شنبه, ۱۵ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Sat, 4 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

استفاده و بهره برداری از ظرفیت ها و توانمندی های کشور بر مبنای توسعه و گسترش استانی و منطقه ای مورد توجه دولتمردان و فعالان حوزه های مختلف تجارت و اقتصاد بوده است. این سیاست های توسعه ای با توجه به پتانسیل های موجود و همچنین برطرف کردن نیازهای کشور در بخش های صنعتی، خدماتی و کشاورزی در دستور کار نهادها و دستگاه های اجرایی قرار گرفته و با ارتباطات و تعاملاتی که بین دستگاه های دولتی و بخش خصوصی شکل گرفته، شتاب بیشتری به خود گرفته است.

اتکا و توجه به امکانات و زیرساخت های منطقه ای در جهت فراهم کردن تسهیلات لازم برای تولیدکنندگان کالاهای مورد نیاز، دسترسی آسان آنان به بازارهای تجاری منطقه ای و بسط و توسعه تجارت خارجی کشور از اهداف و زمینه های هدایت سرمایه ها به این سمت است.

استان ایلام که در غربی ترین نقشه جغرافیایی قرار گرفته دارای شرایط مطلوبی برای جذب سرمایه گذاری است که می توان با بالفعل کردن ظرفیت های اقتصادی منطقه تحولی عظیم در منطقه ایجاد کرد.

اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایلام در سال 1375 و با حضور فعالان اقتصادی تأسیس شد که در بدو شكل گیری هیات نمایندگان اتاق انتخاب شدند و فعالیت خود را آغاز كردند.

در مدت دو دهه فعالیت، این اتاق به دستاوردهای خوبی رسیده و با تعریف یک برنامه مدون و درازمدت به سوی توسعه و پیشرفت استان گام بر می دارد. استان ایلام از قابلیت های بومی و منطقه  ای مناسبی سود می برد که نیازمند بازنگری و شناسایی از سوی سرمایه گذاران و نهاد های اجرایی است. برای بررسی بیشتر وضعیت فعالیت های تجاری، صنعتی و کشاورزی با مهندس شعبان فروتن، رئیس اتاق بازرگانی ایلام گفت وگو کرده ایم.

سیمای استان

شعبان فروتن، رئیس اتاق بازرگانی ایلام در مورد وضعیت کلی و فعالیت های اتاق در استان می گوید: این اتاق در پی سقوط رژیم بعث عراق و سرنگونی صدام با گسترش فعالیت های خود در زمینه صدور كالا و فرآورده های صادراتی به كشور عراق توانست نقش مهمی در افزایش صادرات استان به خارج از كشور داشته باشد. تغییر حاکمیت در کشور عراق و به وجود آمدن شرایط جدید، بستر مناسب از نظر اعزام زائر و صدور كالاهای غیرنفتی برای استان فراهم آورده كه بتوان با استفاده از این موقعیت به بازارهای بكر عراق دسترسی پیدا كرد.

اتاق بازرگانی ایلام برنامه های متعددی برای توسعه بخش تجارت و بازرگانی، صنایع و معادن و سایر بخش های مولد و خدماتی تدارک دیده است که با به کارگیری افراد متخصص و خبره در صدد دستیابی به اهداف تعیین شده است. یکی از برنامه های تصویب شده تعیین راهکار برای اجرایی شدن اولویت های عمرانی و عملیاتی بوده که به جد پیگیر آن هستیم.

در بعد کشاورزی هم برنامه ای برای گسترش تولید و عرضه محصولات و بومی استان مانند چغندر و کلزا داشته ایم که خاص استان هستند. ضمن آنکه ایلام با دارا بودن 3 میلیون دام سبك و سنگین 1/7 میلیون هكتار جنگل و مرتع و 250 هزار هكتار زمین زراعی یكی از قطب های كشاورزی محسوب می شود.
معیشت حدود 44 درصد از جمعیت 600 هزار نفری ایلام در بخش كشاورزی تامین شده یا تأثیر می پذیرد.

استان ایلام با توجه به فعالیت های متنوع در فعالیت های كشاورزی و دامداری كه ناشی از گوناگونی شرایط جغرافیایی و اقلیمی، وجود جنگل ها و مراتع مستعد و وجود ظرفیت های قابل توجه پرورش دام و طیور و امكان ایجاد صنایع وابسته از موقعیت ممتازی برای سرمایه گذاری در بخش كشت و صنعت برخوردار است.

وی در مورد سایر مزیت ها و ظرفیت های موجود در این استان غربی و مرزی می افزاید: صنایع مربوط به نفت و گاز یکی دیگر از مزیت های این استان است که با فعال بودن هفت شهرك صنعتی دارای ظرفیت برجسته ای برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

اكنون حدود 300 واحد صنعتی در شهرك های صنعتی استان ایلام فعال است. در كنار صنایع، غنی بودن مواد معدنی ظرفیت برجسته اقتصادی در این استان است.

32 معدن در بخش های مختلف آلوویم آهكی، گچ، مارون، شن و ماسه و بیتومین در استان ایلام فعال است.

بخشی از این مواد در داخل استان فرآوری شده و به استان های همجوار و كشور عراق صادر می شود كه می توان با سرمایه گذاری در این بخش شاهد تحولی عظیم در اقتصاد كشور بود.

در سال های اخیر در بخش صنعت و معدن، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع وابسته استان ایلام سرمایه گذاری های چشمگیری صورت گرفته است كه در آینده با بهره برداری از آنها فرصت های مناسبی ایجاد می شود.

اكنون روزانه 80 هزار بشكه نفت از منابع نفتی ایلام استخراج شده كه به سبب فقدان پالایشگاه در استان، از طریق لوله در خوزستان فرآوری می شود. استان ایلام از 11درصد منابع نفت و گاز كشور برخوردار است.

با وجود سرمایه گذاری های دولت، اما برای بهبود وضعیت عمران، آبادانی و اقتصاد پایدار استان نیازمند تزریق اعتبارها و سرمایه گذاری های جدید به ویژه بخش خصوصی است.

ظرفیت های منابع غنی و سرشار این استان از حیث گچ و سیمان نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

استان ایلام از ظرفیت مطلوبی برای تبدیل شدن به قطب سیمان كشور برخوردار است كه بخش خصوصی باید از این امتیازهای خدادادی به نحو مطلوبی استفاده كند. کارخانه سیمان ایلام دارای دو خط تولید است که خط اول آن سالانه 600 هزار تن و خط دوم آن نیز در سال یک میلیون تن سیمان تولید می کند و مهم ترین بازار صادراتی، کشور عراق است.

بهره مندی از مواهب طبیعی و تاریخی برای توسعه گردشگری

استان ایلام به عنوان بخشی از تمدن های ایلام باستان، هخامنشی و ساسانی از اهمیت تاریخی زیادی برخوردار است و دارای چندصد ابنیه و بنای تاریخی است. در مجموع استان ایلام یكی از قدیمی ترین استان های كشور است كه پیشینه تاریخی آن به دوران  «تمدن ایلام باستان»، هخامنشی اشكانی، ساسانی و دوره اسلامی برمی گردد.

استان ایلام برای ایجاد هتل، مهمان پذیر به منظور صنعت گردشگری تشنه سرمایه گذاری بخش خصوصی است كه می توان از این مزیت بهره لازم را برد. توسعه گردشگری به عنوان ارزآورترین صنعت بین المللی یکی دیگر از مولفه های رشد اقتصادی است که در مناطق آزاد کشور زمینه آن فراهم شده و بیشتر از آن خواهد شد.

امکان سفر به این مناطق بدون نیاز به روادید، افزایش جاذبه های گردشگری، معرفی توانمندی های داخلی و آداب و رسوم مناطق مختلف کشور در قالب برگزاری نمایشگاه های بین المللی و برگزاری جشنواره های فصلی از جمله مزیت هایی است که با افزایش شمار گردشگران، توسعه اقتصادی این مناطق و به نوبه آن اقتصاد کشور را به دنبال خواهد داشت.

مورد دیگر در این زمینه بهره گیری از گردشگری کشاورزی برای اشتغال زایی و کسب درآمد برای ساکنان روستایی است که اقدامات مناسبی با همکاری اداره کل صنایع دستی و گردشگری استان صورت گرفته است.

کارآفرینی گردشگری کشاورزی می تواند به عنوان راهبردی جدید نقش مهمی در توسعه پایدار کشاورزی و روستایی ایفا کند. از بعد اقتصادی، می  تواند به متنوع سازی کشاورزی کمک کند و یک منبع درآمد مکمل برای کشاورزان محسوب شود و همچنین فرصت های شغلی جدیدی را در جوامع روستایی فراهم کند و بدین طریق فقر، بیکاری و مهاجرت را کاهش دهد و زنان کشاورز را توانمند سازد.

بازارچه های مرزی و ترانزیت کالا

فروتن از بهبود نرخ مشارکت که منجر به کاهش بیکاری در سه سال اخیر در استان شده نیز خبر داد و افزود: اکنون آهنگ نرخ بیکاری با کشور در حال همگرا شدن است و اختلاف نرخ بیکاری استان با کشور به شش دهم درصد رسیده است. استان ایلام به سبب دارا بودن 430 كیلومتر مرز مشترك یكی از مهم ترین كانون های صدور كالای ایرانی به كشور عراق است.

نزدیكی به شهرهای عراق، وجود امنیت كامل در مرز و استقبال تجار و بازرگانان از خروجی بین المللی مهران باعث شده این خروجی به مهم ترین معبر مراوده های صادراتی ایران ـ عراق تبدیل شود. براساس آمارهای موجود روزانه یک هزار كامیون حامل كالا از خروجی بین المللی مهران به كشور عراق صادر می شود.

گمرک مرز بین المللی مهران رتبه دهم کشور را در میان سایر گمرکات از نظر ارزش کالاهای صادر شده طی سه ماه ابتدایی سال ۹۵ کسب کرده است. در این مدت مجموع صادرات در استان و خروجی از سایر گمرکات از مرز مهران از نظر ارزش دلاری ۴۸۵ میلیون و ۸۴۱ هزار و ۷۹۲ دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی ۸۰درصد افزایش را نشان می دهد.

مهم ترین کالاهای صادر شده از مرز مهران در سه ماه نخست سال ۹۵ مصنوعات پلاستیکی، تره بار  (هندوانه، گوجه، پیاز و...)، موزاییک، کاشی، سرامیک، مصنوعات فلزی، محصولات لبنی، کولر آبی، بدنه خودرو، تخم مرغ، بستنی و محصولات پتروشیمی بوده است. وزن مجموع کالاهای صادر شده از مرز مهران ۵۷ هزار و ۵۳۰ تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 4 درصد افزایش یافته است.

مرز بین المللی در میان حدود ۱۰۰ گمرک فعال در امر صادرات کشور طی سه ماه ابتدایی سال ۹۵ از نظر ارزش کالاهای صادر شده رتبه دهم و رتبه دوازدهم را از نظر وزنی با توجه به کالاهایی که فقط در استان ایلام اظهار شده اند، کسب کرده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/wxAR1DKz
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیک
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه