سه شنبه, ۴ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Tue, 23 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

ترامپ هراسی یا چاره اندیشی

7 سال پیش ( 1395/9/3 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

ترس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا از توافق نامه پاریس 2015 که هدفش کاهش گرمایش جهانی است، خارج شود، باعث شد شرکت کنندگان در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در کشور مراکش روز پنجشنبه گذشته انجام اقدامات دراین باره را «وظیفه فوری» اعلام کنند.

این کنفرانس در فاصله روزهای 8 تا 17 نوامبر در مراکش برگزار شد. در کنفرانس COP که بیست ودومین گردهمایی از این دست است، کشورهای دنیا تلاش کردند به اجماعی برای انجام اقدامات لازم در جهت حل معضلات تغییرات اقلیمی دست یابند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، اما گرمایش جهانی ساخت دست بشر را یک شوخی فریبکارانه می داند و گفته که از توافق نامه پاریس خارج خواهد شد. هدف توافق نامه پاریس حذف سوخت های فسیلی از اقتصاد جهانی در قرن حاضر و رفتن به سمت انرژی های تجدیدپذیر از جمله انرژی باد و خورشید است.

وزرا و مقامات شرکت کننده در این نشست در بیانیه ای گفتند که حرکت به سمت کاهش تولید گازهای گلخانه ای مسیری «برگشت ناپذیر» است و بر تعهد خود برای «اجرای کامل» توافق نامه یکبار دیگر تأکید کردند.

آنها در بیانیه خود چنینن اعلام کردند: «ما خواستار بالاترین تعهد سیاسی برای مبارزه با تغییرات آب وهوایی به عنوان یک اولویت ضروری هستیم.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «آب وهوای [زمین] ما درحال گرم شدن و رسیدن به سطح هشدار و میزان بی سابقه است و ما وظیفه ای مهم برای واکنش نشان دادن به این وضع داریم.»

دمای هوای دنیا امسال با بالاترین درجه خود از زمان رکورد قبلی اش یعنی قرن نوزدهم رسید. این میزان حتی از سال گذشته میلادی یعنی 2015 هم بیشتر است. هوای زمین آنقدر گرم شده که لایه های ضخیم یخ   را آب می کند، به صخره های مرجانی آسیب می رساند و موج گرما را افزایش می دهد.

در بیانیه پایانی کنفرانس، کشورهای ثروتمند دوباره بر هدف مالی خود یعنی اختصاص 100 میلیارد دلار برای مقابله با معضلات اقلیمی تأکید کردند. این میزان بودجه هم از منابع دولتی و هم خصوصی تأمین خواهد شد. قرار است این میزان سرمایه تا سال 2020 جمع آوری و به کشورهای درحال توسعه برای مقابله با معضلات آب وهوایی اختصاص یابد.

انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا توافق نامه پاریس را در هاله ای از ابهام قرار داده است. قراردادی که پس از 20 سال بن بست سرانجام سران کشورهای دنیا توانستند به آن دست یافته و تلاش خود برای مقابله با گرمایش زمین را کلید بزنند.

آقای ترامپ گفته که سیاستش در آمریکا گسترش صنایع نفت ، گاز، زغال سنگ و نفت شیل است.

در گفت وگو های هفته گذشته، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه هشدار داد که اقدام نکردن برای مقابله با تغییرات اقلیمی به «یک فاجعه برای نسل های آینده تبدیل خواهد شد و خطری برای صلح خواهد بود.» جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هم ابزار امیدواری کرد که ترامپ وقتی به دفترش در کاخ سفید آمد در دیدگاه هایش نسبت به آب و هوای جهان و مهم ترین توافقنامه اش تجدیدنظر کند.

در بیانیه کنفرانس مراکش که هیچ بند و اجبار قانونی ندارد و صرفا یک تعهد سیاسی است، بر اجرای طرح ها و برنامه هایی با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تأکید و نسبت به بالا رفتن دمای جهان ابزار تاسف شده است. بالا رفتن دما در دنیا سبب بارندگی های بیشتر، موج گسترده تر گرما و افزایش سطح دریاها شده است.

توافق نامه پاریس به  دنبال محدود کردن افزایش میانگین جهانی دمای هوا است. هدف آنها محدود ساختن افزایش دمای هوا به 2 درجه سلیسیوس یا 6/3 درجه فارنهایت بیشتر از زمان پیش صنعتی است. ایده آل البته این است که این افزایش در میانگین 5/1 درجه سلیسیوس نگه داشته شود و تنها راه این کار کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است. بسیاری از کشورها از این هدف ایده آل استقبال کرده و بیانیه کنفرانس مراکش را خوب خوانده اند.

بیشترین تأکید کنفرانس امسال بر بحران آب بود که جهان را درنوردیده و به ویژه به مشکل بزرگی برای کشورهای کم آب تبدیل شده است.  برخی شرکت کنندگان در این کنفرانس پس از پایان 12 روز اجلاس در صفحه های شخصی خود در شبکه های اجتماعی دستاورد این نشست را پیروزمندانه دانستند، اما برخی کارشناسان محیط زیست هم هستند که از نظرشان کنفرانس مراکش تنها یک دورهمی شلوغ بوده است.

به هرحال آنچه در این کنفرانس مشخص بود اینکه شرکت کنندگان اکنون یک معضل دیگر یافته و از آن هراس پیدا کرده اند. معضلی که نه به آب و هوا ربط دارد و نه حتی گازهای گلخانه ای. معضل این روزهای فعالان محیط زیست جهانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است که با طرح های خود برای گسترش صنایع آلوده کننده هوا از جمله زغال سنگ می خواهد کشورش را وابسته تر به سوخت های فسیلی کند.

این درحالی است که همه دنیا انرژی های تجدیدپذیر را تنها راهکار مقابله با گرمایش جهانی می دانند.

حال باید منتظر ماند و دید که رئیس جمهور جنجالی بعد از ورود به کاخ سفید آیا باز هم حرف های سابق را خواهد زد و به وعده هایش عمل خواهد کرد، یا اینکه به مانند سایر موضع گیری هایش در این یکی هم عقب خواهد نشست.

منبع : Reuters
برچسب ها : قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/iwGftbCQ
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کاردستگاه برش لیزرابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهتعمیر کاتالیزورخرید گوشی آیفون 13نهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایل
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه