شنبه, ۲۲ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 11 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

دولت عربستان سعودی برای جبران کسری بودجه تقویم قمری این کشور را از روز یکشنبه دوم اکتبر سال جاری به تقویم میلادی تغییر داد. کسری بودجه عربستان طی 10 سال اخیر بسیار بی سابقه بوده است. به دنبال سقوط قیمت نفت و رکود بازار نفت این دولت با بیش از 100میلیارد دلار با کسری بودجه مواجه شد. به همین دلیل، این کشور طرح «کاهش وابستگی به نفت» را کلید زد که در این مدت کم به دلیل کسری بودجه شدید و بحران اقتصادی مجبور شده یک سوم از اجرای این پروژه را کنار بگذارد.

همچنین بخشی از کسری بودجه عربستان به خاطر هزینه های ارتش ریاض علیه یمن است. عربستان که بیش از 93درصد از درآمدش از فروش نفت است، در سال 2014، کسری بودجه17/5میلیارد دلاری را تجربه کرد که دومین کسری بودجه این کشور از سال 2002 تاکنون بوده است.

به گزارش صندوق بین المللی پول، ذخایر هنگفت مالی عربستان رو به کاهش است و اگر به همین روال پیش برود تا پنج سال آینده به حداقل خود خواهد رسید. همانطور که مشخص است عربستان سعودی به دلیل هزینه های هنگفت وارد شده بر دولت از سمت شاهزادگان سعودی در داخل و ماجراجویی های آنها در خارج از کشور و ضربه های ناشی از کاهش قیمت نفت و هزینه های نظامی در یمن، بسیار تحت فشار قرارگرفته است.

اقدامات ریاضتی برای کاهش هزینه ها

براساس گزارش مؤسسه اکونومیک کاپیتال، به نظر می رسد که دولت عربستان به جز کم کردن هزینه ها، گزینه دیگری ندارد. یکی از محورهای اصلی اقدامات اخیر عربستان برای جبران کسری بودجه، کاهش هزینه های عمومی و گسترش فعالیت های غیرنفتی است، چون سال گذشته به دنبال سقوط قیمت نفت، معادل 30 درصد از تولید ناخالص داخلی اش متحمل ضرر شد.

از اقدامات عربستان می توان به افزایش مبلغ پرداختی برای ثبت ویزا توسط مقیمان و اتباع، لغو بیش از 20 میلیارد دلار از پروژه های ریاض، لغو یک چهارم از بودجه وزارتخانه های مختلف، ادغام برخی وزارتخانه های دولتی و حذف برخی دیگر اشاره کرد که در چند سال آینده بر بودجه دولت عربستان تأثیر خواهدگذاشت.

سختگیری برای شاهزادگان

همچنین دولت عربستان برای جلوگیری از ریخت وپاش های شاهزادگان نیز قوانینی را تنظیم کرده است مبنی بر اینکه خدمات شغلی شاهزادگان دولتی کاهش یابد.

به عنوان مثال، دولت تأمین خودرو های آنها را تا سال مالی بعدی متوقف کرد. همچنین اعلام کرد که وزیران دولتی موظفند در آغاز سال مالی آینده مالیات دارایی های ثابت و حتی تلفن همراه خود را بپردازند. کاهش کمک هزینه مصرف بنزین برای مسئولان کشور، افزایش نرخ بنزین برای مردم عادی و کاهش یارانه سوخت و آب و برق بخش دیگری از طرح های ریاضتی عربستان است.

یکی دیگر از اقدامات عربستان که به تازگی اجرایی هم شد، تغییر تقویم قمری به میلادی است. با این تغییر 11 روز از دستمزد سالانه هر کارمند کاسته می شود. تقویم قمری شامل 354 روز در سال است که در مقایسه با تقویم میلادی 11 روز کمتر دارد و از این پس کارمندان در بیست وپنجم هر ماه میلادی حقوق خود را دریافت خواهند کرد، در صورتی که تا قبل از تغییر تقویم، کارمندان حقوق خود را در روز 25 هر ماه قمری دریافت می کردند.

در راستای این تغییر، سیستم پرداخت حقوق کارمندان مناطق عمومی ریاض با مناطق خصوصی و مشتریان بین المللی در یک ردیف قرار گرفت. همچنین برای اشاره به آثار دیگر این تغییر می توان به کاهش «20درصدی» حقوق وزیران و «15درصدی» حقوق اعضای هیأت قانون گذاری اشاره کرد.

خشم کارمندان از دولت

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه درباره تغییر تقویم عربستان گفته است: «استفاده از تقویم میلادی شامل لغو یا تعدیل مزایا و برخی پاداش های کارمندان دولت، انجام اصلاحاتی در زمینه اضافه کار و لغو پرداخت پاداش پایان سال در سال فعلی  (1438هجری) و لغو هرگونه افزایش دستمزد هنگام تمدید قراردادهای کاری یا امضای قراردادهای جدید از طرف دولت ریاض است.»

اقدامات عربستان، ریاضت را در این کشور افزایش می دهد. مثلاً همین اقدام آخر عربستان و تغییر تقویم اداری این کشور، با خشم کارمندان دولتی همراه بود، چرا که در این تغییر کارمندان دولتی به ازای هر سه سال، یک ماه حقوق دریافت نخواهند کرد. به علاوه مدت زمان بازنشستگی برای کارمندانی که باید 40سال کار کنند حدود یک سال و نیم افزایش یافت.

البته همه کشورهای عربی به غیر از عربستان از تقویم میلادی برای انجام امور مالی خود استفاده می کنند. اما تغییر تقویم رسمی عربستان که یکی از اصلی ترین تولیدکنندگان نفت جهان است به تقویم میلادی، این کشور را با مشتریان نفتی خود در یک خط قرار می دهد. در واقع این تغییر تأثیر مثبتی در اقتصاد و ذخیره پول عربستان خواهد داشت.

اما فراموش نکنیم که عربستان نمی تواند به طور کامل تقویم قمری را از برنامه های خود خارج کند، چون بسیاری از مراسم فرهنگی و مذهبی و حتی سیاسی این کشور بر پایه تقویم قمری است.

برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GHcCIt9E
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه