چهارشنبه, ۲۶ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Wed, 15 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
دسترسی به اینترنت سریع‌تر و امن‌تر می‌شود

اینترنت نوری در راه است

8 سال پیش ( 1394/9/4 )
پدیدآورنده : محمد ممتازپور  

بیش از چهار سال از موفقیت در آزمایشات انتقال اطلاعات به‌وسیله نور می‌گذرد، گرچه این فناوری هنوز در حال توسعه است و به نتایج مطلوب نرسیده اما این امید وجود دارد که در آینده نزدیک بتواند جایگزین وای‌فای‌های امروزی شود. این فناوری که به «LI-FI» معروف شده در آزمایشات اولیه نشان داد که می‌تواند دیتاها را با سرعتی تا 224 گیگابیت بر ثانیه انتقال دهد که این عدد در فناوری وای‌فای به 7 گیگابیت بر ثانیه می‌رسد. این نشان می‌دهد که با ورود این فناوری تحول بزرگی در شیوه انتقال اطلاعات به وجود خواهد آمد. اما این تکنولوژی خارق‌العاده چگونه می‌تواند چنین سرعت سرسام‌آوری را در اختیار کاربران بگذارد؟

شهاب رفعتی‌نژاد، کارشناس شبکه‌های رایانه‌ای در پاسخ به این سوال به «فرصت امروز» گفت: لامپ‌های LED که امروزه به‌عنوان روشنایی از آنها استفاده می‌کنیم، می توانند در هر ثانیه چندین بار خاموش و روشن شوند اما عمل به اتفاق به قدری سریع است که چشم انسان آن را تشخیص نمی‌دهد. وی افزود: تکنولوژی لای‌فای نیز با استفاده از پانل‌های خورشیدی، انرژی لازم را برای لامپ‌های LED فراهم می‌کند؛ سپس از نور چشمک‌زن لامپ برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود. در حال حاضر، برای ارتباط با اینترنت، از کابل یا امواج رادیویی استفاده می‌شود که هر دو به‌راحتی قطع می‌شوند؛ ولی استفاده از نور برای انتقال اطلاعات بسیار سریع‌تر و امن‌تر از فناوری پهن باند بی‌سیم کنونی است.

361313513362363262362347634738458

رفعتی‌نژاد اظهار کرد: برای استفاده از این فناوری، کاربر باید یک روتر مخصوص Li-Fi در اختیار داشته باشد. درست است که انتقال اطلاعات با استفاده از این روش مبتنی بر نور است؛ ولی امواج نوری نامریی هستند و آلودگی نوری ایجاد نمی‌کنند. همچنین این فناوری امکان هک و جاسوسی را به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد.

این کارشناس در پاسخ به این سوال که فناوری لای‌فای چقدر تا عملیاتی شدن فاصله دارد؟ گفت: تمامی اجزا و تمامی مکانیزم‌های لازم در حال حاضر وجود دارند و ما تنها باید آنها را در کنار یکدیگر قرار دهیم تا به هدف موردنظر برسیم. وی افزود: یکی از معایب لای‌فای این است که استفاده از آن به‌صورت همزمان به‌عنوان فرستنده و ردیاب با محدودیت مواجه است. البته این فناوری هنوز به‌طور فراگیر رایج نشده و مراکز تحقیقاتی در سراسر جهان در حال توسعه آن هستند. رفعتی‌نژاد اظهار کرد: یک مرکز تحقیقاتی آلمانی چندی پیش طرح‌های خود برای نمایش یک هات‌اسپات لای فای را عرضه کرد که در پروژه آزمایشی آنها از نور فرو سرخ استفاده شده و بیشتر کاربران صنعتی و نه مصرف‌کنندگان را هدف‌گذاری کرده و سرعت انتقال داده‌ها در این فناوری به 1گیگابیت بر ثانیه برای این هات اسپات در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: یکی از مزیت‌های هات‌اسپات لای‌فای زمان تأخیر آن است. در شرایطی که زمان تأخیر وای فای براساس میلی‌ثانیه اندازه‌گیری می‌شود، زمان تأخیر لای‌فای براساس میکرو ثانیه اندازه‌گیری می‌شود. در کاربردهای صنعتی که داده‌ها باید بین حسگرها، محرک‌ها و واحد کنترل جریان داشته باشند، زمان تأخیر پایین و نرخ داده بالا، لای فای را به فناوری سودمند مبدل می‌کنند. این کارشناس اظهار کرد: البته محققان پروژه هات‌اسپات هدف از معرفی این محصول را جایگزینی برای وای‌فای نمی‌داند اما معتقد هستند که لای فای می‌تواند مکملی برای فناوری‌های ارتباطی حال حاضر از جمله وای فای باشد. 

گرچه هنوز زمان دقیقی برای ارائه این فناوری در نظر گرفته نشده است اما برخلاف سیگنال‌های وای‌فای که می‌توانند به آن سوی دیوارها نفوذ کنند، تکنولوژی لای‌فای براساس نور کار می‌کند و چنین قابلیتی ندارند، بنابراین برد آن به لحاظ نظری محدودتر است، اما به خاطر همین محدودیت می‌توان گفت که امنیت بیشتری در قیاس با وای فای دارد. لای فای می‌تواند فرصت تازه‌ای را برای لوازم خانگی هوشمند به وجود آورد و باتوجه به اینکه خانه‌های آینده به طرف هوشمند شدن می‌روند، فناوری لای‌فای می‌تواند کمک زیادی به اینترنتی شدن اشیای خانه‌ها کند و روند اینترنت اشیا را سرعت زیادی ببخشد.

در حال حاضر، شرکت‌های زیادی در توسعه لای فای فعال هستند که از جمله می‌توان به Olecomm و PureLife اشاره کرد که هر دوی این شرکت‌ها، کیت‌هایی را در اختیار کاربران علاقه‌مند قرار می‌دهند تا شبکه‌های لای فای را در دفتر و خانه خود راه‌اندازی کنند و کیت ارائه شده توسط pureLiFi می‌تواند سرعتی معادل با 10 مگابیت بر ثانیه را برای کاربرانش به ارمغان بیاورد.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/GoAXt7x1
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگان
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه