سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Tue, 7 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

پس از انتشار اسامی 24 قلم کالای مشمول عوارض صادراتی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران و درج کنسانتره سنگ آهن میان این اسامی، فعالان معدنی به مخالفت با این موضوع پرداختند.

در همین راستا سجاد غرقی، عضو هیأت مدیره انجمن سنگ آهن ایران با «فرصت امروز» گفت وگویی داشت که در زیر می خوانید:

چرا در شرایطی که مصرف سنگ آهن در کشور وجود دارد، صادرات این محصول انجام می شود؟

در واقع ظرفیت تولید و مصرف سنگ آهن در کشور تناسبی با هم ندارد، زیرا ما با مازادی بیش از حدود 50 درصد سنگ آهن موجود مواجه هستیم. همچنین بخشی سنگ آهنی که در داخل کشور تولید می شود با توجه به عیاری که دارد، قابلیت مصرف داخلی را ندارد و تنها مسیر ممکن فروش و صادرات آن است. پس با این تفاسیری که گفته شد صادرات مازاد سنگ آهن داخلی از لحاظ اقتصادی صحیح تر است.

امکان استفاده از این سنگ آهن و تکمیل زنجیره ارزش وجود ندارد؟

تکمیل زنجیره بدون لحاظ کردن ارزش افزوده به هیچ عنوان اقتصادی نیست. زیرا  « ایجاد ارزش افزوده »   و  « تکمیل زنجیره »   الزاما   به یک معنا نیست. زیرا در برخی شرایط به دلیل فقدان شرایط زیرساختی لازم از جمله نبود مسیر حمل و نقل و دسترسی مناسب، نبود آب و انرژی لازم و... تکمیل زنجیره تولید بسیار گران تمام خواهد شد و فاقد توجیه اقتصادی است.

پس فروش در معدن یا صرفه صادرات این محصول بسیار بیشتر از تکمیل زنجیره است. از نظر من تکمیل زنجیره تولید تا جایی باید ادامه داشته باشد که توجیه اقتصادی داشته و به ایجاد ارزش افزوده مثبت کمک کند.

علاوه بر این موضوع، تأمین مالی در تکمیل زنجیره تولید اهمیت زیادی دارد، زیرا برای پیشرفت و تکمیل این زنجیره نیازمند منابع مالی کافی هستیم. در شرایطی که در کشور با تسهیلات بانکی با نرخ های سود بسیار بالا، عدم برخورداری از تسهیلات دولتی و عدم توان داخل برای خرید این محصول مواجه هستیم ممکن ترین راهکار برای تأمین سرمایه تولید، فروش محصول به مشتریان خارجی و صادرات است.

زیرا با ارز حاصل از صادرات می توان منابع مالی لازم برای تکمیل زنجیره را تأمین کرد. مثال مناسب این موضوع، معادن گل گهر و چادرملو است که توانستند با صادرات، به توسعه زنجیره و تأمین نیازهای مالی این پروژه ها با حداقل استفاده از منابع عمومی کمک کنند.

اما در مصرف سرمایه های ناشی از صادرات ابهاماتی وجود دارد، پاسخ شما به این موضوع چیست؟

از سال 1990 تا سال 2000 ظرفیت تولید سنگ آهن حدود 5 تا 8 میلیون تن بوده اما در سال 2013 به 56 میلیون تن رسیده است که این رشد چشمگیر در عرض 13 سال ناشی از استفاده ارز ناشی از صادرات در سرمایه گذاری معدنی است، زیرا صادرات اثر مستقیمی بر توسعه معادن دارد. که جدول زیر به خوبی می تواند بیانگر این موضوع باشد.

ارتباط با نویسنده: sanazkolahdooz@yahoo.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/iemp6cjP
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه