پنجشنبه, ۹ فروردین(۱) ۱۴۰۳ / Thu, 28 Mar(3) 2024 /
           
فرصت امروز

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران از رونمایی بسته حمایتی تامین اجتماعی از بنگاه های تولیدی در چند روز آینده خبر داد؛ موضوعی که به گفته محمد لاهوتی سد سختی برای فعالان اقتصادی بود و بخش خصوصی 9 ماه سخت و پرکار را گذراند تا رضایت تامین اجتماعی را برای حل برخی مشکلات بنگاه های تولیدی جلب کند.

لاهوتی در نشست خبری فصلی این کنفدراسیون در این باره توضیح داد: مشکلات زیادی وجود داشت و باوجود قول وزیر صنعت و نشست ها و مذاکرات متعدد، تامین اجتماعی زیربار حل این مشکلات نمی رفت. درنهایت و با دستور معاون اول، در نشست هایی که در دو هفته گذشته بین اتاق های ایران، تهران و سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، توافقنامه ای حاصل شد و امیدواریم در روزهای آینده این بسته ابلاغ شود. مشکلات عمده بنگاه های تولیدی با سازمان تامین اجتماعی بیشتر در خصوص رسیدگی به لیست بیمه ای کارگاه ها، قراردادها و. . . گزارش می شد.

محمد لاهوتی در بخش دیگری از سخنانش نرخ ارز را از مهم ترین مشکلات فعالان اقتصادی دانست و گفت: دولت یازدهم در ثبات قوانین، حفظ شرایط بازار و جلوگیری از تنش ها و تکانه های ارزی بسیار تلاش کرد و با وجود مشکلات زیادی مانند کاهش قیمت نفت، بدهی های معوقه، پرداخت یارانه و. . . توانست حداقل سه سال سیستم ارزی کشور را بدون تنش مدیریت کند و تنها دولتی است که اجازه نداد نرخ ارز، رشد هیجانی داشته باشد و از این موقعیت در مواقع کمبود منابع استفاده نکرد، درحالی که در سیاست های گذشته بانک مرکزی در دولت های مختلف کمبود نقدینگی بلافاصله با افزایش نرخ ارز جبران می شد.

لاهوتی این عملکرد دولت را ارزشمند دانست و گفت: بخش خصوصی به دنبال ثبات نرخ ارز است نه تثبیت آن، چرا که تثبیت نرخ ارز به صورت دستوری انجام می شود و سرکوب نرخ آن را به دنبال خواهد داشت. به گفته این عضو اتاق تهران، ثبات نرخ ارز باید براساس برنامه پنجم و ششم متناسب با تورم سالانه باشد و افزایش آن باید مدیریت شود تا مانع از آسیب تکانه ها باشد.

لاهوتی نرخ واقعی ارز را براساس محاسباتی که در فرمول برنامه پنجم و ششم آمده، 4170 تومان عنوان کرد و گفت: جهش یک باره نرخ ارز به تولیدکننده لطمه می زند و قدرت برنامه ریزی را از صادرکننده می گیرد. هرچند زمزمه هایی مبنی بر کاهش مجدد نرخ ارز در کشور وجود دارد. او به نوسان نرخ ارز در شش ماهه گذشته اشاره کرد و این نوسان را عاملی برای رسیدن ارز به نرخ واقعی عنوان کرد که به گفته او، دو مسئله را به دنبال داشت.

لاهوتی جهش یک باره ارز را آسیب برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان دانست و در توضیح مسئله دیگر گفت: موضوع دیگر کاهش مجدد آن به نرخ فعلی بود. با این تغییرات صادرکننده و تولید کننده هزینه این افزایش را پرداخت می کنند و فاصله بین نرخ ارز مبادله ای و آزاد باعث شده نتوانیم به سمت یکسان سازی نرخ ارز حرکت کنیم؛ موضوعی که از اهداف اصلی دولت و مطالبه بخش خصوصی است.

لاهوتی در پاسخ به سوال «فرصت امروز» در خصوص چگونگی وضعیت حمل و نقل برای صادرکنندگان گفت: حمل و نقل دریایی بعد از برجام بهبود پیدا کرد و هم اکنون 16 خط کشتیرانی از 21 خطی که پیش از تحریم ها در ایران بودند،  فعال هستند. درحالی که در دوران تحریم ها تنها دو خط فعال بود. به گفته لاهوتی، حمل و نقل جاده ای فعال است اما در زمینه حمل و نقل  هوایی و ریلی- که پرکارترین حمل و نقل زمینی در دنیاست- جای کار زیاد است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران کمبود کانتینرهای یخچال دار را از مشکلات عمده این حوزه دانست وگفت: دولت برای حمایت از تولید داخلی اجازه واردات کانتینرهای دست دوم را نمی دهد و پیشنهاد ما این است که برای مدت مشخصی این مجوز را صادر کند تا مشکلات در این زمنیه برطرف شود.

  او به سیاست گذاری های اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: این سیاست ها در تفسیر اقتصاد مقاومتی درباره صادرات کالاهای با ارزش افزوده پایین و وضع عوارض سنگین باعث کاهش صادرات می شود. 

لاهوتی به اقتصاد مقاومتی و تأثیرش برتصمیم گیری های کلان در کشور اشاره کرد و گفت: به نظر من در اقتصاد مقاومتی زخم هایی که در سه دهه گذشته داشتیم یک به یک باز شده و ابلاغیه ها و دستورالعمل ها براساس آنها صادر شده است. اما ما شاهد تفسیر قانون و برداشت قانون توسط وزارتخانه ها به صورت مجزا هستیم و این نظرات را در کنار هم و دریک بسته نمی بینیم.

رئیس کنفدراسیون صادرات اتاق ایران همچنین از کم توجهی به صادرات در برنامه ششم و بودجه 96 انتقاد کرد.  به گفته لاهوتی، برآورد می شود تا پایان سال جاری 42 میلیارد دلار صادرات در کنار 38 تا 40 میلیارد دلار واردات داشته باشیم که این امر 5 تا 6درصد مازاد ایجاد می کند.

این عضو اتاق تهران در بخش دیگری از سخنانش به آغاز ممنوعیت نقل و انتقال پول در صرافی ها در تاریخ 25 اسفند اشاره کرد و این اقدام را مثبت ارزیابی کرد، اما ایجاد برخی زیرساخت ها را پیش از اجزایی شدن آن ضروری دانست و گفت: با توجه به اینکه تنها 40درصد کارگزاری ها قبل از تحریم راه اندازی شده است, این کار نگرانی هایی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد کرده است. قطع نقل و انتقال از طریق صرافی ها به نفع بخش خصوصی است اما در شرایط فعلی تمام این ضوابط کارگزاری ایجاد نشده است.

به گزارش «فرصت امروز» نشست فصلی کنفدراسیون صادرات اتاق ایران روز گذشته در محل این اتاق برگزار شد. محمد لاهوتی در این نشست دستاوردهای دولت یازدهم را برشمرد. او عملکرد ستاد اجرایی اقتصاد مقاومتی را قابل توجه دانست و به گفته لاهوتی در آغار سال جاری اتاق تهران مطالباتش را در بیانیه ای به اطلاع دولت رساند و تاکنون پنج مورد آن عملیاتی شده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/9tZKUs4M
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاروکیلقطعات لیفتراکدستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورلیفتراکپرس لاین ساخت پرسشنامهرمان پرطرفدارسررسید 1403طراحی سایت فروشگاهشیر برقی گازتیزهوشان پایه ششمخرید نرم افزار حسابداریخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلتقویم رومیزیقیمت ورق گالوانیزهخرید قسطیتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه