یا مشهد مهیا شود، استفاده از این فناوری بارش باران را در برخی ازمناطق بین 10 تا 15‌درصد افزایش خواهد داد.  معاون پژوهشی پژوهشکده هواشناسی کشور تصریح کرد: استفاده از فناوری بارورسازی ابرها در سال‌های اخیر در برخی از کشورهای جهان از جمله روسیه و اسپانیا مورد توجه قرار گرفته و با توجه به اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد، بهره‌گیری از این فناوری می‌تواند مقدار بارش باران را در برخی از استان‌های کشور افزایش دهد.

 عملیات بارورسازی چگونه انجام می‌شود؟
اگر ابری برای بارورسازی مناسب بود هواپیمای ویژه این کار، به سمت ابر حرکت می‌کند و به داخل آن می‌رود، (این هواپیما برخلاف هواپیماهای معمولی که از ابر گریزان هستند به داخل آن می‌رود)، در این مرحله گروه متخصصان و کارشناسان داخل هواپیما به بررسی شرایط و ویژگی‌های ابر می‌پردازند و دوباره آن را از نظر قابلیت بارورسازی می‌سنجند و در صورت مثبت بودن آزمایش، عملیات با شلیک گلوله‌های یدور نقره انجام می‌شود. این گلوله‌ها پس از طی ۵۰ متر شروع به سوختن می‌کند. دوده یدور نقره باعث جذب ذرات آب موجود در ابر و در نهایت ایجاد قطره می‌شود و پس از تشکیل قطرات درشت،ابر شروع به بارش می‌کند و همان‌طور که گفته شد، فاصله زمانی بین بارورسازی و آغاز بارش حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qKpTJ8Sc
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطی
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه