دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت(۲) ۱۴۰۳ / Mon, 29 Apr(4) 2024 /
           
فرصت امروز

حرکت متناقض زنان به سوی رهایی

8 سال پیش ( 1394/2/21 )
پدیدآورنده : مریم قاسمی  

پیشرفت در برقراری تساوی زن و مرد واقعیت دارد اما هنوز راهی طولانی در پیش دارد. «پیشرفت‌های متناقض و بی‌نتیجه» کتابی است که توسط نویسندگان اطلس جهانی زنان نوشته شده است. این کتاب را 12 ژانویه مؤسسه ملی مطالعات جمعیت‌شناسی (INED) معرفی کرده و انتشارات Autrement فرانسه آن را به چاپ رسانده است. مسئله حقوق زنان امری نسبتا جدید است و برای نخستین‌بار سال 1945 سازمان ملل، منشوری را که در بردارنده قوانین کلی تساوی دو جنس بود پذیرفت.

6876987

 از آن زمان تاکنون گردهمایی‌های زیادی برای مشخص کردن اهداف برگزار شده است. مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1979، توافقی را مبنی بر حذف تمام اشکالات مختلف تبعیضی درباره زنان پذیرفت و در چهارمین گردهمایی جهانی پکن در سال 1995 که به مناسبت بیستمین سالگرد تأسیس سازمان ملل برگزار شده بود، اعضا روی یک بیانیه و برنامه‌ای عملی در راستای استقلال اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان به نتیجه رسیدند.

جایگاه واقعی کجاست؟

«ایزابل اتانه»، جمعیت‌شناس INED و یکی از مسئولان اطلس زنان توضیح می‌دهد: «در حوزه‌های متعددی همچون سلامت، آموزش‌وپرورش و... پیشرفت‌هایی به چشم می‌خورد اما از طرفی برخی موقعیت‌ها را رو به وخامت می‌بینیم.» زنان با آنکه عمر طولانی‌تری نسبت به مردان دارند، پس از سال‌های 1950 با3.6 میلیارد جمعیت از نزدیک به 7.4 میلیارد انسان کره زمین جمعیتی کمتر را به خود اختصاص داده‌اند و این در سراسر کره زمین یکسان است.

زنان، قشر نگران‌تر در حرفه خود

در بخش اقتصاد، دسترسی به شغل برای زنان رو به رشد است. در کشورهایی که کارهای غیر‌رسمی و خانگی حائز اهمیت است این واقعیت کمتر قابل توجه است اما آسیب‌پذیری بسیار بالای زنان انکارناپذیر است. اغلب اوقات در زمان بیکاری زنان بیشتر در معرض از دست دادن شغل‌شان هستند. اشتغال زنان در بخش کشاورزی، تجارت و خدمات در پست‌های رده پایین خلاصه می‌شود. زنان حقوق کمتری دریافت کرده و بیشتر با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند.

در سال 2011 در آمریکا میزان فقر در زنان 5/14 درصد اعلام شده است درحالی‌که این نرخ در میان مردان 9/10 درصد بود. زنان در نیمه دیگر روز نیز به کارکردن ادامه داده و کارهای خانه را انجام می‌دهند در حالی‌که مردان تنها 8 ساعت از هر 38 ساعت در هفته را به کارهای خانه اختصاص می‌دهند. خانم «اتانه» می‌گوید: «تساوی زن و مرد که در نوشته‌های زیادی از آن نام برده شده به درستی محقق نشده و باید به موانع توجه کنیم. عدم تساوی میان زن و مرد شکل می‌گیرد و در نهایت برای عموم خوشایند می‌شود.»

منبع : لوموند
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/fANlYhiC
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
مشاوره کسب و کارابزارآزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهنهال گردومریم شفیعی مدیرعامل کانون ایران نوین و برگزارکننده نمایشگاه تهرانتخت خواب دو نفرهلایک اینستاگرام ارزانخرید از چینتور استانبولخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختآژانس تبلیغاتیچک صیادیتور اماراتدوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکخرید نهال گردوماشین ظرفشویی بوشدوره رایگان Network+سریال جنگل آسفالتکفش مردانهتلویزیون شهریMEXCتبلیغات در گوگللپ تاپ قسطیآی نودانلود رمانآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلگیفت کارت استیم اوکرایناسکرو کانوایرخرید لایک اینستاگرامپنجره دوجدارهخدمات سئولوازم یدکی تویوتاکولر گازی جنرال شکارنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوست
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه