دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 20 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز
گزارشی از اوضاع و احوال کارآفرینی زنان در کشور ایرلند

توسعه انسانی، تسهیل‌گر کارآفرینی زنان

8 سال پیش ( 1394/5/14 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

در دنیای کارآفرین‌ها زندگی اصولا لذت‌بخش است. کار کردن برای آنها یک هیجان فوق‌العاده است. افرادی که با زحمت و تلاش خود در هر کجای دنیا که باشند نه‌تنها برای خود درآمدهای آنچنانی کسب می‌کنند، بلکه به اعتلای اقتصاد کشورشان کمک می‌کنند. اما کارآفرینی تنها مخصوص مردان نیست و زنان هم در کنار مردان می‌توانند نقش مهمی در پیشرفت اقتصادی کشورهای‌شان داشته باشند. ایرلند یکی از کشورهایی است که در آن زنانی با همت بلند توانسته‌اند کسب‌و‌کارهایی برای خود راه انداخته و اسم و رسم کارآفرین داشته باشند.

35645765597976

در این گزارش و گزارش‌هایی از این دست که طی هفته‌های آتی در این صفحه کار می‌کنیم، می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به اوضاع و احوال کارآفرینی زنان در کشورهای مختلف دنیا. اینکه زنان کشورهای دیگر در چه حوزه‌هایی کارآفرینی کرده‌اند؛ خدماتی، فنی یا.... انتخاب این کشورها هم براساس اوضاع و رده‌های اقتصادی‌شان صورت می‌گیرد. گزارش امروزمان را به زنان کارآفرین ایرلند اختصاص داده‌ایم. کشوری با اقتصاد متوسط و روبه‌رشد که به لحاظ شاخص توسعه انسانی وضعیت مطلوبی دارد.

اگرچه به لطف تلاش‌ها و سیاست‌های کلی به نسبت خوب اجرا شده در ایرلند، تعداد قابل توجهی زن کارآفرین در این کشور وجود دارد اما همچنان درصدشان از آقایان کمتر است. به گواه آمار رسمی تنها 9/3 درصد از زنان ایرلندی کارآفرین یا صاحب تمام و کمال کسب‌و‌کار خود هستند، حال آنکه این آمار برای آقایان 9/5درصد است. در گزارش پیش‌رو برای‌تان از شش بانوی کارآفرین و صاحب کسب‌و‌کار ایرلندی خواهیم گفت که کارنامه موفقی را در این زمینه از خود بر جا گذاشته‌اند. بانوانی که در سه حوزه کارآفرینی یعنی ارائه خدمات، تولید محصول و راه‌اندازی کسب وکار نو فعالیت کرده‌اند.

دارینا آلن

خانم آلن بانوی خوش‌ذوق و از خانواده‌ای عاشق آشپزی است که برای راه انداختن کسب‌و‌کار خود سراغ هنر خانوادگی‌شان رفته است. دارینا صاحب یک مدرسه آشپزی به نام Ballymaloe است که هنرجویانی را در این رشته تربیت می‌کند. او همچنین معلم، نویسنده کتاب‌های آشپزی، ستون‌نویس روزنامه و کارشناس آشپزی تلویزیون است. در خانواده دارینا آشپزی ارثی است و از مادر به دختر می‌رسد. مدرسه آشپزی خانم آلن در یک مزرعه واقع شده و یکی از سردمداران استفاده از محصولات ارگانیک و آموزش غذاهای سالم است. دارینا در رشته مدیریت هتل در موسسه فناوری دوبلین درس خوانده و در شوراها و انجمن‌های گوناگون مربوط به غذا و سلامت غذایی عضویت دارد.

نوراه کاسی

نوراه که اصلیتی دوبلینی دارد اما در شهر دیگری از ایرلند بزرگ شده نخستین کسی است که نامش در مجله‌های ایرلندی چاپ شده است. او در 16 سالگی درس و مدرسه را ترک کرد و به اسکاتلند رفت تا پرستاری بخواند. چیزی نگذشت که کم‌کم به این نتیجه رسیدکه برای پرستاری هم ساخته نشده است. در همان زمان از آموزش‌های رسانه‌ای مختصری که دیده بود استفاده کرد و به‌عنوان خبرنگار در رشته خودش یعنی پرستاری فعالیتش را شروع کرد. در سال 1998 سردبیر مجله‌ای به نام Nursing Standard شد و پس از شش سالی که در آنجا گذراند، سردبیر یک مجله ایرلندی چاپ لندن شد. این مقام برای زنی که در 16 سالگی خانه و زندگی‌اش را ترک کرده بود مقام بدی به شمار نمی‌آمد! سرنوشت و اراده و روزگار اما همگی دست به دست هم دادند که نوراه دوباره به ایرلند باز گردد. او در آنجا مدیرعامل شرکتی به نام Harmonia Limited شد که مسئولیتش انتشار بسیاری از محبوب‌ترین مجلات ایرلندی بود. پس از 10سال خانم کاسی یکی از شناخته‌شده‌ترین صاحبان کسب‌و‌کار در ایرلند شد. او همچنین یکی از مبارزان و حامیان برجسته راه‌اندازی کسب‌و‌کار به‌ویژه برای خانم‌ها در ایرلند محسوب می‌شود.

مری آن اوبرین

خانم اوبرین یکی از بنیانگذاران و مدیران شرکتی به نام Lily O’Brien است که البته نامش از اسم دختر او وام گرفته شده است. مری کارش را در دهه 80 میلادی آغاز کرد. این بانوی کارآفرین هیچ‌گونه آموزش رسمی در زمینه کسب‌و‌کار خود نداشت و همه موفقیتش را مدیون تجربه‌ای است که در طول کار به‌دست آورد. او توانست شکلات‌سازی را یاد بگیرد و در نخستین عید پاک پس از راه‌اندازی کسب وکارش در زمینه شکلات، از آشپزخانه خودش 2000 یورو درآمد کسب کرد. کسب‌و‌کار او اکنون 100 کارمند دارد و به همه دنیا شکلات می‌فروشد. «مری آن» رمز موفقیت خود را انعطاف‌پذیری و پایداری می‌داند. از نظر او اگر اشتیاق واقعی داشته باشید شکستی در کار نیست. داشتن یک تیم قوی و مهم‌تر از آن یک مدیر مالی کارآمد نیز از دیگر ملزومات داشتن یک کسب‌و‌کار موفق است.

جکی لاوین

پس از اینکه در نوجوانی از شهر کوچکش، بالیداف به دوبلین مهاجرت کرد، به کار در بخش خدمات شهری مشغول شد. او شب‌ها درس طراحی می‌خواند و البته مدلینگ حرفه‌ای را هم دنبال می‌کرد. او با دیوید لاوین ازدواج کرد و دو پسر به نام‌های تروی و گری دارد. او پس از اینکه کارش در شغل مدلینگ به انتها رسید، یک بوتیک برای خود باز کرد و نمایندگی برند مونسون را به ایرلند برد. او البته حالا حسرت می‌خورد که چرا تمام و کمال حق این برند را در ایرلند ازآن خود نکرد اما به هر صورت مدیریت موفقی بر آن فروشگاه داشت. خانم لاوین حالا با یکی از مشهورترین کارآفرینان ایرلند یعنی بیل کولن کار می‌کند. این دو نفر اکنون صاحب یک هتل هستند و می‌خواهند هتل‌شان را به یک هتل 5‌ستاره موفق تبدیل کنند.

تری پرون

تری پرون، نویسنده، روزنامه نگار، مشاور ارتباطات و در حال حاضر رییس «کلینیک ارتباطات» کار خود را در 15سالگی و با حضور در برنامه‌های تلویزیونی آغاز کرد. او آنقدر پیشرفت کرد که در 19 سالگی یک برنامه رادیویی از خودش داشت. ‌تری در 21سالگی سردبیر یک مجله شد و تنها 25ساله بود که توانست نخستین کتاب خود را به چاپ برساند. این کتاب در میان پرفروش‌ها قرار گرفت و به پنج زبان هم ترجمه شد. این کتاب همچنین جایزه هم دریافت کرد. او پیش از اینکه 30ساله شود به یک پست مدیریتی در یک سازمان ارتباطاتی رسید. فعالیت‌های او در این شرکت باعث گسترش شرکت و خوشنامی خودش در کار ارتباطات شد.

او همچنین سابقه کار به‌عنوان مشاور ارتباطات را دارد و «کلینیک ارتباطات» را هم بنیان‌گذاری کرده است. کلیدی‌ترین توانایی خانم پرون همان تجربه گرانبهایی است که در روابط عمومی دارد، چراکه تجربه آموزش آن را در 11 کشور دارد. وی برنامه‌های گوناگونی در جنبه‌های مختلف روابط عمومی طراحی کرده و یکی از نخستین کسانی است که آموزش رسانه را در ایرلند توسعه و گسترش داده است.

آماندا پرات

آماندا پرات مدیر نوآوری شرکت آووکا است که یک کسب‌و‌کار خانوادگی به شمار می‌آید. آماندا از سال 1990 به آووکا پیوست. او کار خود را در زمینه بافندگی آغاز کرد. خانم پرات در کالج ترینیتی دوبلین درس هنر و معماری و نیز تاریخ باستان و مردم‌شناسی خوانده است. او که در روند کار خود پیشرفت پلکانی را تجربه کرده است، حالا یکی از ظریف‌ترین کارهای خلاقانه ممکن را انجام می‌دهد. آماندا اکنون به طراحی لباس‌های زنانه، زیورآلات، کیسه و جعبه، وسیله‌های تزیینیِ سرامیکی برای بچه‌ها و شال‌گردن‌های بچگانه مشغول است. او همچنین کارهایی در زمینه معماری، کافه و رستوران‌داری هم انجام می‌دهد. او اکنون در 11فروشگاه، 11کافه و یک کارخانه بافندگی 650 نفر را مشغول به کار کرده است. به همین دلیل است که آووکا اکنون یکی از موفق‌ترین کسب‌و‌کارها در ایرلند است. در سال 2006 این کسب‌و‌کار در فهرست 100 کسب‌و‌کار برتر قرار گرفت.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/ch7HqaIO
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینچک صیادیدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه