سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Tue, 14 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

قطعی‌ها و اختلالات در شبکه دیتای کشور هرازچندگاهی نارضایتی کاربران را به اوج خود می‌رساند و مسئولان مربوطه هم با پاس‌کاری‌های متعدد توپ را به زمین یکدیگر می‌اندازند و درنهایت همه کاسه‌کوزه‌ها یا بر سر ناخدای کشتی‌هایی که در مسیر کابل‌های انتقال داده کشور لنگر می‌اندازند می‌شکند یا احتمال حمله خرابکارانه که از آن سوی مرز‌ها ساماندهی می‌شود را دلیل این اختلالات و کندی‌ها معرفی می‌کنند.

چند هفته گذشته نیز مشترکان اینترنت پرسرعت مخابرات تهران از قطع و وصلی‌های مکرر خود گله داشتند و مخابراتی‌ها هم این ادعا‌ها را بی‌اساس دانستند و گفتند: شبکه مخابرات با مشکل خاصی مواجه نیست و وضعیت این شبکه در حالت عادی قرار دارد.

البته مسئولان مخابرات اذعان داشتند: با توجه به اینکه در برخی مناطق شرکت مخابرات در حال نصب تجهیزات توسعه‌ای است، ممکن است به واسطه‌ توسعه کابل فیبر نوری در منطقه مخابراتی خاصی برای مدتی کوتاه کاربران با کندی‌هایی مواجه شوند. اما آنچه مشخص است مشکل اساسی در شبکه وجود ندارد و همان‌طور که اشاره شد احتمالا اختلالات حالت منطقه‌ای و موردی دارد.

این درحالی بود که مشترکان اینترنت وقتی با شماره پشتیبانی شرکت مخابرات تهران برای در‌میان گذاشتن مشکل خود تماس می‌گرفتند پاسخی جز «شبکه مخابرات طی روزهای اخیر با مشکلاتی همراه است» دریافت نمی‌کردند.

اما بعد از گذشت چند هفته از این ماجرا گویا اختلالات در اکثر خطوط انتقال داده کشور شیوع پیدا کرده و کاربران اینترنت پرسرعت در سراسر کشور با کندی‌ها و قطعی‌های متعدد مواجه هستند به‌ویژه مشترکانی که سرویس خود را از طریق شبکه وایمکس دریافت می‌کنند.

اختلالات اخیر در حالی است که چندی پیش غلامرضا داداش‌زاده، معاون رگولاتوری اظهار کرده بود: براساس بررسی‌های صورت گرفته از میان 5/6میلیون پورت اینترنت که در اختیار مردم قرار گرفته حدود 12 درصد مشکل و نارضایتی مردمی وجود داشته است که این رقم نسبت به سال‌های گذشته بهبود پیدا کرده اما هنوز هم از نظر ما راضی‌کننده نیست زیرا طبق آمارهای موجود میزان رضایت مشتریان ما از کیفیت و سرعت سرویسی که دریافت کرده‌اند به حدود 60درصد می‌رسد. از سوی دیگر متوسط زمانی که اپراتورها برای حل مشکلات مردم به کار گرفته‌اند 80درصد مهلت مجاز بوده است.

وی همچنین یادآور شد: طبیعتا هیچ‌گاه شکایات مردمی به صفر نمی‌رسد اما لازم است حد متوسطی در این زمینه وجود داشته باشد. متوسط میزان نارضایتی و شکایت منطقی نسبت به کیفیت خدمات شرکت‌های ارائه‌کننده اینترنت در برخی کشورها حدود 10 تا 15 درصد است که با توجه به رضایت 60 درصدی ایرانیان از خدمات اینترنتی شرکت‌ها، ما همچنان با این ایده‌آل فاصله داریم.

داداش‌زاده درباره مدت‌زمانی که طی آن اپراتورهای اینترنتی باید پاسخگوی مشکلات مردمی باشند نیز اظهار کرد: در این زمینه بسته به نوع مشکل زمان‌های مختلفی در نظر گرفته می‌شود اما بیشترین زمانی که برای رسیدگی به مشکل یک مشترک در نظر گرفته شده مدت 14 روز است.

معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات ارتباطات همچنین عنوان کرد: ما در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات سه شیوه مختلف را برای بررسی وضعیت شرکت‌ها در نظر می‌گیریم و نظارت‌ها را به‌صورت از راه نزدیک و از طریق خود دارندگان پروانه، از طریق آنلاین و با دسترسی به سامانه مدیریتی آنها یا از طریق ارزیابی‌های دوره‌ای و اعلام وضعیت هر کدام از اپراتورها مورد بررسی قرار می‌دهیم.

معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات از اخطار به 13 شرکت ارائه‌کننده اینترنت خبر داد و گفت: طبیعتا حوزه نظارت دشواری‌های خاص خود را دارد اما ما درنهایت براساس چارچوب پروانه شرکت‌ها و موافقت‌نامه‌هایی که آنها دریافت کرده‌اند به نظارت و فعالیت‌های آنها خواهیم پرداخت.

وی با تاکید بر اینکه در این راستا سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نمی‌تواند موضعی فراتر از چارچوب پروانه شرکت‌ها را داشته باشد، گفت: ملاک ما در نظارت بر شرکت‌ها پروانه آنهاست و نمی‌توان از آنچه در آن ذکر شده عدول کرد.

داداش‌زاده ادامه داد: با توجه به ارزیابی‌هایی که تاکنون صورت گرفته به نظر می‌رسد تاثیرات مثبتی در این حوزه ایجاد شده و نکته جالب آنکه در موارد متعدد مردم برای انتخاب شرکت خدمات‌دهنده خود به نتیجه این بررسی‌ها مراجعه می‌کنند.

مـعـاون رگــولاتــوری خاطرنشان کرد: اما با این وجود به نظر می‌رسد حجم پروانه‌هایی که در این زمینه صادر شده کمی کار را دچار اشکال می‌کند، شاید در دوره‌ای نباید این تعداد پروانه برای فعالیت شرکت‌های اینترنتی صادر می‌شد.

معاون نظارت سازمان تنظیم مقررات ادامه داد: در سال گذشته برای 13 شرکت‌ PAP، ISP و ISDP اخطاریه صادر شد و در سامانه 195 795 شکایت مردمی به ثبت رسید. داداش‌زاده ادامه داد: براین اساس تذکرهای لازم به اپراتورها داده شد تا در راستای برطرف‌سازی این مشکلات اقدام کنند.

رضا بقایی، کارشناس حوزه ارتباطات و شبکه‌های کامپیوتری درباره این اختلالات می‌گوید: کمتر موقعی بوده که علت اصلی اختلالات اینترنت مشخص شود البته مقصر اصلی بعضی از این اختلالات شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت هستند که یا مشکلی در شبکه خود دارند یا عملا قصد کم‌فروشی دارند.

وی افزود: البته در سال‌های گذشته مسئولان شـرکت زیـرسـاخت از مانیتور‌کردن سرویس‌های دریافتی شرکت‌های PAP و چگونگی ارائه آنها به مشترکان خبر داده بودند که اگر این کار به درستی صورت گرفته باشد نباید هیچ‌گونه کم‌فروشی در بحث اینترنت را شاهد باشیم.

بقایی گفت: به نظر من هم اختلالات اخیر از سوی بعضی از شرکت‌های PAP است چون اگر مشکل از زیرساخت‌های کشور بود مشترکان همه اپراتورها با مشکل مواجه بودند. این کارشناس شبکه اظهار کرد: طبق قوانین مشترکان می‌توانند از اختلالات اینترنتی خود به اپراتور خود شکایت کنند و اگر راه به جایی نبردند می‌توانند با مراجعه به نهاد‌های مربوطه و ثابت کردن ادعای خود خسارت کندی‌ها و قطعی‌های اینترنت را از اپراتور دریافت کنند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/IzQA7uWN
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگان
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه