پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Thu, 9 May(5) 2024 /
           
فرصت امروز

جنگ در میدان تجارت

7 سال پیش ( 1395/9/16 )
پدیدآورنده : سارا گلچین  

 دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، به زودی به کاخ سفید می رود تا ریاست جمهوری اش رسما شروع شود. هنوز خیلی زود است که درباره انجام وعده های انتخاباتی اش صحبت شود، اما کمتر کسی است که تردید داشته باشد عملی شدن وعده های آقای ترامپ آتش جنگ تجاری را شعله ور می کند.

اما واقعیت این است که شروع جنگ تجاری با چین برای آمریکا چندان ایده خوبی نیست و مشکلاتی جدی سر راه این کشور ایجاد می کند. به هفت دلیل زیر جنگ تجاری میان چین و آمریکا به ضرر هر دو کشور است:

1) چین واکنش نشان خواهد داد

آقای ترامپ در زمان انتخابات درباره چین گفت: «ما قدرتی بالاتر از چین هستیم، قدرت اقتصادی داریم و مردم این را نمی دانند.»

آمریکا و چین میزان قابل توجهی تبادل تجاری با هم دارند، اما نکته اینجاست که چین بیشتر فروشنده است تا خریدار. میزان کالایی که چین به آمریکا می فروشد بسیار بیشتر از آن چیزی است که آمریکا به چین می فرستد. پس پکن در صورت بروز جنگ تجاری بیشتر ضرر می کند.

بنابراین نباید انتظار داشت چین دست روی دست بگذارد و تماشاگر جنگ باشد. قطعا در صورت انجام کاری از سوی دولت آقای ترامپ، چینی ها هم واکنشی سخت نشان خواهند داد.

2) برندهای بزرگ آسیب می بینند

اگر چین بخواهد مسلح وارد میدان شود، جنگ تجاری به چندین و چند شرکت آمریکایی آسیب خواهد زد. استارباکس، بویینگ و اپل تنها چند نمونه از برندهایی هستند که در صورت شکرآب شدن روابط اقتصادی چین و آمریکا ضربه های سختی می خورند. آنها در چین سرمایه زیادی دارند. این سه شرکت می گویند که چین 1/3 میلیارد نفری به زودی بزرگ ترین بازار واحدشان خواهد شد، البته اگر فرض بگیریم الان چنین نباشد.

به نوشته Global Times یکی از روزنامه های چین، پکن این گونه واکنش نشان می دهد: «ایرباس جایگزین بویینگ خواهد شد، خرید خودرو و آیفون در چین به شدت کم خواهد شد و جلوی واردات سویا و ذرت از آمریکا گرفته خواهد شد.»

3) این فیلم تکراری است

در سال 2009، دولت باراک اوباما به دنبال وضع تعرفه ها علیه چین بود چون دامپینگ چینی ها بازار آمریکا را با مشکل مواجه کرده بود. سازمان تجارت جهانی آن زمان طرف آمریکا را گرفت، اما پکن با قراردادن تعرفه برای مرغ وارداتی از آمریکا کار این کشور را تلافی کرد. این درگیری ها آنقدر ادامه پیدا کرد و گسترش یافت که به پنل های خورشیدی، فولاد و سایر محصولات هم رسید. بنابراین سناریویی تکراری خواهد بود که نتیجه اش به نفع هیچکس نیست.

4) چین همین طور در حال روانه کردن پول به سمت آمریکاست

چین دومین اقتصاد قدرتمند دنیاست و شرکت های این کشور روز به روز بیشتر جای خود را در بازارهای جهانی باز می کنند. این شرکت ها حتی در حال سرمایه گذاری در آمریکا هستند که بخشی از پیشرفت آنها به شمار می آید.

شرکت های آمریکایی از سال 1990 به بعد در چین بیش از 225 میلیارد دلار و شرکت های چینی در همین زمان 65 میلیارد دلار در آمریکا سرمایه گذاری کرده اند. رقم سرمایه گذاری شرکت های چینی در آمریکا همچنان در حال رشد است. بنابراین اگر این روند به دلیل بروز جنگ تجاری متوقف یا کند شود، هر دو طرف ضررهای زیادی خواهند داد.

5) شغل های از دست  رفته دیگر بازنمی گردند

ترامپ قول داده شغل های از بین رفته در آمریکا به ویژه در بخش تولید را دوباره زنده کند. در بسیاری از موارد، این ادعاها بازتاب واقعیت اقتصادی نیست. کارخانه های پارچه که زمانی برای خود درکارولینای شمالی قلمرویی داشتند حالا بازی را به چین واگذار کرده اند. این مشاغل حالا خیلی وقت است به کشورهایی مثل بنگلادش و ویتنام رسیده اند. بنابراین تعرفه کاری از پیش نخواهد برد و فقط آتش جنگ تجاری را شعله ورتر خواهد کرد.

6) تاخت و تاز یوان

ایده های ترامپ درباره ارز چین واقعا تاریخ مصرف گذشته است. او بارها و بارها پکن را به دستکاری یوان متهم کرده و گفته که چین صادرات خود را با پایین نگه داشتن ارزش یوان بیشتر می کند. اما کارشناسان ازجمله کارشناسان صندوق بین المللی پول می گویند که یوان ارزش منصفانه ای دارد. در واقع، پکن فعالانه از ارز خود حمایت می کند تا جلوی کاهش ارزش آن را بگیرد.

7) چین دارد دنیا را در دست می گیرد

اگر سیاست های حفاظتی ترامپ، نظم تجاری جهان در ده های اخیر را به هم بزند، پکن آماده عرض اندام خواهد بود. باراک اوباما، رئیس جمهوری فعلی آمریکا قرارداد تجاری اقیانوس آرام یا TPP را امضا کرده، اما سرنوشت این قرارداد حالا نامعلوم است چون ترامپ گفته در نخستین روز کاری خود آن را لغو خواهد کرد. مذاکرات تجاری بین اروپا و آمریکا نیز روی هواست و چندان امیدی به بازیابی و ادامه آنها در دوران ترامپ نیست.

بنابراین چین آماده است هرگونه واکنش لازم به این تغییرات را نشان داده و از فرصت احتمالی برای قدرتمندتر شدن استفاده کند.

منبع : گاردین
برچسب ها : دریچه قاب اقتصاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/xMX1sAWL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبول
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه