شنبه, ۲۵ بهمن(۱۱) ۱۴۰۴ / Sat, 14 Feb(2) 2026 /
           
فرصت امروز

مصرف گوشت به‌ویژه گوشت قرمز از شاخصه‌های رفاه و امنیت غذایی در کشورهای در‌حال‌توسعه به‌شمار می‌رود. میانگین مصرف سرانه گوشت (قرمز و سفید) در ایران به‌عنوان یک کشور در حال توسعه، یک‌سوم کشورهای پیشرفته است. میزان مصرف سرانه گوشت در ایران حدود 44کیلوگرم در سال است در‌حالی‌که این میزان در امریکا به 125، در استرالیا به 121 و در اروپا به 130کیلوگرم می‌رسد. آمارها نشان می‌دهند سرانه مصرف گوشت (قرمز) در همه‌جای کشور یکسان نیست و برای نمونه در سال 90 مصرف سرانه گوشت قرمز در استان‌های چهارمحال و بختیاری 4/15 کیلوگرم، ایلام 12 کیلو‌گرم، اردبیل 11/11 کیلوگرم، لرستان 3/10 کیلو‌گرم، اصفهان 10 کیلوگرم، یزد 10کیلو‌گرم، مرکزی 2/9 کیلوگرم، زنجان 1/9کیلوگرم، خراسان رضوی 5/8 کیلوگرم، سمنان 5/8 کیلو‌گرم و تهران 2/7 کیلوگرم بوده است.
وضعیت بد اقتصادی و معیشتی به‌ویژه در سال‌های اخیر موجب شده تا گوشت در سبد خانوارها کمتر جایی پیدا کند. همچنین سرانه مصرف لبنیات به‌عنوان پروتئین جایگزین نیز در کشور به میزان چشمگیری نسبت به کشورهای پیشرفته کاهش داشته است. در این وضعیت، افزایش قیمت محصولات گوشتی و پروتئینی، کاهش قدرت مالی خانوارها و همچنین بی‌اعتمادی مردم نسبت به برخی مواد و محصولات گوشتی و پروتئینی همه دست به دست هم داده‌اند تا سرانه مصرف این مواد‌غذایی مهم و تاثیرگذار در سلامت افراد جامعه، به کمترین حد برسد.


گفت‌و‌گوی «فرصت امروز» با سیروس روستا، رییس هیات‌مدیره اتحادیه دامداران مرکزی، در زمینه دلایل کاهش مصرف گوشت، در پی می‌آید.
 دلیل کاهش میزان مصرف گوشت در کشور و فاصله آن با کشورهای پیشرفته چیست؟
این موضوع در وهله نخست به وضعیت اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم به‌ویژه در سال‌های اخیر مربوط می‌شود. هر‌کدام از ما می‌توانیم میزان مصرف گوشت را در میان خانواده، دوستان و اطرافیانمان شاخص قرار دهیم و آن را به تمامی خانوارهای ایرانی تعمیم دهیم. دلیل دیگر را می‌توان در نبود تنوع محصولات و فرآورده‌های گوشتی و میزان و کیفیت گوشتی که در این نوع فرآورده‌ها در کشور تولید می‌شود، دانست. موضوع تاثیرگذار دیگر، قیمت تمام‌شده تولید محصولات دامی در کشور است که برمیزان مصرف اثر دارد.
 سرانه مصرف فرآورده‌های گوشتی نیز در کشور بسیار پایین‌تـر از کشـــورهای پیشرفته است. مواردی که مطرح کردید در این مورد نیز صدق می‌کند؟
برخی دلایل مانند وضعیت دشوار اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم می‌تواند در این مورد نیز مصداق داشته باشد، اما شاید بدانید که قیمت گوشت در کشورهای دیگر پایین‌تر از بهای فرآورده‌های گوشتی است. هزینه‌های تولید فرآورده‌های گوشتی، به دلیل پروسه‌هایی (فرآوری) که روی آن انجام می‌شود، هزینه کارگر، بسته‌بندی و غیره، همواره گران‌تر از محصول اولیه (گوشت) است، اما در کشور ما چنین نیست.
 علت آن چیست؟
برای تهیه فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر، ناگت، استیک و غیره باید از بهترین نوع و مناسب‌ترین قسمت گوساله و مرغ استفاده کنند. افزون‌بر اینکه مراحل فرآوری و بسته‌بندی نیز بر قیمت تمام‌شده محصول نهایی می‌افزاید. این در حالی است که در کشور ما برای تولید فرآورده‌های گوشتی از اسکلت، مواد اضافی و پسماند مرغ و گوشت استفاده می‌شود و فرآورده‌ها کیفیت لازم را ندارند. این مسئله تا جایی پیش رفته که وزارت بهداشت از آن جلوگیری کرده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/LPu1bz0I
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
شماره 2880 روزنامه فرصت امروز قبل از اینکه ممیز وارد شود؛ مشاوره مالیاتی چگونه جلوی جرائم سنگین شرکت‌ها را می‌گیرد؟ سقوط پینترست پس از چشم انداز ضعیف؛ نبرد برای دلارهای تبلیغاتی شدیدتر شد بورس تهران در هفته ای ناتمام؛ صعودی که دوام نیاورد راهنمای کشف استعدادهای دنیای کسب و کار آمارهای سبز و بازار خاکستری حقوق مدیرعامل سیتی گروپ به ۴۲ میلیون دلار رسید؛ جهش دستمزد در سال ۲۰۲۵ نیم رخ بازار کار ایران آنتروپیک ۳۰ میلیارد دلار جذب کرد؛ ارزش گذاری به ۳۸۰ میلیارد دلار رسید قیمت طلای جهانی در فاز اصلاح؛ آیا روند صعودی متوقف شده است؟ وال استریت زیر فشار سهام فناوری؛ افت شاخص ها با بازگشت اضطراب AI قیمت خودروهای وارداتی در مسیر صعود یا کاهش؟ آغاز ثبت نام جدید بازار را تعیین می کند قیمت طلا و سکه امروز جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ چرا هوش مصنوعی در محیط کار ما را مضطرب می کند؟ هوش مصنوعی در تبلیغات سوپربول؛ سرمایه گذاری بزرگ با بازده نامطمئن
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید از چینماشین ظرفشویی بوشکامیونت فورسخرید بلیط هواپیمانرم افزار بهای تمام شده شُماران سیستمآزمون آنلاینکمپرسور اسکروقرص لاغریاستند خیریهحرف تو: مرجع مقایسه برند و بررسی کسب کارهاکاپشن مردانهکوچینگ چیستمشاور دیجیتال مارکتینگموفقیت در اینستاگرامآموزش اتاق معاملاتی فراز گلدخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه