سه شنبه, ۱ خرداد(۳) ۱۴۰۳ / Tue, 21 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
چگونه یک شرکت نرم‌افزاری در زمینه کسب‌و‌کار و اتوماسیون اداری راه‌اندازی کنیم

بهره برداری از شرایط ‌گذار کسب‌و‌کارها

8 سال پیش ( 1394/8/12 )
پدیدآورنده : عباس نعیم امینی  

تغییر الگوی رشد کسب‌و‌کار‌ها و ورود ابزار‌های جدید به فضای کسب‌و‌کاربه‌ویژه در سه دهه اخیر موجب شده شرکت‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف توسعه و بهبود کیفیت سیستم‌های اداری، انبارداری، فروش و بازاریابی شکل گیرد. در یک بررسی اجمالی می‌توان دریافت که وجه مشترک همه این تغییرات را باید تنها و تنها در رشد صنعت نرم‌افزار و آی‌تی جست‌وجو کرد به‌گونه‌ای که امروزه کمتر کسب‌و‌کاری را می‌توان یافت که باسیستم‌های نرم‌افزاری، آی‌تی و اینترنت سرو کار نداشته باشد.

گستردگی حوزه فعالیت‌های شرکت‌های فعال در زمینه نرم‌افزار‌های کسب‌و‌کاری سیستم‌های مبتنی بر وب به قدری زیاد است که می‌توان گفت این فعالیت‌ها یک پای ثابت رشد و توسعه کسب‌و‌کار‌ها به حساب می‌آیند. سیستم‌های اتوماسیون اداری، برنامه‌های کسب‌و‌کاری مبتنی بر وب، شبکه‌های اجتماعی، سیستم مبتنی بر بازاریابی و فروش اینترنتی و... از طرفی یک تسهیل‌کننده در جریان رشد کسب‌و‌کار‌های نوپا محسوب می‌شود و از طرف دیگر خود زمینه‌ساز شکل‌گیری فعالیت‌ها و کسب‌و‌کار‌های جدید شده است.

325631361356136246261363623476

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان اقتصادی و کسب‌و‌کاری، این ابزار‌ها به‌عنوان جزء جدایی‌ناپذیر در حیات کسب وکار‌ها و سرمایه‌گذاری در شروع یک فعالیت اقتصادی و تجاری تبدیل شده است. روی دیگر سکه فرصتی است که در اثر نیاز بازار برای سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی این شرکت‌ها وجود دارد. در این گزارش بنا داریم به بررسی وضعیت سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی و فعالیت در شرکت‌های تولید و توسعه نرم‌افزار‌های اداری و کسب‌و‌کاری بپردازیم که در ادامه پیش رو دارید.

در هزینه‌های استخدام صرفه‌جویی نکنید

پیش‌تر درخصوص سرمایه‌گذاری در صنعت نرم‌افزار گزارشی در همین صفحه به چاپ رسید. اگر شما با سرمایه‌ای حدود 30تا 40‌میلیون (البته بدون احتساب هزینه‌های اجاره دفتر) می‌توانید یک شرکت نرم‌افزاری راه‌اندازی کنید، برای سرمایه‌گذاری در یک شرکت نرم‌افزاری تخصصی در زمینه کسب وکار باید سرمایه‌ای به مراتب بیشتر در اختیار داشته باشید. دلیل این امر نیز تخصصی بودن زمینه فعالیت و نیاز به نیروی انسانی با مهارت بالاتر است، از طرف دیگر باید به نیاز‌های فضای کسب‌و‌کار هم آشنایی کامل داشته باشید بنابراین اضافه شدن یک نیروی اقتصادی و متخصص فضای کسب‌و‌کار به تیم شما ضروری است چراکه در طراحی سیستم‌های اتوماسیون اداری و نرم‌افزار‌های کسب‌و‌کاری بیش از هر چیز باید نیاز‌های بازار شناسایی شود. در فاز‌های بعدی یک تیم تحقیق و توسعه می‌تواند این وظیفه را به عهده گیرد.

بنابراین برای شروع سرمایه‌گذاری باید سرمایه‌ای حدود 60‌میلیون تومان در اختیار داشته باشید. این مبلغ منهای هزینه‌های اجاره دفتر است. از این حجم سرمایه باید 15 تا 20‌میلیون را برای تجهیز دفتر و خرید تجهیزات و... کنار بگذارید. 20 تا 25‌میلیون هم باید برای سرمایه در گردش و هزینه حقوق و دستمزد کارمندان‌تان در نظر بگیرید چون ممکن است در چند ماه اول مشتری خاصی نداشته باشید. از باقیمانده مبلغ هم باید در برنامه تبلیغاتی و بازاریابی کار برنامه‌ریزی کنید و بخشی هم باید برای هزینه‌های غیر‌مترقبه در نظر بگیرید. به گفته کارشناسان و فعالان این بخش، مکانیابی یکی از عوامل موثر در این کسب‌و‌کار است بنابراین باید روی این بخش تمرکز بیشتری داشته باشید.

برای گرفتن مجوز‌ها ابتدا باید شرکت خود را به ثبت برسانید و مراحل دریافت کد اقتصادی و... را انجام دهید. پس از طی این مراحل می‌توانید به شورای عالی انفورماتیک مراجعه کنید و مجوزهای لازم را از این ارگان اخذ کنید. این فرآیند حدود دو ماه به طول می‌انجامد که فرصت خوبی را برای بازاریابی کار در اختیارتان قرار می‌دهد.

در نهایت چنین مجموعه‌ای را با پنج تا شش نیروی کار می‌توانید اداره کنید که شامل یک تحلیل‌گر سیستم، مدیر پروژه، برنامه نویس، گرافیست و یک کارشناس فضای کسب‌و‌کار می‌شود. این بخش مهم‌ترین قسمت کارتان را تشکیل می‌دهد. در واقع استخدام نیروی انسانی متخصص پاشنه آشیل کارتان به حساب می‌آید لذا توصیه می‌کنیم در هزینه‌های این بخش به هیچ وجه صرفه‌جویی را در دستور کار قرار ندهید.

وضعیت بازار و سود احتمالی

اوضاع بازار در این صنعت به مراتب بهتر از سایر حوزه‌های کسب‌و‌کاری در کشور است. توسعه کسب‌و‌کار‌های نوپا و رشد رقابت در فضاهای مجازی و ضرورت نیاز به افزایش بهره‌وری در جهت کاهش هزینه‌ها و به منظور رقابت‌پذیری در انواع کسب‌و‌کار‌ها موجب شده تا بازار خوبی در اختیار شرکت‌های فعال در این زمینه قرار گیرد اما مشکلات نقدینگی در اقتصاد ایران و به‌ویژه در بنگاه‌های کوچک و متوسط سبب شده تا این بنگاه‌ها جریان هزینه‌کرد و سرمایه‌گذاری در این بخش را تا حد ممکن به تعویق بیندازند. در بنگاه‌های بزرگ طبیعتا الگوی سرمایه‌گذاری بسیار متفاوت است و استقبال خوبی از این سیستم‌های نرم‌افزاری می‌شود. بنابراین باید از همان ابتدا برنامه‌ریزی خود را برای جذب این طیف از مشتریان قرار دهید.

در نهایت می‌توانید روی یک سود 30 تا 50 در‌صدی در کار حساب باز کنید، از این جهت که فعالیت در این رشته هزینه‌های مواد اولیه را برایتان در برندارد و یک کسب‌و‌کار دانش محور است، بنابراین سود به نسبت بالاتری نسبت به سایر کسب‌و‌کار‌ها دارد. اگر نوآوری را هم چاشنی کار کنید می‌توانید این رقم سود را تا چند برابر افزایش دهید.

مشتری در گرو شرایط اقتصادی مطلوب

محمد میهن‌خواه، رئیس هیات‌مدیره شرکت داده پردازان راســتین و مدیر توسعه سیستم‌های شبکه آواگستر در خصوص تهدید‌های مترتب بر این سرمایه‌گذاری در گفت‌وگو با «فرصت امروز» می‌گوید: کمبود نقدینگی در بازار و روند نامطلوب وضعیت بنگاه‌های اقتصادی در ایران مهم‌ترین تهدید این بازار است. علاوه بر این فعالیت‌های برنامه نویس‌های شخصی در این زمینه و ارائه محصول با کیفیت و هزینه پایین‌تر باعث شده فعالان این صنعت با مشکلاتی همراه شوند.

وی ادامه می‌دهد: عدم حمایت‌های لازم یکی دیگر از مشکلات سرمایه‌گذاری در این بخش است. از طرف دیگر ورود بدون تخصص یکی دیگر از تهدید‌های اصلی بازار است. ممکن است افرادی تصور کنند که با داشتن سرمایه و دانش مدیریتی می‌توانند در این بخش عملکرد موفقی داشته باشند اما واقعیت این است که تخصص حرف اول و آخر را در این صنعت می‌زند. این فعال بازار، ضعف زیرساخت‌ها را نیز یکی دیگر از تهدید‌های بازار عنوان می‌کند و می‌گوید با توجه به اینکه فعالیت‌های ما جزو کسب‌و‌کار‌های خدماتی به حساب می‌آید وضعیت اقتصادی بنگاه‌ها مهم‌ترین رکن ضعف و قوت بازار است.

میهن خواه می‌گوید: با توجه به شرایط در حال رشد کشور و اینکه مباحث‌ آی‌تی و نرم‌افزاری و برنامه‌های تخصصی کسب‌و‌کاری موضوع نسبتا جدیدی است و بازار آن هنوز به نقطه اشباع نرسیده است، بنابراین شرایط مناسبی برای فعالیت در این زمینه وجود دارد. از سوی دیگر اکوسیستم کسب‌و‌کار‌ها در کشور در حال گذر به فاز جدیدی است که این موضوع هم می‌تواند نقش فناوری اطلاعات و نرم‌افزار‌های کسب‌و‌کاری را پر رنگ تر کند. این مسائل باعث شده تا اصل موضوع به‌عنوان یک فرصت کلیدی تلقی شود.

تخصص حرف اول و آخر را می‌زند

رئیس هیات‌مدیره شرکت داده‌پردازان راستین می‌گوید: نخستین و مهم‌ترین توصیه من به تازه‌وارد‌ها توجه به موضوع تخصص در کار است. علاوه بر این اهمیت دادن به نوآوری در طراحی سیستم‌های جدید و بومی یکی دیگر از نکاتی است که باید در سرمایه‌گذاری در این صنعت مدنظر قرار گیرد. وی ادامه می‌دهد: شناخت بازار و آگاهی از نیاز‌های جدید کسب‌و‌کار‌ها قبل از رقبا و برنامه‌ریزی برای توسعه و ورود به حوزه‌های جدید یکی دیگر از الزامات موفقیت در این بخش است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/u6fPC34c
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه